Valmennuskaksikko Erno Kujala ja Risto Kailio johdattaa Sudet Salibandyn miesten joukkueen uuteen Suomisarjaan

Miesten edustusjoukkueen päävalmentajana viime viikolla aloittanut Erno Kujala saa apuvalmentajakseen Susien A-junioreita viimeiset viisi kautta valmentaneen Risto Kailion. Myös Kailio on aikoinaan käynyt läpi Susien junioripolun, mutta häneltä löytyy aikuisten puolelta Susien lisäksi pelejä divari- ja liigatasolta Ilveksestä. Valmennuskaksikko tuntee toisensa jo valmiiksi.

– Tunnen Riston hyvin. Olemme pelanneet samoissa joukkueissa junnuna sekä miesten sarjoissa. Odotan innolla, että pääsen yhdessä Riston kanssa viemään Susien joukkuetta eteenpäin. Riston vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti pelaajien kehittäminen, kehuu uusi päävalmentaja Erno Kujala edessä olevaa yhteistyötä apuvalmentajansa Risto Kailion kanssa.

– Meillä on yhteinen ideologia korkeasta vaatimustasosta, Kujala jatkaa.

– Erno on selkeä ykkösvalmentaja, jolla on isompi vastuu kokonaispaketista. Koetan olla mahdollisimman paljon tukena pelin pienillä osa-alueilla ja omalta osaltani mahdollistaa hyvän ympäristön pelaajille kehittyä, kommentoi Kailio tunnelmiaan heti valinnan jälkeen.

– Hyvillä fiiliksillä olen tulossa mukaan. Joukkueen nuoressa rungossa on valtava kehityspotentiaali. Sarjataso tulee kehittämään joukkuetta, ja seuraa varmasti todella paljon, jatkaa Kailio.

Risto Kailio

  • 32-vuotias Kouvolan oma poika
  • Peliura alkoi 8-vuotiaana Kymen Salibandyssa ja sen jälkeen Susien junnupolku läpikäyty. A-junioreissa pelasin yhden kauden NST:ssä sekä SM-hopeaan päättynyt a-juniorikausi Tampereella IC Akatemiassa. Aikuisena yhteensä neljä kautta Susissa kakkosdivaria sekä Ilveksessä neljä kautta divaria ja yksi liigaa.
  • Valmensin aikanaan pari kautta nuorempia junioreita Susissa ja nyt viimeiset viisi kautta Susien A-junioreiden puikoissa. Lisäksi pari kautta pelaajavalmentajana ja yksi kausi valmentajana Susien edustuksessa.

Pelaajajulkistuksia odotettavissa vielä ennen kuun vaihdetta

Sudet Salibandy tulee tiedottamaan ensimmäiset ensi kauden pelaajansa vielä ennen vappua.