Sudet Salibandy järjestää yhteistyössä Salibandyliiton kanssa Säbämestariturnauksen Kouvolassa 25.4.2020. Pelimuotona on 3vs3 + mv pienellä kentällä. Kerää joukkueesi kasaan ja tule mukaan pelaamaan! 

Turnausinfo/säännöt:

Noudatetaan Salibandyn Peli- ja kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin:

 • Turnaus pelataan lauantaina 25.4.2020 Lyseon liikuntahallilla (Palomäenkatu 31, 45100 Kouvola)
 • Hinta 45€/joukkue.
 • Peliaika on 1 x 12 min juoksevaa aikaa. Aikalisä ei ole mahdollisuus ottaa.
 • Pelimuoto 3 vs 3 + maalivahdit.
 • Kentän koko noin 18 x 10 m, alustana parketti
 • Joukkuekoko: 4-7 pelaajaa.
 • Pelioikeus: Joukkueessa saa pelata sen ikäluokan pelaajia, johon sarjaan joukkue osallistuu. Yli- ja ali-ikäisten pelaajien käyttäminen on siis tässä turnauksessa kiellettyjä.
 • Joukkueessa tulee olla nimettynä vähintään yksi täysi-ikäinen joukkueenjohtaja.
 • Joukkue pelaa turnauksessa 3-4 ottelua.
 • Sarjan kolme parasta palkitaan.
 • Vakuutus: Pelaajia ei ole vakuutettu tapahtumajärjestäjän puolesta
 • Turnauksessa noudatetaan SSBL pelisääntöjä. Ottelut tuomitaan yhdellä tuomarilla. Salibandyliitto asettelee otteluiden erotuomarit.
 • Tarkemmat turnaussäännöt löytyvät tämän sivun toiselta välilehdeltä ”säännöt”.

Sarjat:

Mukaan mahtuu 6 joukkuetta per sarja. Mikäli jokin sarja ei toteudu, voimme ottaa mukaan johonkin toiseen sarjaan enemmänkin joukkueita.

Sarjoja pyritään pelaamaan kahdella kentällä läpi mahdollisimman jouhevasti, jolloin pelien välille ei muodostu suuria taukoja sekä pelaajan turnauspäivän pituus pysyy muutamissa tunneissa.

B-pojat (2002-2003)
C1-pojat (2004)
C2-pojat (2005)
D1-pojat (2006)
D2-pojat (2007)
E1-pojat (2008)
E2-pojat (2009)
F1-pojat (2010)
F2-pojat (2011)
G-pojat (2012-2013)

D-tytöt (2007-2008)
E-tytöt (2009-2010)
F-tytöt (2011-2012)

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen turnaukseen päättyy 20.4.2020 maanantaina. Otteluohjelmat pyritään julkaisemaan viimeistään 22.4.2020 keskiviikkona.

Ilmoittaudu mukaan tästä

Lisätietoa turnauksesta:

Joona Tankka
0442994145
joona.tankka@sudet.fi

Säännöt

Turnauksessa noudatetaan SSBL:n sääntöjä seuraavin tarkennuksin / poikkeuksin:

 1. Joukkue on velvollinen toimittamaan luettelon kaikista joukkueen pelaajista ja toimihenkilöistä turnauksen järjestäjille. Tässä pelaajaluettelossa tulee olla kaikki joukkueen pelaajat ja toimihenkilöt nimettynä, eikä sitä saa muuttaa turnauksen aikana ilman järjestäjätahon suostumusta.
 2. Kentällä on samanaikaisesti 3 kenttäpelaajaa/joukkue ja maalivahti. Vaihto-oikeus on rajoittamaton (ns. lentävä vaihto). Joukkueen koko max. 6 pelaajaa + maalivahti + taustahenkilöt.
 3. Peliaika on 1 x 12 minuuttia.
 4. Laidat rajaavat pelialueen. Pelialueen koko on noin 10 m x 18 m. Koko voi vaihdella olosuhteiden mukaan.
 5. Mailana tulee käyttää salibandymailaa. Pallona käytetään salibandypalloa.
 6. Joukkueilla ei ole käytössä aikalisiä
 7. Joukkueessa ei sallita yli- tai ali-ikäisiä pelaajia.
 8. Otteluissa, joissa voittaja on saatava selville suoritetaan rangaistuslaukauskilpailu vuorotellen äkkikuolemaperiaatteella. Joukkue nimeää rangaistuslaukauskilpailuun kolme (3) pelaaja. Jos ratkaisu venyy, on kaikkien laukojien lauottava ennen uutta kierrosta. Laukojien järjestystä saa muuttaa kierrosten välissä. Poikkeuksena finaali, jossa suoritetaan kolmen (3) laukojan rangaistuslaukauskilpailu.
 9. Hyväksytyn maalin jälkeen peliä jatketaan vastajoukkueen aloituslyönnillä erotuomarin vihellyksestä. Lisäohje: Maalin tehnyt joukkue palaa omalle kenttäpuoliskolleen kunnes aloituslyönti on suoritettu. Aloituslyönti on suoritettu, kun toinen vastapuolen pelaaja koskee palloon. Aloituslyönti suoritetaan omalle puolelle keskipisteestä erotuomarin vihellyksestä. Ottelun alussa ns. kiista-aloitus.
 10. Mikäli pallo katoaa pelialueelta, sisäänlyönnin suorittaa joukkue, joka ei pelannut palloa yli.
 11. Vapaalyönti ja sisäänlyönti voivat mennä suoraan maaliin.
 12. Rikkeiden osalta peleissä noudatetaan salibandyn sääntöjä seuraavin täsmennyksin: Rikkeistä, jotka salibandyssä aiheuttavat vapaalyönnin, tuomitaan vapaalyönti. Maalintekotilanteessa tehdystä rikkeestä tuomitaan rangaistuslaukaus.
 13. Rikkeistä, jotka  aiheuttavat 2 minuutin rangaistuksen, tuomitaan turnauksessa rangaistuslaukaus. Tähän kuuluvat myös tahalliset ja toistuvat rikkeet. Jäähyjä ei siis vihelletä ollenkaan.
 14. 5 minuutin rangaistuksen aiheuttavista rikkeistä tuomitaan turnauksessa 2 rangaistuslaukausta. PR, OR ja TOR tuomitaan kuten salibandyssa, mutta niistä aiheutuva 5 minuutin rangaistus korvataan kahdella (2) rangaistuslaukauksella.
 15. Suojalasien käyttö on pakollista otteluissa.
 16. Peliasut:Joukkueen kenttäpelaajien asujen on oltava yhtenäiset, numeroitu ja toisesta joukkueesta erottuvat. Pelaajat eivät saa käyttää pitkiä housuja, vaan ainoastaan shortsit/hame (pituus ei alle polven) ovat hyväksyttävät. Mikäli joukkueiden peliasut ovat sekoitettavissa toisiinsa, erotuomarilla on oikeus vaatia vierasjoukkuetta vaihtamaan asut selvemmin erottuviin. Mikäli pelaajan varusteet eivät ole sääntöjen mukaiset, erotuomarilla on oikeus estää hänen osallistumisensa peliin, kunnes pelaajan varusteet ovat sääntöjen mukaiset.

Järjestys sarjassa

Joukkueiden paremmuus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella.

Voitosta 2 pistettä, tasapelistä 1 piste.

Mikäli joukkueet ovat tasapisteissä, ratkeaa paremmuus seuraavasti:

1. keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet

2. keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit keskinäisissä otteluissa)

3. keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit

4. koko lohkon maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)

5. koko lohkossa tehdyt maalit

6. arpa

Mikäli jatkolohkossa joukkueet päätyvät tasapisteisiin, eivät aiemmat lohkovaiheet vaikuta jatkolohkon järjestykseen tasapisteissä.

Lohkojen keskinäisessä vertailussa joukkueiden paremmuus määräytyy seuraavasti:
1. pisteet / ottelu
2. maaliero / ottelu
3. tehdyt maalit / ottelu
4. arpa

Joukkueenjohtajat

Henkilö, joka on nimetty joukkueenjohtajaksi, vastaa joukkueestaan niin pelien aikana kuin muuallakin, sekä yhteydenpidosta järjestäjätahoon turnauksen aikana. Joukkueenjohtajan on oltava täysi-ikäinen (yli 18-vuotias).

Vastalauseet

Vastalause on ottelun osapuolen tekemä ilmoitus ja vaatimus ottelutuloksen mitätöimiseksi tai muuttamiseksi sellaisen ottelussa tai otteluolosuhteissa tapahtuneen taikka edustus- tai pelioikeutta koskevasta rikkomuksesta ja sääntöjen vastaisuudesta tai sääntöjen väärästä soveltamisesta, joka on tai on saattanut vaikuttaa otteluun ja sen lopputulokseen. Erotuomarinottelussa tekemät päätökset ovat lopullisia. Tällaisia päätöksiä vastaan tehdyt vastalauseet eivät pääsääntöisesti voi johtaa uusintaotteluun. Turnausjärjestäjä voi kuitenkin määrätä uusintaottelun, mikäli erotuomari on tehnyt ottelussa sääntöjen vastaisen ratkaisun. Oikeus tehdä vastalause on vain ottelun osapuolilla. Vastalause osoitetaan turnausjärjestäjälle. Vastalauseottelussa tapahtuneiden seikkojen johdosta on ilmoitettava välittömästi ottelunpäätyttyä (viimeistään 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä). Vastalauseen tekijän on suoritettava turnausjärjestäjälle vastalausemaksu vastalauseen jättämisen yhteydessä. Vastalausemaksun suuruus on 100 €, joka palautetaan, mikäli se hyväksytään. Vastalausemaksu voidaan palauttaa perustellusta syystä myös silloin, kun vastalause hylätään tai jätetään käsittelemättä. Vastalausetta ei käsitellä, mikäli vastalausemaksua ei ole määräaikaan mennessä maksettu. Myöhässä saapunutta vastalausetta ei käsitellä.

Edustusoikeutta tai pelioikeutta koskeva vastalause ja vastalausemaksu 100 € tulee toimittaa kirjallisena 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä järjestäjätaholle. Vastalausetta ei käsitellä, mikäli vastalausemaksua ei ole määräaikaan mennessä maksettu. Ottelun lopputulos pysyy voimassa, kunnes asia on ratkaistu. Turnausjärjestäjä voi vastalauseen johdosta määrätä ottelun pelattavaksi uudelleen. Turnausjärjestäjä voi myös määrätä vastalauseen tehneen joukkueen voittajaksi, jolloin lopputulos on 5-0 tai muu järjestäjän määräämä lopputulos, josta vastalauseentehneen joukkueen vastustajajoukkue ei hyödy. Mikäli voittaneen joukkueenvastalause hyväksytään, jää ottelun lopputulos voimaan, jollei järjestäjä päätä muusta lopputuloksesta, joka on edullisempi vastalauseen tehneelle joukkueelle. Turnausjärjestäjä voi myös hyväksyä hävinneen joukkueen tai tasapelin pelanneenjoukkueen vastalauseen ja jättää silti lopputuloksen voimaan. Mikäli vastalause siitä, että joukkue on peluuttanut pelaajaa, jolla ei otteluhetkellä ole ollut edustus- tai pelioikeutta taikka että sen otteluun on osallistunut kilpailukiellon alainen toimihenkilö, hyväksytään, on joukkue määrättävä hävinneeksi.

Luovutukset

Luovutusvoitto on pääsääntöisesti 5–0. Se voi olla myös jokin muu sarjajärjestäjän määräämä tulos, jolloin taktikointi loppupeleissä ei ole mahdollista. Ottelun luovuttanut joukkue katsotaan luopuneeksi turnauksesta. Turnauksen jury voi harkintansa mukaan tehdä poikkeavan päätöksen perustellusta syystä.

Luovutusvoitto kirjataan, jos

 1. jos joukkue ei ilmesty pelipaikalle
 2. jos joukkue myöhästyy vähintään 5 min
 3. jos joukkueella on alle 3 pelaajaa ottelua aloittaessa

Mikäli ottelu kuitenkin pelataan, niin että kohdista 2 tai 3 jompikumpi tai molemmat toteutuvat, katsotaan vastustajan hyväksyneen vallitseva tilanne ja ottelun lopputulos jää voimaan.

Vakuutukset

Joukkueiden kaikki pelaajat ja toimihenkilöt, joilla ei ole pelaajalisenssiä tai muuta voimassa olevaa vakuutusta huolehtivat itse vakuutuksistaan tapaturman tai muiden vahinkojen varalta. Tapaturman tai vahingon yms. sattuessa, turnaukseen pelaajina tai toimihenkilöinä osallistuvat ovat itse täysimääräisesti korvausvastuussa vahingosta. Sudet Salibandy ry ei vastaa pelaajien tai toimihenkilöiden aiheuttamista vahingoista, tapaturmista tai niistä aiheutuvista kuluista.

Hanki itsellesi kattava OP:n Sporttiturva -vakuutus, ostamalla Salibandyliiton Pistemestari-lisenssin.

Sporttiturvaa kattavampaa vakuutusta saa hakea. 

Osta Pistemestari-lisenssi osoitteesta: https://salibandy.fi/palvelut/pelipassit/passit/

FAIR PLAY!