Sudet SB C1-junioreiden taistelu 1-divisioonan playoff-paikasta ja samalla koko kausi päättyi niukkaan 3-4 tappioon Helsinkiläiselle M-Teamille. Susilla oli voitolla teoreettiset mahdollisuudet 1-divisioonan pudotuspeleihin, mutta tappion myötä kausi C1 1-divisioonassa päättyi.

Ottelun tärkeys näkyi erittäin tarkkana pelinä ottelun alussa. Ensimmäinen maali nähtiin vasta ensimmäisen erän loppupuolella Mikko-Pekka Laitisen pommittaessa hurjalla lämärillä pallon ristikon kautta maaliin. Maaliin syötön antoi joukkueen kapteeni Ossi Ekroth. Erässä pallon hallinta oli niukasti Susilla, mutta maalipaikkoja oli molemmilla joukkueilla tasaisesti.

Toisen erän alkuun M-Team sai vahvan alun joukkueen maalatessa ensimmäisten kolmen minuutin aikana kahdesti. Ensimmäisessä maalissa Susien vaihtopenkki uinui vaihtotilanteessa ja M-Team pääsi iskemään hieman turhankin maalin. M-Team siirtyi johtoon heti seuraavassa vaihdossa. Mutta Sudet onnistuivat tasoittamaan pelin heti perään Olli Joutjärven maskin takaa tulleella kaukovedolla. M-Team siirtyi 3-2 johtoon kaukovedolla neljä minuuttia ennen erän loppua. Mikko-Pekka Laitinen tasoitti ottelun vain 20 sekuntia ennen erän loppua katkaistuaan M-Teamin syötön ja upotettua pallon varmasti nuotan perille. Kolmanteen erään lähdettiin siis tasalukemista 3-3.

Kolmas erä jatkui samoissa tasaisissa merkeissä kuin ottelun kaksi ensimmäistäkin erää. Molemmat joukkueet pelasivat tarkasti ja viimeistään molempien hyvin pelanneet maalivahdit tekivät maalintekoyritykset tyhjiksi. Kolmannen erän puolivälissä M-Team pääsi iskemään erän ainoan maalin ja samalla ottelun voitto-osuman. Maalia edelsi pitkäksi mennyt Susien vaihto. Erän jälkimmäisen puoliskon Sudet hakivat tasoitusta vimmatusti, mutta M-Team puolusti tarkasti. Viimeiset puolitoista minuuttia tasoitusta haettiin ilman maalivahtia, mutta maalinteko yritykset kilpistyivät M-Teamin maalivahtiin. Päätössummerin soidessa tulostaululla loistivat lukemat 4-3 isäntäjoukkueelle. Tällä kertaa kova taistelu ei antanut toivottua palkintoa ja Susien kausi divarissa päättyi.

Lauantaina Susien tehokkaimmat olivat Mikko-Pekka Laitinen (2+0), Ossi Ekroth (0+2) ja Olli Joutjärvi (1+0). Maalissa Eemeli Floman oli erinomaisessa vireessä esittäen varsinkin kolmannessa erässä muutaman huikean seivin.

Vaikkei paikkaa pudotuspeleissä tällä kertaa kovasta taistelusta huolimatta saavutettu, jäi kaudesta hyvä maku. Ensimmäistä kertaa valtakunnallista sarjaa pelannut Sudet SB pelasi nousujohteisen kauden ja pystyi haastamaan kauden aikana sarjan ykköseksi sijoittunutta ÅIF/PSS-yhdistelmäjoukkuetta lukuun ottamatta kaikki sarjan joukkueet. Alkukauden jännittämisen jälkeen pisteitä kerättiin hienosti ja taisipa joukkue olla talvella jopa kuntopuntarin kärjessäkin. Sudet SB sijoittui erittäin tasaisessa sarjassa lopulta kahdeksanneksi. Kaikkiaan hieno kausi joukkueelta.

Joukkueen 2004 syntyneet jatkavat vielä kauttaan C2-ikäisten junioreiden valtakunnallisessa Pudotuspelikarsinnassa. Karsinnasta on mahdollisuus edetä vielä ikäluokan SM-sarjan pudotuspeleihin. Joukkue kärsi kauden aikana aluesarjassa vain yhden tappion.

Kuvat: Heidi Jokela ja Riikka Suotula