B-junioreiden aluesarja jatkui kahdella joukkueella sarjaa operoivien Susien molempien joukkueiden osalta sunnuntaina Utissa.

 

Sudet SB – PoNoVo keltainen 6 – 3 (2-1, 2-0, 2-1)

Ensimmäisessä ottelussa sai Susien punainen vastaansa lappeenrantalaisen PoNoVo:n keltaisen joukkueen joka kymmenellä sarjapisteellään köllötteli tukevasti playoff-viivan päällä. Punainen oli kyllä saanut tällä kertaa riveihinsä valtakunnallisessa 1. divisioonassa meritoituneita pelureita, joten tasaista kamppailua uumoiltiin. Sudet karkasi ottelussa johtoon, kun Joni Kultanen nosti avausmaalin maalin edestä Oskari Ojalan syötöstä. Ja kun vielä erän puolen välin jälkeen seurasi Oskari valppaasti irtopallon ja syötti Joonas Virtasen maalin tekoon, komeilivat taululla jo 2-0 -lukemat Susien hyväksi. PoNoVo hyödynsi kuitenkin ylivoimansa, kun Aaro Martin napakka veto yllätti maskin takana tilannetta havainnoineen maalivahti Jere Vainosen. Erätauolle kuitenkin susijohdossa.

Toisen erän alkuminuuteilla sahattiin lappeenrantalaispuolustus auki muutamalla tarkalla peliä edistävällä syötöllä ja Mikko-Pekka Laitisen hyvä laukaus löysi tiensä verkon perukoille Onni Liukkosen annettua viimeisen ja ratkaisevan syötön. Aurinkokuningas Tammisen lanseeraama ”four passes break any defence” pitää siis edelleen paikkansa. Muutaman minuutin päästä seuranneella Susien ylivoimalla pallo kiersi mallikkaasti ja Niko Saarenpää ampui pallon kaukaa vastustamattomasti ylänurkkaan Ossi Ekrothin syötöstä. Toiselle erätauolle turvallisen tuntuisessa kolmen maalin johdossa.

Rutinoitunut PoNoVo ei tietenkään luovuttanut, vaan useasti Susienkin eri joukkueita kiusannut Lauri Liukko toi PoNoVo:n kahden maalin päähän aivan tolpan juureen suoraan sivuttaissyötöstä lähteneellä laukauksella. Lappeenrantalaisilla oli oiva tilaisuus nousta maalin päähän, kun susipuolustuksen hieman nukahdettua pääsi Aaro Martti sangen vapaasti nokikkain maalivahti Jere Vainosen kanssa. Muutenkin vahvan pelin pelannut Jere nollasi Martin yrityksen todellisella game-saverilla ja hieman tämän jälkeen viimeisteli Joni Kultanen ottelun toisen maalinsa jälleen maalin edestä, tällä kertaa Joonas Virtasen syötöstä. PoNoVo:n tehokaksikko Martti – Liukko toi joukkueensa vielä kahden maalin päähän, mutta lopulta Oskari Ojala lopetti pyristelyt niittaamalla kuudennen maalin tyhjiin Joonas Virtasen syötöstä. Vakuuttava voitto siis Susille lukemin 6-3.

Valmentaja Erno Kujala oli omiensa otteisiin tyytyväinen:

  • Tiedossa oli, että vastustaja on meitä isompi ja myös aika nopea joukkue. Sen vuoksi korostin valmistautumisessa pallollista peliä, jossa myös hyvin onnistuimme. Lisäksi maalivahtimme Jere Vainonen pelasi huippupelin.

 

LASB ed II – Sudet SB musta 3 – 6 (1-2, 0-3, 2-1)

Päivän toisessa susiottelussa sai sitten Sudet musta vastaansa sarjajohdossa keikkuvan LASB:n. Kauden aikana huimasti kehittynyt Niklas Heino antoi ottelulle alkutahdit kääntämällä pallon taitavasti alanurkkaan jo ennen ensimmäisen peliminuutin täyttymistä. Sudet jatkoi vahvasti. Samuli Sopasen väkevä nousu ja seurannut laukaus palkittiin lopulta, kun Joni Kaisto seurasi päädystä kimmonneen pallon ja pääsi viimeistelemään maalin kulmalta. LASB kavensi lukemiksi 2-1 vielä ennen taukoa. Susimaalia pikakomennuksena vartioimaan saapuneelle Samu Kansikkaalle (s. 2005) merkittiin erässä seitsemän torjuntaa ja selväksi kävi, että ainakaan maalivahtipeliin ei kaaduta!

Toisessa erässä jatkoi Sudet maalitehtailua erityisesti nuoren Joni Aaltosen ansiosta. Ensiesiintymisessään Sudet mustan riveissä merkkautti Aaltonen toiseen erään nimiinsä kaksi maalia, joista erityisesti jälkimmäinen oli komea. Markus Tamminen peitti syöttöaikeensa taitavasti, syötti Aaltoselle ja nopeasti lähtenyt laukaus löysi tiensä ylänurkkaan. Myös Tatu Nevalaisen aherrus palkittiin maalin muodossa: Miro Virran syötöstä pallo maaliin lähietäisyydeltä. Maalivahti Samu selvisi nyt hieman vähemmillä torjunnoilla (2), mutta joukossa todellinen pelastus 4-1 -tilanteessa esti LASB:n kavennuksen ja epäilemättä vaikutti myös henkisesti.

Kolmannessa erässä osoitti Susien kauden mittaan yskinyt ylivoimapeli toimimisen merkkejä, kun Niklas Heinon Samuli Sopasen syötöstä lähettämä laukaus yllätti vastustajan maalivahdin. Johtoasemassa pelaaminen tuntui kuitenkin aiheuttavan ajoittain hankaluuksia ja niinpä pääsikin LASB kaunistelemaan lukemiksi 3-6 Leevi Laitisen kahdella maalilla. Pisteet kuitenkin Kouvolaan selvin lukemin.

 

Sudet SB – Sudet SB musta 6 – 4 (0-0, 3-2, 3-2)

Päivän viimeinen ottelu olikin sitten herkullinen paikalliskamppailu. Avauserässä peli aaltoili tasaisissa merkeissä joukkueiden pallollisen hallinnan vaihdellessa. Molempien joukkueiden jäähyistä huolimatta erä oli kuitenkin maaliton. Osansa tähän toivat luonnollisesti tarkka puolustus ja hyvin molemmissa päissä torjuneet maalivahdit. Toisessa erässä hyödynsi punainen paikkansa tehokkaasti. Ensin pääsi Juuso Suotula viimeistelemään kahdesti peräkkäin, ensin Peetu Pessan ja sitten Niko Saarenpään syötöstä. Molemmat laukaukset olivat hyviä ja etenkin ensimmäisen osalta maalivahdin torjuntatyöskentelyä vaikeutti tilanteeseen hyvin rakennettu maski. Mustan riveistä esitti hyökkäysalueen keskelle vapaaksi jätetty Joni Aaltonen kuitenkin maalintekijän elkeitä ja napautti kavennuksen. Mustan hakiessa innokkaasti tasoitusta pääsi punainen keskialueen nukahduksesta 3-2 -ylivoimahyökkäykseen ja maalihan siitä oli seurauksena, kun muutaman siirron jälkeen täräytti Peetu Pessa maalin kulmalta punaisten kolmannen maalin. Juuri ennen erän loppua hyödynsi musta sille tarjoutuneen ylivoiman. Ensimmäinen näyttävä kuvio ei tuottanut vielä tulosta, mutta seuranneessa tilanteessa syötti Samuli Sopanen Joni Kaiston maalintekoon. Näin toiselle erätauolle jännittävissä lukemissa.

Kolmannen erän alussa rikottiin puolustuksen läpi murtautunutta mustan Roni Virtaa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rankkaria ampumaan asettui jo maalintekijän vaistonsa näyttänyt Joni Aaltonen. Seurauksena vastustamaton rannelaukaus ja tilanne tasoihin. Sitten alettiin peliä ratkomaan toden teolla. Mustan puolustuspelin herpaantuessa pääsi vahva maalineduspelaaja Ossi Ekroth mättämän muutaman minuutin välein kolme maalia. Näin pisteet punaiselle tässä tasaväkisessä ottelussa tehokkaamman viimeistelyn ansiosta.

 

Aluesarja jatkuu Utissa kahden viikon päästä sunnuntaina 27.1. pelattavalla turnauksella. Sarjassa on jäljellä kuusi ottelua ja molemmilla susijoukkueilla (sarjasijoitukset 5. ja 6.) on vielä mahdollisuudet nousta neljän joukkoon ja haastajafinaaleihin.