B-poikien aluesarjan sijoilta 5 ja 6 turnauspäivään lähteneet Susien joukkueet saivat vastustajikseen sarjataulukossa itseään ylempinä majailevat LASB II:n ja PoNoVo:n. Tilanne playoff-viivan tuntumassa oli tiukka, joten kahdella voitolla kohentaisi sijoitustaan hyvinkin – toisaalta molemmat pelit häviämällä saattaisi jatkopaikka karata jo turhan kauaksi.

Sudet SB – LASB ed II 4-3 (1-1, 0-1, 3-1)

Ensimmäisessä ottelussa siis punaisella vastassa LASB sarjakärjestä. Kärkijoukkue antoikin osoituksen vaarallisuudestaan tekemällä avausmaalin viiden minuutin pelin jälkeen. Peetu Pessa kuitenkin tasoitti Onni Liukkosen syötöstä, kun Peetun veto kantista upposi tolpan kautta sisään. Kaiken kaikkiaan tasaisissa merkeissä sujuneen erän jälkeen mentiin tauolle tasalukemissa, kun Susien alivoimataistelu teki LASB:n maalintekoaikeet tyhjiksi.

Peli jatkui tasaisena toisessakin erässä, mutta maalinteon maukkaudesta nautiskelivat ainoastaan vieraat, kun pallo poltteli useammankin susipelaajan lavassa ja LASB:n Miika Simonen napautti johtomaalin.

Sudet tuli kolmanteen erään tuulispään lailla ja näytti haluavansa voittaa ottelun. Heti erän alkuhetkillä nousi Ossi Ekroth terävästi katkaistuaan ensin LASB:n hyökkäyksen rakentelun. Oivaltava poikittaissyöttö Olli Joutjärvelle, jonka suoraan syötöstä lähteneen vedon maalivahti vielä torjui. Mikko-Pekka Laitinen seurasi kuitenkin tarkasti ja nosti reboundista Sudet tasoihin. Muutaman minuutin päästä olivat Sudet jälleen maaliahneina: Olli Joutjärven poikittaissyöttö löysi Nuutti Ikosen – pallo vastustamattomasti nuottaan ja Sudet johtoon! LASB tuli kuitenkin vielä voittotaisteluun mukaan, kun jälleen mainion ottelun pelanneen maalivahti Jere Vainosen heittämä pallo kimposi vastustajan selästä maalin eteen pelattavaksi ja Jussi Toivonen tasoitti vain alle minuutin Susien johtomaalin jälkeen. Susien pallonhallinta toi kuitenkin tulosta ja lopulta ansaitun voiton, kun Oskari Ojala laukoi voittomaalin puolustajan paikalta suoraan Ossi Ekrothin syötöstä. Kova päänahka sarjaa johtaneesta LASB:sta roikkui nyt Susien vyöllä ja katseet kohti seuraavaa peliä.

PoNoVo keltainen – Sudet SB musta 3-4 (0-2, 3-1, 0-1)

Ensin oli kuitenkin mustan vuoro näyttää osaamistaan ja vastassa usein Susille katkeraa kalkkia juottanut PoNoVo. Susien peli lähti mallikkaasti käyntiin. Hyökkäysten rakentelut sujuivat pääosin hyvin järkeviä, avaavia syöttöjä hyväksi käyttäen. Erityisesti kunnostautui Miro Virta, jonka oivaltavat pitkät syötöt halkoivat lappeenrantalaisten puolustuksen rivejä kerran toisensa jälkeen. Mironpa syötöstä täräyttikin tällä kertaa puolustajan tontilla urakoinut Juuso Outinen Sudet johtoon. Miro pääsi näyttämään myös hyvää laukaustaan, kun vapaalyönnistä Noel Nurkka syötti ja Miro tälläsi lukemiksi 0-2. Vielä kun aina energinen Jesse Sällinen laukoi lukemiksi 0-3, jälleen Miron syötöstä, näytti Sudet karkaavan voittoon. PoNoVo:lla oli asiaan kuitenkin eriävä kanta, ja Susien puolustusasenteen ehkä hieman hiipuessa rakentelikin se kolme maalia alle minuuttiin aivan erän loppuhetkillä.

Moni saattoi luulla Susien sulavan, mutta kolmanteen erään joukkue tuli sisua täynnä ja onnistui pitämään palloa pitkiäkin aikoja vastustajan päädyssä. Maalia ei tasakentällisin saatu aikaiseksi mutta hallinta palkittiin lopulta ylivoimalla, jonka loppuhetkillä Markus Tamminen onnistui Joni Kaiston syötöstä ohittamaan lappeenrantalaismaalivahdin ja näin päivän toinen susivoitto oli tosiasia.

Sudet SB musta – LASB ed II 5- 4 (0-0, 3-3, 2-1)

Mustan toinen ottelu LASB:ia vastaan alkoi tasaisissa merkeissä. Maalittoman avauserän jälkeen aloitti Jesse Sällinen maalinteon Noel Nurkan ilmiömäisen esityön jälkeen. Siinä nousussa jäi vastustaja toisensa jälkeen kakkoseksi ja mahtava syöttö tavoitti maalin edustalla valppaana häärineen Jessen, joka taituroi pallon maaliin suoraan ilmasta. Jussi Toivosen tasoitettua napautti maaliahne Joni Aaltonen Sudet taas johtoon Joni Kaiston vapauttavasta syötöstä. Sitten löysi Jesse Sällisen tarkka veto yläkulmasta tilaa ja todella hienolla laukauksella Sudet johtoon. Vain kuusi sekuntia tästä tuomittiin LASB:lle rangaistuslaukaus, jonka Jussi Toivonen hyödynsikin. Vielä ennen tapahtumarikkaan erän loppua onnistuivat vieraat maalinteossa ja näin mentiin erätauolle tasalukemista 3-3.

Kolmannen erän alkupuolella pääsivät vieraat jo johtoonkin, mutta ennakkoluulottomasti ja järkevästi pelanneen Noel Nurkan laukaus löysi tiensä LASB-maalin yläkulmaan ja toi Sudet jälleen mukaan voittotaisteluun. Susien taisteleva ja aktiivinen peli pakotti vastustajan rikkomaan ja pari minuuttia ennen loppua tarjottiin ratkaisun avaimia, kun Sudet pääsi kokeilemaan ylivoimapelinsä tehokkuutta. Roni Virta viimeistelikin voittomaalin Aapo Ikosen syötöstä noin minuutti ennen loppua. Näin mustille harvinainen puhtaan pelin viikonloppu todella tärkeään saumaan ja nousu playoff-viivan päälle.

PoNoVo keltainen – Sudet SB 8-4 (2-0, 3-1, 3-3)

Päivän viimeisessä koitoksessa asettui Sudet punaista vastaan PoNoVo, joka ensimmäisessä erässä onnistui maalin teossa kahteen otteeseen. Toisessa erässä otteitaan terästänyt lappeenrantalaisryhmä meni menojaan karaten jo viiden maalin johtoon. Ossi Ekroth onnistui juuri ennen taukoa kaventamaan ylivoimalla Joonas Virtasen syötöstä lukemiksi 5-1. Kolmannen erän alkuun napautti kuitenkin PoNoVo pari maalia eikä voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Olli Joutjärven (2) ja Peetu Pessan maalit kaunistelivat lukemia hieman, mutta pisteet Lappeenrantaan selvin lukemin 8-4. Totuuden nimissä on myönnettävä, että aktiivisempi ja terävämpi poNoVo vei peliä koko ajan. Susipelaajien väsymys näkyi useina helppoina virheinä ja maalinteon tehottomuutena.

 

Sarjatilanne on nyt herkullisen jännittävä. Pieksämäen ylpeys Pisaba johtaa sarjaa 15 pisteellä ja perässä vaanivat 12 pisteen PoNoVo, Sudet musta, LASB sekä Kaavin Kaiku. Eivät ole punaisenkaan mahdollisuudet neljän joukkoon menneet, sillä koossa on yhdeksän pistettä ja neljä ottelua vielä jäljellä. Sarja jatkuu Joutsenossa 9.2. pelattavalla turnauksella.