Sudet Salibandy ry:n kauden päättäjäisiä vietettiin 17.4.2019 Lyseon liikuntahallilla. Tilaisuuden avasi seuramme puheenjohtaja Petri Joutjärvi, joka kävi kauden tapahtumia lyhyesti läpi. Petri mainitsi mm. päättyneen kauden ollen seurahistorian paras tuloksellisessa mielessä sekä iloitsi kasvaneesta seuran harrastajamäärästä. Seuramme tunnettavuutta valtakunnallisesti lisäsi C1 ja C2-poikien valtakunnalliset sarjapelit, jossa Susia pelasi itseään Suomen kartalle. Lisäksi raikuvat aploodit annettiin koko seuralle Petrin muistellessa ”Kouvolan liikuttaja 2018” palkintoa, jonka seuramme pokkasi alkuvuodesta Kymenlaakson Urheilugaalasta.

Tämän jälkeen siirryttiin palkitsemaan kauden ansioituneita pelaajia sekä toimihenkilöitä. Paikalla päättäjäisissä oli noin 350 henkilöä, joka koostui pelaajista, vanhemmista sekä toimihenkilöistä. Palkintojen jaon välissä väki pääsi testailemaan kentälle erilaisiin toimintarasteihin laukaisuvoimaa ja tarkkuutta sekä laukomaan rankkareita juniorimaalivahdeille. Samaan aikaan vietettiin myös kahvitaukoa ja kahviosta pääsi hakemaan maksutta mielekästä syötävää ja juotavaa.

Miehet Edustus

Valmentaja / Manageri: Tero Laurila

Kauden hyökkääjä: Matias Palm
Kauden puolustaja: Antti Punkkinen
Kauden tulokas: Luca Rilla (ei kuvassa)

Naiset Edustus

Valmentaja: Sami Mäkinen (ei kuvassa)

Kauden harjoittelija: Kaisa Hyyrynen
Kauden kehittynein pelaaja: Jenny Pakarinen
Kauden tsemppari ja tulokas: Sonja Sarjala

A-pojat

Valmentaja: Risto Kailio

Kauden hyökkäävä pelaaja: Henri Turunen
Kauden puolustava pelaaja: Tomi Haikonen (ei kuvassa)
Kauden kehittynein pelaaja: Miska Suojala

B-pojat

Valmentaja: Joona Tankka (ei kuvassa)

Kauden kehittyjä: Juuso Outinen
Kauden harjoittelija: Aapo Ikonen (ei kuvassa)
Kauden joukkuepelaaja: Samuli Käki

B-tytöt

Valmentajat: Jari Turunen ja Kati Kokkola

Kauden tehopelaaja: Taava Eerola
Kauden joukkuepelaaja: Lotta Viljakainen
Kauden tsemppari: Sonja Båtsman

C03-punainen

Valmentajat: Erno Kujala, Juho Mikkola ja Kalle Kalenius

Palkitut pelaajat ovat harjoitelleet esimerkillisesti ja kehittyneet huimasti kauden aikana. Palkitut ovat: Peetu Pessa, Mikko-Pekka Laitinen ja Oskari Ojala

C03-musta

Valmentajat: Erno Kujala

Palkitut pelaajat ovat toteuttaneet esimerkillisesti valmentajan ohjeita ja käyneet hyvällä aktiivisuudella harjoituksissa. Palkitut ovat: Konsta Pirinen, Veeti Hanen ja Onni Liukkonen

D05/06-pojat

Valmentajat: Joona Tankka (ei kuvassa), Sami Kääpä, Sami Pio ja Jari Marttila

Kauden harjoittelija: Miko Juvonen
Kauden kehittyjä: Vili-Veikko Mäensivu
Kauden MVP: Luka Setälä

E07/08-Punainen

Valmentajat: Mikko Lehtinen, Tomi Pasi, Vesa Viljakainen ja Joakim Sorvo (ei kuvassa)

Kauden kehittyjä: Eppu Suutari
Kauden tulokas: Anttoni Luoma
Kauden taistelija: Elias Liukkonen

E08-Musta

Valmentajat: Tommi Ääri, Vesa Laitinen ja Jani Kola

Kapteeni, joka johti joukkoja edestä. Pelaaja lähti myös useaan otteeseen auttamaan Punamustien joukkuetta sarjapeleihin. Kauden aktiivinen pelaaja on: Palle Laitinen

Pelaaja ylsi kovissa ylemmän loppusarjan peleissä hyvään suoritukseen edellisiin kausiin verrattuna 23 pisteellään. Kauden kehittyjä on: Emil Ääri

Pelaaja löysi uuden nosteen pelaamiseensa siirtyessään puolustuspään soturiksi. Kauden puolustaja on: Tino Niemi.

Joukkue on itse hankkinut kiertopalkinnon, joka vuosittain jaetaan joukkueen MVP-pelaajalle. Palkittu pelaaja tehoili 46 pistettä sarjassa. Kauden MVP-pelaaja on: Vili Vainio

E07/08-punamusta

Valmentajat: Janne Nylund, Henna Hämeenniemi ja Maido Aan.

Kauden kehittynein pelaaja: Niklas Hämeenniemi
Kauden harjoittelijat: Eger Aan ja Anssi Mustonen

E-tytöt

Valmentajat: Markku Hämäläinen, Markus Tankka ja Kimmo Kuokka

Kauden kehittyjät: Emilia Suurnäkki ja Iida Laakkonen
Pelaajat äänestivät joukkueen kauden tsempparipelaajaksi: Siiri Tankka

F09/10-Punainen

Valmentajat: Jani Innanen (ei kuvassa), Niko Tohka, Tuomas Weckström ja Vesa Lindholm.

Kauden kehittynein pelaaja: Elias Korhonen
Kauden aktiivinen treenaaja: Vertti Lindholm
Kauden tsemppari: Jone Rantoja

F09/10-Musta

Valmentajat: Vesa-Matti Moilanen, Niko Paakkonen, Joni Komppa (ei kuvassa), Aleksi Saurila, Ilkka Vainio ja Matias Lagerström (ei kuvassa).

Kauden puolustaja ja kehittynein pelaaja: Kosti Peltonen
Kauden tsemppari ja harjoittelija: Wilmer Kiviniemi
Kauden maalitykki ja tehopelaaja: Matias Moilanen

F09/10-Punamusta

Valmentajat: Teemu Pienmunne, Lauri Turunen, Pete Miettinen ja Mika Lumijärvi (ei kuvassa).

Kauden hyökkääjä: Miro Ylitalo
Kauden puolustaja: Jasper Puujalka
Kauden kehittynein pelaaja: Joona Riihiaho

G11/12-pojat

Valmentajat: Teemu Karvonen, Asko Viiru ja Matti Rantalainen (ei kuvassa)

Kauden taitopelaaja: Eljas Tuovinen (ei kuvassa)
Kauden kehittynein pelaaja: Kaapo Heikkilä
Kauden tunnollinen harjoittelija: Aarre Laurila

Kauden miespelaaja:

Seuran somekanavissa oli viime viikonlopun ajan käynnissä äänestys, jossa fanit pääsivät vaikuttamaan antamalla oman äänensä sellaiselle pelaajalle, jonka kokivat ansaitsevan ’’Kauden miespelaaja’’ palkinnon. Ylivoimaisen äänivyöryn keräsi tällä kertaa yksi pelaaja. Kauden miespelaaja on Kimmo Aalto.

Kauden naispelaaja:

Pelaaja on harjoitellut aktiivisesti sekä naisten että b-tyttöjoukkueen mukana. Kehittyminen on ollut huimaa kauden aikana ja tällä kaudella pelaaja keräsi myös hyvät tehopisteet naisten II-divisioonassa. Kauden naispelaaja on Jenny Pakarinen.

Kauden poikapelaaja:

Pelaaja oli joukkueensa menestyksessä kantavia voimia. Pelaaja saalisti huimat tehopisteet C1-poikien I-divisioonassa, jossa pelasi vuoden nuorempana. Oman ikäluokkansa pelaaja johti omalla tärkeällä pelillisellä panoksellaan SM-playoffeissa puolivälierävaiheeseen. Pelaaja oli valittuna ykkösryhmään ikäluokkansa FBA-tapahtumissa. Kauden poikapelaaja on C03-punaisen pelaaja Juuso Suotula.

Kauden tyttöpelaaja:

Pelaaja on ollut useamman kauden joukkueensa avainpelaajia ja antanut omalla suorittamisellaan mahdollisuuden joukkueelle pärjätä sarjapeleissä. Pelaaja on myös rehti joukkuekaveri. Kauden tyttöpelaaja on B-tyttöjen maalivahti Taava Eerola.

Kauden junnupelaaja:

Pelaaja saa ketjukaverit loistamaan omalla pelaamisellaan. Palkittava pelaaja loisti kaudella oman ikäluokkansa pelien lisäksi myös vuoden vanhempien sarjan otteluissa. Pelaajan kehitys on konkreettinen esimerkki monilajisuuden hyvistä puolista, monipuolisella laadukkaalla harjoittelulla taito- ja fyysiset ominaisuudet kehittyvät parhaiten. Pelaaja on myös sitoutunut joukkueen tapahtumiin hyvin ja on esimerkillinen sekä ystävällinen joukkuekaveri. Kauden junnupelaaja on E07/08-punaisen joukkueen pelaaja Petrus Pasi.

Kauden kerhotoiminnan palkinnot

Pelaajista huokui jokaisessa harjoituksessa pelaamisen ja maalinteon ilo. Pelaajan aktiivisuus ja asenne harjoitustapahtumissa oli hyvä ja he olivat mukavia kavereita muille ryhmän pelaajille:

Kauden nassikkapelaaja on: Niilo Sorsa (ei kuvassa)
Kauden kerhopoika on: Eemeli Rasimus
Kauden kerhotyttö on: Taika Seppä
Kauden harrastepelaaja: Riki Hyppönen

Kauden maalivahti:

Maalivahti on harjoitellut esimerkillisellä asenteella sekä aktiivisuudella koko peliuransa ja poimii sen työn hedelmiä nyt, sillä pelaaja on tällä kaudella esittänyt joukkueensa sarjapeleissä huippuotteita.  Tämä on huomioitu myös valtakunnallisella tasolla, sillä maalivahti on ollut mukana FBA-leirityksillä. Maalivahti on myös joukkueen sisällä pidetty joukkuekaveri. Kauden maalivahti on D05/06-poikien joukkueesta Toivo Niemelä.

Kauden valmentaja:

Valmentaja on laadukkaalla pitkäjänteisellä työllä kasvattanut taitavia pelaajia, joista on useampi päässyt loistamaan myös valtakunnallisilla leireillä. Sitoutuneen työn tuloksia on kerätty tällä kaudella, kun palkittavan valmentama joukkue menestyi hienosti C1-poikien I-divisioonassa sekä C2-pojissa, jossa edettiin pitkän tauon jälkeen valtakunnallisiin playoff-otteluihin. Kauden valmentaja on toista kautta peräkkäin C03-punaisen ja C03-mustan joukkueen valmentaja Erno Kujala.

Kauden Fair Play-pelaaja:

Fair Play pelaajan tunnusmerkkejä ovat mm. seuraavat asiat:
– Pelaaja näyttää hyvää esimerkkiä, käyttäytyy hyvin sekä tuo peliin mukaan peli-iloa
– Pelaaja tsemppaa pelissä omia joukkuekavereita yrittämään parhaimpaansa sekä omalla esimerkillään kannustaa kanssapelaajia pelaamaan reilusti ja käyttäytymään hyvin
– Fair Play pelaajan tunnistaa myös kentältä silloin, kun hän tekee reilun pelin teon

Kauden Fair Play-pelaaja on A-poikien maalivahti Miska Suojala.

Kauden sählyperhe:

Perhe elää ja hengittää salibandya seurassamme. Lapset pelaavat ja vanhemmat toimivat joukkueessa joukkueenjohto ja valmennustehtävissä. Kauden sählyperhe on Hämeenniemi.

Kauden talkoolainen:

Palkittava talkoolainen tekee nykyaikaista tärkeää seuratehtävää, kun hän aloitti uutena harrastuksenaan otteluiden kuvaamisen ja streamaamisen youtubeen. Miesten edustuksen ottelut lähetettiin lähes kaikki suorina lähetyksinä youtubeen. Lisäksi talkoolainen streamasi poikiensa joukkueiden pelejä. Sudet sai tästä paljon positiivista palautetta alueen muilta seuroilta. Positiivisena huomiona vielä mainittava se, että talkoolainen on kehittänyt palvelua mm. palautteiden perusteella entistä paremmaksi sekä saanut innostettua kuvausteamiin mukaan lisää henkilöitä. Kauden talkoolainen on Arto Liukkonen.

Kauden joukkueenjohtaja:

Joukkueenjohtaja on hoitanut mallikkaasti monta kautta joukkueensa asioita sekä innostanut uusia ihmisiä mukaan toimihenkilötehtäviin tarjoamalla avokätisesti apua asioiden hoitamiseen. Joukkueenjohtaja kannustaa myös omalla esimerkillään seuran joukkueita yhteistyöhön toistensa kanssa. Palkittava on pidetty henkilö joukkueensa vanhempien keskuudessa ja johtaakin joukkoja omalla esimerkillään laadukkaasti. Kauden joukkueenjohtaja on F09/10-mustan joukkueen joukkueenjohtaja: Miia Paakkonen

Kauden joukkue:

Joukkue harjoitteli korkealla harjoitusaktiivisuudella läpi kauden sekä harjoituksissa oli oikea tekemisen meininki, hulttia huumoria unohtamatta. Joukkue nosti seuran nimeä ja mainetta Suomen kartalle pelaten hienosti C1-poikien valtakunnallisessa I-divisioonassa sekä C2-poikien valtakunnallissa playoffeissa.

Kauden joukkue on C03-punainen.

Maalivahdit: Eemeli Floman ja Jere Vainonen

Kenttäpelaajat: Tarmo Ek, Ossi Ekroth, Onni Hakkarainen, Eetu Harju, Nuutti Ikonen, Olli Joutjärvi, Joni Kultanen, Mikko-Pekka Laitinen, Aatu Linden, Miki Likander, Pyry Makkonen, Oskari Ojala, Peetu Pessa, Jimi Salminen, Arttu Sinkkonen, Juuso Suotula ja Joonas Virtanen

Toimihenkilöt: Vastuuvalmentaja Erno Kujala, Apuvalmentaja Juho Mikkola ja Kalle Kalenius. Joukkueenjohtajana Petri Joutjärvi, Taloudenhoitajana Jyrki Ekroth sekä Huoltojoukoissa Antti Hakkarainen, Jenni Lahti ja Jukka Makkonen.

Yksi pokaali on vielä jakamatta ja viimeisenä haluamme kunnioittaa Kimmo Aallon pitkää peliuraa Susien edustusjoukkueessa, joka tuli päätökseensä tänä keväänä.

Kimmon pitkäaikainen joukkuekaveri ja Susien kaikkien aikojen kovin maalintekijä Mikko Vainio kuvaili pelivuosia Kimmon kanssa seuraavasti:

’’Kun tulin pelaamaan Susiin 2006 kesällä, en silloin tuntenut joukkueesta vielä ketään. Minun ja Kimmon yhteinen tarina alkoi siitä syksystä, kun meidät laitettiin samaan kenttään ja kun peli kulki hyvin, saimmekin pelata monta kautta samassa kentässä. Pian alettiin olemaan tekemissä myös vapaa-ajalla. Meitä on yhdistänyt samanlainen huumorintaju, tietynlainen pieni vinoilu puolin ja toisin, tosin aina hyvässä hengessä. Lisäksi meitä yhdistää yhteinen kiinnostuksen kohde raviurheiluun, mitä ei juuri kukaan muu Susissa ymmärrä ja sille usein myös nauretaan. Kimmo tunnetaan myös pienestä myöhästelystä ja välillä on pelikengät jäänyt kotiin jne. Todella lämmöllä muistelen yhteisiä pelivuosia nyt jälkeenpäin.’’

Sudet Salibandy kiittää Kimmoa pelillisestä panostuksestaan edustusjoukkueessa ja toivomme, että ura jatkuu kuitenkin muissa merkeissä seurassa. Hyvät naiset ja herrat Kimmo Aalto 14 kautta tehoilla 151+149 Susien edustusjoukkueessa.