Uusien joukkueiden käynnistys:
- Ensimmäinen joukkue pyritään käynnistämään G-junioreista kahden ikäluokan yhdistelmänä.
- Uusia joukkueita muodostetaan määrällisesti kysynnän mukaan keväisin kerhokauden päätyttyä. Joukkueet muodostetaan edelleen kahden ikäluokan yhdistelmänä.
- Joukkueet erotetaan toisistaan väriliitteillä. Alla esimerkki.
- F09/10 – Punainen (ensimmäisenä käynnistetty joukkue)
- F09/10 – Musta (toisena käynnistetty joukkue)
- F09/10 – Punamusta (kolmantena käynnistetty joukkue)
Joukkueen pelaajat sekä toimihenkilöt:
- Joukkueen maximi pelaajamäärä on 25 pelaajaa (kenttäpelaajat + maalivahdit). Tilannekohtaisesti ryhmäkokoon voidaan tehdä kausikohtaisia poikkeuksia.
- Jokaisessa joukkueessa tulee olla vähintään yksi joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja sekä huoltaja. Näitä tehtäviä voi myös tilannekohtaisesti yhdistää samalle henkilölle tai henkilöitä voi olla tehtävässä useampia.
- A-E -juniorijoukkueissa Sudet Salibandy ry pyrkii asettamaan vähintään kaksi valmentajaa joukkueeseen ja valmennusryhmästä lähtökohtaisesti tulisi löytyä vahvaa lajitaustaa tai vahvaa valmentaja/ohjaajataustaa.
- F-G -juniorijoukkueissa Sudet Salibandy ry pyrkii asettamaan vähintään kolme valmentajaa joukkueeseen ja valmennusryhmästä tulisi löytyä vähintään yhdeltä valmentajalta lajitaustaa sekä muilta valmentajilta halua kehittää itseään valmentajana.
Tasojoukkueiden muodostaminen:
- Salibandyliitto määrittelee sarjapeleissä E2-ikäluokasta alkaen tasojatkosarjat (ylempi & alempi) alkusarjan jälkeen, joten Sudet Salibandy ry muodostaa tämän linjauksen mukaan tasojoukkueita sekä peliryhmiä.
- Tasojoukkue tarkoittaa ryhmää, joka harjoittelee ja pelaa yhdessä.
- joukkueen väriliite: Punainen
- joukkueen väriliite: Musta
- joukkueen väriliite: Punamusta
- E2-ikäluokasta alkaen Sudet Salibandy ry:ssä muodostetaan kahden ikäluokan yhdistettyjä tasojoukkueita, jonka tavoitteena on löytää jokaiselle pelaajalle taitotason ja tavoitteellisuuden mukaan oikean tasoinen joukkue, joka tarjoaa haasteita sekä onnistumisia oikeassa suhteessa.
- Joukkueen pelaajistoa valittaessa huomioidaan seuraavia asioita: pelaajan tavoitteellisuus, liikunnallisuus, pelitaidot sekä sitoutuminen toimintaan. Valinnat joukkueeseen tekee joukkueen valmentajat yhdessä seuran junioripäällikön kanssa. Joukkueessa mennään kausi kerrallaan ja kauden jälkeen mahdollisia pelaajien liikkumisia joukkueesta toiseen voidaan tehdä edellisen kohdan perusteilla.
- Tasojoukkueiden muodostamiseen vaaditaan vähintään kahden joukkueellisen verran pelaajia.
Muuta joukkueiden muodostumiseen liittyen:
- Kannustamme monipuoliseen liikkumiseen ja toinen liikuntaharrastus salibandyn rinnalla ei ole este pelata ykkösjoukkueessa.
- Pelaajan kokoaikainen harjoittelu 2-3 vuotta vanhemmissa junioreissa päätetään tilannekohtaisesti, jos omien ikäluokkien joukkueiden tarjoamat haasteet harjoituksissa eivät ole riittävät pelaajalle tai samasta perheessä on useimpia pelaajia seurassa ja vanhempien toiveessa olisi kuljetusteknisistä syistä lasten pelaaminen samassa ryhmässä.
- Sudet Salibandy haluaa laadukkaalla toiminnalla houkutella myös Kouvolan ulkopuolelta pelaajia seuraan. Heiltä vaaditaan samanlaista sitoutumista, kun joukkueen muiltakin pelaajilta. Lisäksi seura näkisi pelaajan lähtökohtaisesti seurassa useamman kauden, joten vain vuoden ’’sopimuksiin’’ suhtaudutaan tapauskohtaisesti.
Pelaaminen ja peliaika
- D-G -juniorijoukkueissa suositaan kahden kentällisen eli noin kymmenen kenttäpelaajan peliryhmiä. Peliryhmiä muodostetaan joukkueen pelaajamäärän mukaan sen verran, että kaikille mahdollistetaan mahdollisimman paljon peliaikaa ottelua kohden.
- A-C -juniorijoukkueessa joukkueen kokoonpanon koko yhdessä ottelussa määräytyy sarjan ja pelinajan perusteella, mutta näissäkin ikäluokissa pyritään löytämään jokaiselle pelaajalle mahdollisimman paljon peliaikaa. Näissä ikäluokissa kuitenkaan ei kaikki pelaajat välttämättä pelaa samassa pelissä saman verran.
- F ja G -ikäluokissa kaikki peliryhmät pyritään rakentamaan kokonaisuudeltaan tasavahvoiksi keskenään. Valmentajan tekemillä ratkaisuilla ei haeta pikavoittoja, vaan pelaamisen ilo sekä voittojen ja tappioiden käsittely on ykkösasia. Valmentaja voi kuitenkin peluuttaa samantasoisia pelaajia keskenään samassa kentällisessä.
- A-E -ikäluokissa peliryhmät ovat lähtökohtaisesti tasojoukkueita, jonka tavoitteena on saada mahdollisimman monelle oman tasoisia sarjapelejä. Valmentaja voi kuitenkin tehdä peliryhmistä tasavahvat, jos esimerkiksi peliryhmät pelaa koko kauden samaa sarjaa.
- Joukkueita kannustetaan kasvattamaan pelipäivien määrää pelaamalla useampaa sarjaa. Joukkueita kannustetaan tarvittaessa tekemään keskenään yhteistyötä, jonka tuloksena on esimerkiksi yhteinen peliryhmä. Tavoitteellisesti harjoittelevalle pelaajalle tulisi saada oman pääpelisarjan lisäksi myös toinen peliryhmä, jolla haetaan lisäpelejä tai haasteita.