Sudet Salibandyn miesten edustusjoukkueen
uusi päävalmentaja Suomisarjaan on valittu

Sudet Salibandyn miesten edustusjoukkueen uutena päävalmentajana aloittaa Erno Kujala. Susien kasvatin, ja seuran pelaajapolun läpikäyneen Kujalan valintaan vaikutti erityisesti hänen vahvat valmennusnäytöt seuran omien, vanhempien junioreiden parissa.

– Nyt tuntuu tietysti loistavalta. Kaksi sarjanousua on tullut nähtyä pelaajana, niin lähdetään metsästämään kolmatta valmentajana, linjaa Erno Kujala ensimmäisiä fiiliksiään valinnan jälkeen.

Susien huippukausi päättyi juuri ennen pudotuspelejä

Sudet SB aloitti päävalmentajan kartoituksen heti kesken päättyneen kauden jälkeen. Valmentajan valintaprosessiin vaikutti koronan lisäksi sarjanousupäätöksen odottaminen. Suomisarjaan nousun vahvistuttua johtokunnalla oli selkeä tavoite löytää valmentaja, joka tukee seuran asettamia tavoitteita tuleville vuosille uudella sarjatasolla.

– Erno Kujala on seuran oman valmennuspolun kasvatti. Hän on tehnyt hyvää työtä omien junioreiden kanssa useamman vuoden aikana, ja useita Ernon valmennettavia nousi viime kaudeksi edustusjoukkueeseen. Erno tuntee hyvin heidän potentiaalinsa. Oman pitkän pelaajauran myötä tuntemus alueen muista pelaajista on erinomainen. Ernon valinta Sudet SB:n miesten joukkueen päävalmentajaksi on luonnollinen jatkumo hänen kehityskaarellaan valmentajana, seuran puheenjohtaja Petri Joutjärvi kommentoi uuden päävalmentajan valintaa.

Tulevan kauden pelaajilta odotetaan kehityshaluja ja motivaatiota

– Uudella, kovemmalla sarjatasolla joukkueelta vaaditaan aiempaa enemmän urheilullisuutta. Aiemmin joukkueessa on ollut hyvä keskustelukulttuuri, ja sitä jatketaan. Otan pelaajien mielipiteet huomioon ja pyrin saamaan jokaisesta parhaan mahdollisen irti joukkueen eteen, uusi päävalmentaja jatkaa.

Kujala on jo kontaktoinut ensimmäisiä pelaajia tulevaa joukkuetta ajatellen. Odotettavissa on motivoitunut, kehityshaluinen ja voitonnälkäinen ryhmä, joka pyrkii hallitsemaan palloa ja sitä kautta kenttätapahtumia. Tulevan kauden ensimmäisiä pelaajajulkistuksia seura tulee julkaisemaan pian.

Erno Kujala

Kujala on Susien junioripolun läpikäynyt pelaaja, joka on pelannut juniorivuosien jälkeen 13 vuotta miesten eri sarjoissa niin Susissa kuin lähialueen seuroissakin. Kuusi viimeistä kautta hän on menestyksekkäästi valmentanut Sudet SB:n 2003-2004 ikäluokan pelaajia. Hän jatkaa myös näiden B-junioreiden valmentajana ensi kaudella.

Suomisarjan vastustajat selviävät myöhemmin

Miesten Suomisarja on kaudeksi 2020-21 perustettu uusi Salibandyn sarjataso. Suomisarja tullaan pelaamaan kolmessa kymmenen joukkueen lohkossa. Suomisarjan joukkueet määräytyivät 2. divisioonan runkosarjan sijoituksien perusteella. Lohkojen joukkueet julkistetaan myöhemmin.