21.10.2020 alueellisen koronaohjausryhmän kokouksessa on päätetty uusista suosituksista, jotka koskevat urheiluseuroja:
✔️Urheiluseuroille suositellaan, että harjoitukset ja harrastepelit sekä -kilpailut järjestetään vuoden loppuun asti ilman yleisöä siten, että paikalla on vain toiminnan kannalta välttämätön henkilöstö (esim. junioriharrastajien vanhempien suositellaan siis vain toimivan kuljettajina treeneihin tai otteluihin / kilpailuihin ja välttävän liikkumista urheiluhallien ja muiden tilojen sisällä).
✔️Muiden kuin urheilijoiden, kuten toimihenkilöiden suositellaan käyttävän maskia harjoitus- ja pelitilanteissa.
✔️Myös joukkueiden ja urheilijoiden kohtaamisia esimerkiksi hallien auloissa ja pukuhuoneissa kannattaa välttää mahdollisimman paljon (hallille saavutaan juuri ennen oman vuoron alkua, harjoitus-/pelivaatteet puetaan kotona niin pitkälle kuin mahdollista, pyritään käyttämään yhdellä joukkueella vain yhtä pukukoppia, jossa odotetaan oman vuoron alkua). Joukkueilla on edelleen mahdollisuus käyttää hallien aulatiloja oheisharjoitteluun, kunhan vältetään eri joukkueiden kohtaamiset näissä tilanteissa (esim. Lyseolla siirtymiset saliin / pukukoppeihin eri ovista).
✔️Kymsoten tartuntatautiviranomaiset pyytävät myös, että yhteisistä kimppahaleista ja ns. ”käsiläpy” –kulttuurista nyt luovuttaisiin.
Em. ohjeet ovat voimassa Sudet Salibandyn junioritoiminnassa.
Edustusjoukkueen osalta ottelutapahtumat jatkuvat ”normaalisti”, voimassa olevia korona-ohjeistuksia noudattaen. Ottelutapahtumassa yleisöltä edellytetään maskin käyttöä.
Sudet Salibandyn pelipäiviä koskeva tiedotus & ohjeistus:
Toistaiseksi suurin osa juniorisarjoista pääsevät jatkumaan Susien osalta erikoisjärjestelyin. Kun muut joukkueet pelaavat päivässä kaksi peliä, kohtaavat Sudet vain yhden joukkueen päivässä. Poikkeuksena esimerkiksi F-poikien lähiliigassa Sudet voivat pelata saman seuran yhteistä harjoitusryhmää olevia kahta eri peliryhmää vastaan.
Susien ottelu turnauspäivinä on pääosin pyritty järjestämään niin, että se on pelipäivän ensimmäinen peli. Täysin aina se ei kuitenkaan ole ollut otteluohjelman rakenteellisistä syistä mahdollinen. Päivältä toinen rästiin jäänyt ottelu pyritään pelaamaan yksittäisenä otteluna esimerkiksi joukkueen omalla harjoitusvuorolla. Joukkueenjohtajia on tiedotettu ottelun ajankohtien järjestelyvastuista.
Ohjeet pelipäivinä hallille saapumisesta:
– Kaikissa tilanteissa pyri välttämään turhat kontaktit yleisissä tiloissa.
– Maskin käyttöä suositellaan käytettäväksi yleisissä tiloissa liikkumisessa.
– Pukukopin käyttöä pyritään välttämään, mikäli sitä käyttää pelipäivän aikana jokin muukin joukkue. Jos taas pukukoppi vain Susien käytössä, on sen käyttäminen mahdollista. Pelaajia suositellaan laittamaan jo kotona ulkovarusteiden alle valmiiksi pelivarusteet.
– Pelitapahtumassa vältetään ”läpyjä” tai ”kiviä” esimerkiksi tehdyn maalin jälkeen. Korvataan käsin tehdyt eleet esimerkiksi kevyillä mailakopauksilla pelikaverin kanssa.
– Ottelun jälkeen kentältä poistutaan reippaasti välttäen kontakteja välttäen joukkueen pelaajiin.
Susilauma haluaa kiittää Salibandyliiton aluevastaavaa Mikko Kaksosta, joka on nähnyt suuren vaivan sen eteen, jotta sarjapelien pelaaminen on myös Kymenlaaksolaisille joukkueille pyritty järjestämään mahdollisimman hyvin noudattaen Kymsoten ohjeistuksia.
Viime viikolla Salibandyliitto antoi ohjeen turnausmuotoisten sarjojen läpiviemiseksi ilman yleisöä koronan leviämis- ja kiihtymisalueilla. Sen jälkeen sarjajärjestäjä on saanut kysymyksiä kuinka eri tilanteissa vastuujoukkueen tulisi toimia, ja ketkä voivat liikkua joukkueiden mukana ja pelipaikoilla.
Seuraavassa tarkennuksia eri tilanteisiin. Lopusta löydät vielä linkit Salibandyliiton aiempiin ohjeisiin.
K: Voivatko muut turnaukseen osallistuvat joukkueet oleskella katsomossa/pukuhuoneissa pelien välillä?
V: Turnauksen otteluiden ottelupöytäkirjoihin merkityt henkilöt voivat seuraavaa peliä odottaessaan olla katsomossa, Salibandyliiton aiempia suosituksia ja maskivelvoitetta noudattaen.
K: Jos katsomoon tulee katsojia, niin mitä vastuujoukkueena voimme tehdä?
V: Pyydetään katsojia poistumaan ja noudattamaan ohjeistuksia. Ottelua ei käynnistetä ennen kuin katsomosta on poistettu sinne kuulumattomat henkilöt.
K: Voiko joukkueemme pelaajat olla katsomossa pelien välissä?
V: Turnauksen otteluiden ottelupöytäkirjoihin merkityt henkilöt voivat seuraavaa peliä odottaessaan olla katsomossa, Salibandyliiton aiempia suosituksia ja maskivelvoitetta noudattaen.
K: Turnaus järjestetään paikkakunnalla, joka EI ole kiihtymis- ja leviämisvaiheessa. Saako turnauksen yleisöksi tulla henkilöitä, jotka tulevat alueilta, joissa on meneillään kiihtymis- ja/tai leviämisvaihe?
V: Saa tulla, Salibandyliiton aiempia suosituksia ja maskivelvoitetta noudattaen.
K: Kuinka monta huoltajaa tai muuta toimihenkilöä saa olla nimettynä F-G-ikäisten otteluissa?
V: Otteluihin saa nimetä Salibandyn Pelisääntöjen mukaisesti viisi (5) toimihenkilöä ottelua kohden. Joukkueen tulee kirjata pelaajaluettelon yhteyteen myös toimihenkilöiden tiedot.
K: Lasketaanko joukkueen kuvaaja tai striimaaja toimihenkilöksi vai katsojaksi?
V: Henkilö, joka kuvaa ottelua nettistriimiä varten saa olla katsomossa Salibandyliiton aiempia suosituksia ja maskivelvoitetta noudattaen. Katsomossa voi samaan aikaan olla max. 2 henkilöä striimausta varten.
K: Tuleeko kaikkien huoltajien olla joukkueen vaihtopenkillä vai voivatko he olla katsomon puolella, jossa olisi tällöin väljempää?
V: Joukkueen toimihenkilöiden tulee otteluiden aikana olla oman joukkueen vaihtoalueella.
K: Saako vanhempi saattaa ja hakea lapsen kasvomaskin kanssa kentälle saakka?
V: Vain joukkueeseen nimetyt toimihenkilöt saavat mennä kentälle/katsomoon.
K: Turnauksissa joukkueella voi otteluiden välissä olla yli tunnin mittainen tauko. Saako vanhempi tulla tässä välissä hakemaan lapsensa kentältä ja voivatko he oleskella oman ryhmän kesken jossain päin hallia (turvavälein oman ryhmän kesken) vai tuleeko heidän poistua hallista kokonaan väliajaksi?
V: Vain joukkueeseen nimetyt toimihenkilöt saavat mennä kentälle/katsomoon.
Salibandyliiton suositusten mukaisesti: mikäli joukkueella on pelien välissä yli tunnin tauko, suositellaan joukkueen poistumista hallilta turhien kontaktien välttämiseksi.
K: Onko vastuujoukkueen henkilömäärää rajattu turnauskohtaisesti?
V: Turnauskohtaista rajaa ei ole. Pääasia, että tapahtumajärjestelyt sujuvat ja tapahtumassa noudatetaan annettuja suosituksia. Kuitenkin niin, että kenttätasolla oleskelu sallittu vain toimitsijoille.
Toimitsijatehtävissä voi kilpailusääntöjen mukaisesti olla maksimissaan viisi toimitsijaa ottelua kohden.
K: Turnausmuotoisen sarjamme ottelu on siirretty yksittäiseksi otteluksi. Saako tähän otteluun tulla yleisöä?
V: Saa tulla. Noudattaen viranomaisten ja Salibandyliiton suosituksia ja velvoitteita.
Katso myös nämä ohjeet:
Salibandyliiton viimeisin linjaus koronatilanteessa – turnausmuotoiset sarjat pelataan ilman yleisöä leviämis- ja kiihtymisvaiheissa olevilla alueilla
THL päivitti ohjeistusta – Salibandyliitto suosittelee kasvomaskien käyttöä katsomoissa
Ohjeistus turnausmuotoisten sarjojen toteuttamiseen
Kaikki koronaohjeet: salibandy.fi/korona