Sudet SB C1-junioreiden taistelu 1-divisioonan playoff-paikasta koko kolhun sunnuntaina Tampereella. Isäntäjoukkue ja sarjanelonen Koovee voitti kiihkeän ottelun maalein 12-9. Susilla on edelleen ohuet mahdollisuudet playoff-peleihin, mutta apuja tarvitaan jo muilta.

Sudet aloittivat ottelussa maalinteon Nuutti Ikosen maalatessa ottelun toisessa vaihdossa. Koovee onnistui muutaman minuutin sisällä kahdesti ja peli eteni tasaisena erän loppupuolelle isäntien 2-1 johtolukemissa. Koovee siirtyi jo 3-1 johtoon ja näyttivät karkaavan. Peli kuitenkin tasoittui ja Sudet iskivät erän lopulla tehokkaasti: Ensin Miki Likander upotti takakulmaan 2-3 kavennuksen ja vain puoli minuuttia tästä Pyry Makkonen tasoitti pelin maalin edestä lukemiin 3-3. Ajassa 19:59 Olli Joutjärvi upotti vaparista Susille 3-4 johtomaalin ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Susien johdossa.

Toisen erän alkuun Koovee sai unelma-alun joukkueen tasoittaessa pelin ylivoimalla puolen minuutin pelin jälkeen. Maalin jälkeen peli jatkui tasaisissa merkeissä erän jälkimmäiselle puoliskolle. Pyry Makkonen vei Sudet jälleen johtoon Mikko-Pekka Laitisen ja Juuso Suotulan esityöstä. Koovee painoi kuitenkin taas rinnalle ja ohi kahdella maalillaan. Erän lopussa Sudet joutui uudelleen alivoimalle, mutta Miki Likander onnistui karkaamaan alivoimalla ja tasoittamaan pelin lukemiin 6-6.

Kolmas erä alkoi Susien kannalta synkästi Kooveen maalatessa kolmesti. Susien valmentaja Erno Kujala otti aikalisän ja joukkue sai hieman hengähdysaikaa. Heti aikalisän jälkeisessä vaihdossa Sudet onnistuikin maalaamaan ja kaventamaan lukemiksi 9-7. Mutta valitettavasti vaihdossa Koovee kuittasi edellisen heti seuraavassa vaihdossa ja siirtyi taas kolmen maalin johtoon. Sudet hakivat kavennusta vimmatusti ja lopulta Joni Kultanen onnistui maalinteossa kaventaen ottelun lukemiin 10-8. Erän lopussa Sudet hakivat kavennusta kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia. Valitettavasti Koovee pääsi tekemään helpon 11-8 maalin tyhjiin. Olli Joutjärvi kavensi vielä ylivoimalla upottamalla kovan kaukovedon yläkulmaan. Loppunumerot 12-9 Koovee viimeisteli taas tyhjiin.

Susien playoff-taistelu koki kolauksen tappion myötä. Joukkue putosi erittäin tasaisessa sarjassa kahdeksanneksi. Eroa playoff-paikkaan ei ole kuin yksi piste, mutta Susilla on jäljellä vain yksi ottelu. Viimeinen vieraspeli olisi voitettava ja apua saatava muilta joukkueilta, jotta paikka kuuden joukossa mahdollistuisi.

Sunnuntaina Susien tehokkaimmat olivat Pyry Makkonen, Olli Joutjärvi ja Miki Likander tehoin (2+0). Maalissa Jere Vainonen torjui 20 kertaa.

Kuvat: Tero Laitinen