Turnausinfo:

 • Turnaus pelataan sunnuntaina 19.5.2019 Kuusankosken Urheilutalolla.
 • Hinta 50 €/joukkue (laskutetaan ennen turnausta)
 • Peliaika on 1 x 12 min
 • Pelimuoto 3 vs 3 + maalivahdit.
 • Kentän koko noin 18 x 10 m, alustana parketti
 • Joukkueessa saa olla maksimissaan 6 kenttäpelaajaa + maalivahti.
 • Joukkueessa tulee olla nimettynä vähintään yksi täysi-ikäinen joukkueenjohtaja.
 • Joukkue pelaa turnauksessa 3-4 ottelua.
 • Sarjojen voittajajoukkueet palkitaan pokaalilla.
 • Turnauksessa noudatetaan SSBL pelisääntöjä. Ottelut tuomitaan yhdellä tuomarilla. Tarkemmat turnaussäännöt löytyvät tämän sivun toiselta välilehdeltä ”säännöt”.

Sarjat:

Mukaan mahtuu 6 joukkuetta per sarja. Mikäli jokin sarja ei toteudu, voimme ottaa mukaan johonkin toiseen sarjaan enemmänkin joukkueita.

2011 -syntyneet (peliaikataulusuunnitelma: klo 9.00-10.30)

2010 -syntyneet (peliaikataulusuunnitelma: klo 10.30-12.00)

2009 -syntyneet (peliaikataulusuunnitelma: klo 12.00-13.30)

2007-2008 -syntyneet (peliaikataulusuunnitelma: klo 13.30-15.00)

2005-2006 -syntyneet (peliaikataulusuunnitelma: klo 15.00-16.30)

2003-2004 -syntyneet (peliaikataulusuunnitelma: klo 16.30-18.00)

HUOM! Pelaajilla ei tarvitse olla lisenssiä, joten kaikki ovat tervetulleita turnaukseen! Sudet Salibandy ry ei vakuuta kuitenkaan pelaajia turnaukseen. Ilmoittautuneen joukkueen ei tarvitse olla seura, vaan kaveriporukat ovat myös tervetulleita turnaukseen.

HUOM 2! Joukkue, joka koostuu kokonaan tyttöpelaajista saa osallistua halutessaan vuotta nuorempien sarjaan.

HUOM 3! Peliaikataulut on suunniteltu niin, että kaikki sarjat toteutuvat. Yhdenkin sarjan poisjäänti tarkoittaa pieniä muutoksia sarjan peliaikatauluihin, joten suhtaudutaan niihin ennakkoon vielä arviona.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen turnaukseen päättyy 12.5.2019. Otteluohjelmat pyritään toimittamaan joukkueenjohtajalle sähköpostitse viimeistään keskiviikkona 15.5.2019.

Ilmoita seuraavat tiedot sähköpostiosoitteeseen: joona.tankka@sudet.fi

 1. Joukkueen nimi
 2. Sarja, johon joukkue osallistuu
 3. Tiedossa oleva pelaajalista (voi täydentää / muokata vielä pelipäivänä)
 4. Joukkueen pelipaidan väri
 5. Joukkueenjohtajan yhteystiedot

Yhteystiedot:

Joona Tankka
0442994145
joona.tankka@sudet.fi

Säännöt

Turnauksessa noudatetaan SSBL:n sääntöjä seuraavin tarkennuksin / poikkeuksin:

 1. Joukkue on velvollinen toimittamaan luettelon kaikista joukkueen pelaajista ja toimihenkilöistä turnauksen järjestäjille. Tässä pelaajaluettelossa tulee olla kaikki joukkueen pelaajat ja toimihenkilöt nimettynä, eikä sitä saa muuttaa turnauksen aikana ilman järjestäjätahon suostumusta.
 2. Kentällä on samanaikaisesti 3 kenttäpelaajaa/joukkue ja maalivahti. Vaihto-oikeus on rajoittamaton (ns. lentävä vaihto). Joukkueen koko max. 6 pelaajaa + maalivahti + taustahenkilöt.
 3. Peliaika on 1 x 12 minuuttia.
 4. Laidat rajaavat pelialueen. Pelialueen koko on noin 10 m x 18 m. Koko voi vaihdella olosuhteiden mukaan.
 5. Mailana tulee käyttää salibandymailaa. Pallona käytetään salibandypalloa.
 6. Joukkueilla ei ole käytössä aikalisiä
 7. Joukkueessa sallitaan 1kpl yli-ikäisiä pelaajia
 8. Otteluissa, joissa voittaja on saatava selville (pudotuspelit) suoritetaan suoraan (ilman jatkoaikaa) rangaistuslaukauskilpailu vuorotellen äkkikuolemaperiaatteella. Poikkeuksena finaali, jossa suoritetaan kolmen laukojan rangaistuslaukauskilpailu.
 9. Ottelu alkaa kiista-aloituksella keskipisteeltä. Maalin jälkeen maalin päästänyt joukkue jatkaa peliä erotuomarin merkistä keskipisteeltä syötöllä taaksepäin.
 10. Mikäli pallo katoaa pelialueelta, sisäänlyönnin suorittaa joukkue, joka ei pelannut palloa yli. (Lyöntipiste on noin puoli metriä kentän reunasta, päädyissä kulmapisteeltä).
 11. Vapaalyönti ja sisäänlyönti voivat mennä suoraan maaliin.
 12. Rikkeiden osalta peleissä noudatetaan salibandyn sääntöjä seuraavin täsmennyksin: Rikkeistä, jotka salibandyssä aiheuttavat vapaalyönnin, tuomitaan myös sählyssä vapaalyönti. Maalintekotilanteessa tehdystä rikkeestä tuomitaan rangaistuslaukaus.
 13. Rikkeistä, jotka salibandyssä aiheuttavat 2 minuutin rangaistuksen, tuomitaan sählyssä rangaistuslaukaus. Tähän kuuluvat myös tahalliset ja toistuvat rikkeet.
 14. Salibandyssa 5 minuutin joukkuerangaistuksen aiheuttavista rikkeistä tuomitaan sählyssä 2 rangaistuslaukausta. PR, OR ja TOR tuomitaan kuten salibandyssa, mutta niistä aiheutuva 5 minuutin rangaistus korvataan kahdella (2) rangaistuslaukauksella.
 15. Suojalasien käyttö on pakollista otteluissa.
 16. Peliasut:Joukkueen kenttäpelaajien asujen on oltava yhtenäiset, numeroitu ja toisesta joukkueesta erottuvat. Pelaajat eivät saa käyttää pitkiä housuja, vaan ainoastaan shortsit/hame (pituus ei alle polven) ovat hyväksyttävät. Mikäli joukkueiden peliasut ovat sekoitettavissa toisiinsa, erotuomarilla on oikeus vaatia vierasjoukkuetta vaihtamaan asut selvemmin erottuviin. Mikäli pelaajan varusteet eivät ole sääntöjen mukaiset, erotuomarilla on oikeus estää hänen osallistumisensa peliin, kunnes pelaajan varusteet ovat sääntöjen mukaiset.

Järjestys sarjassa

Joukkueiden paremmuus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella.

Voitosta 2 pistettä, tasapelistä 1 piste.

Mikäli joukkueet ovat tasapisteissä, ratkeaa paremmuus seuraavasti:

1. keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet

2. keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit keskinäisissä otteluissa)

3. keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit

4. koko lohkon maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)

5. koko lohkossa tehdyt maalit

6. arpa

Mikäli jatkolohkossa joukkueet päätyvät tasapisteisiin, eivät aiemmat lohkovaiheet vaikuta jatkolohkon järjestykseen tasapisteissä.

Lohkojen keskinäisessä vertailussa joukkueiden paremmuus määräytyy seuraavasti:
1. pisteet / ottelu
2. maaliero / ottelu
3. tehdyt maalit / ottelu
4. arpa

Joukkueenjohtajat

Henkilö, joka on nimetty joukkueenjohtajaksi, vastaa joukkueestaan niin pelien aikana kuin muuallakin, sekä yhteydenpidosta järjestäjätahoon turnauksen aikana. Joukkueenjohtajan on oltava täysi-ikäinen (yli 18-vuotias).

Vastalauseet

Vastalause on ottelun osapuolen tekemä ilmoitus ja vaatimus ottelutuloksen mitätöimiseksi tai muuttamiseksi sellaisen ottelussa tai otteluolosuhteissa tapahtuneen taikka edustus- tai pelioikeutta koskevasta rikkomuksesta ja sääntöjen vastaisuudesta tai sääntöjen väärästä soveltamisesta, joka on tai on saattanut vaikuttaa otteluun ja sen lopputulokseen. Erotuomarinottelussa tekemät päätökset ovat lopullisia. Tällaisia päätöksiä vastaan tehdyt vastalauseet eivät pääsääntöisesti voi johtaa uusintaotteluun. Turnausjärjestäjä voi kuitenkin määrätä uusintaottelun, mikäli erotuomari on tehnyt ottelussa sääntöjen vastaisen ratkaisun. Oikeus tehdä vastalause on vain ottelun osapuolilla. Vastalause osoitetaan turnausjärjestäjälle. Vastalauseottelussa tapahtuneiden seikkojen johdosta on ilmoitettava välittömästi ottelunpäätyttyä (viimeistään 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä). Vastalauseen tekijän on suoritettava turnausjärjestäjälle vastalausemaksu vastalauseen jättämisen yhteydessä. Vastalausemaksun suuruus on 100 €, joka palautetaan, mikäli se hyväksytään. Vastalausemaksu voidaan palauttaa perustellusta syystä myös silloin, kun vastalause hylätään tai jätetään käsittelemättä. Vastalausetta ei käsitellä, mikäli vastalausemaksua ei ole määräaikaan mennessä maksettu. Myöhässä saapunutta vastalausetta ei käsitellä.

Edustusoikeutta tai pelioikeutta koskeva vastalause ja vastalausemaksu 100 € tulee toimittaa kirjallisena 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä järjestäjätaholle. Vastalausetta ei käsitellä, mikäli vastalausemaksua ei ole määräaikaan mennessä maksettu. Ottelun lopputulos pysyy voimassa, kunnes asia on ratkaistu. Turnausjärjestäjä voi vastalauseen johdosta määrätä ottelun pelattavaksi uudelleen. Turnausjärjestäjä voi myös määrätä vastalauseen tehneen joukkueen voittajaksi, jolloin lopputulos on 5-0 tai muu järjestäjän määräämä lopputulos, josta vastalauseentehneen joukkueen vastustajajoukkue ei hyödy. Mikäli voittaneen joukkueenvastalause hyväksytään, jää ottelun lopputulos voimaan, jollei järjestäjä päätä muusta lopputuloksesta, joka on edullisempi vastalauseen tehneelle joukkueelle. Turnausjärjestäjä voi myös hyväksyä hävinneen joukkueen tai tasapelin pelanneenjoukkueen vastalauseen ja jättää silti lopputuloksen voimaan. Mikäli vastalause siitä, että joukkue on peluuttanut pelaajaa, jolla ei otteluhetkellä ole ollut edustus- tai pelioikeutta taikka että sen otteluun on osallistunut kilpailukiellon alainen toimihenkilö, hyväksytään, on joukkue määrättävä hävinneeksi.

Luovutukset

Luovutusvoitto on pääsääntöisesti 5–0. Se voi olla myös jokin muu sarjajärjestäjän määräämä tulos, jolloin taktikointi loppupeleissä ei ole mahdollista. Ottelun luovuttanut joukkue katsotaan luopuneeksi turnauksesta. Turnauksen jury voi harkintansa mukaan tehdä poikkeavan päätöksen perustellusta syystä.

Luovutusvoitto kirjataan, jos

 1. jos joukkue ei ilmesty pelipaikalle
 2. jos joukkue myöhästyy vähintään 5 min
 3. jos joukkueella on alle 3 pelaajaa ottelua aloittaessa

Mikäli ottelu kuitenkin pelataan, niin että kohdista 2 tai 3 jompikumpi tai molemmat toteutuvat, katsotaan vastustajan hyväksyneen vallitseva tilanne ja ottelun lopputulos jää voimaan.

Vakuutukset

Joukkueiden kaikki pelaajat ja toimihenkilöt, joilla ei ole pelaajalisenssiä tai muuta voimassa olevaa vakuutusta huolehtivat itse vakuutuksistaan tapaturman tai muiden vahinkojen varalta. Tapaturman tai vahingon yms. sattuessa, turnaukseen pelaajina tai toimihenkilöinä osallistuvat ovat itse täysimääräisesti korvausvastuussa vahingosta. Sudet Salibandy ry ei vastaa pelaajien tai toimihenkilöiden aiheuttamista vahingoista, tapaturmista tai niistä aiheutuvista kuluista.

Hanki itsellesi kattava OP:n Sporttiturva -vakuutus, ostamalla Salibandyliiton 11 euron hintaisen Pistemestari-lisenssin.

Sporttiturvaa kattavampaa vakuutusta saa hakea. 

Osta Pistemestari-lisenssi osoitteesta: https://salibandy.fi/palvelut/pelipassit/passit/

FAIR PLAY!

2011:

1.Pelicans SB
2.Aakoo lkk
3.Sudet Punainen
4.
5.
6.

2010:

1.Sudet SB E-tytöt
2.Aakoo juniorit
3.Sudet musta 10
4.Pelicans Nastola 10
5.
6.

2009:

1.Säbäpojat
2.Sudet musta 09
3.Pelicans Nastola 09
4.SB Heinola D-tytöt (Ryhmärämä)
5.
6.

2007-2008:

1.
2.
3.
4.
5.
6.

2005-2006:

1.Taiki sininen
2.Taiki valkoinen
3.Pallojunnut
4.Rystyläyssyttimet
5.Team Wings
6.

2003-2004:

1.
2.
3.
4.
5.
6.