Sudet SB C1-juniorit saivat viikonloppuna nauttia harvinaisesta kotiotteluiden tuplasta. Vastus oli lähes kovin mahdollinen, sillä vastaan astelivat sarjanelonen Tampereen Koovee ja kolmonen helsinkiläinen M-Team, joka oli pöllyttänyt susilaumaa syyskuun alun SM-karsinnassa.

Viikonlopun avausottelussa lauantaina Sudet SB kohtasi Tamperelaisen Kooveen. Kotijoukkue oli vahvassa lyönnissä avauserässä Tamperelaisia vastaan. Kauden parasta esittänyt susilauma suorastaan dominoi ottelua. Sudet vyöryttivät hyökkäyksiä ja onnistuivat ensimmäisen erän aikana maalaamaan kolmesti. Kooveen ainoasta erässä vastasi U16 maajoukkuepelaaja Roni Kranni. Maalia edelsi Susien päättynyt ylivoima ja erittäin pitkä vaihto. Ensimmäiselle erätauolle matkattiin Susien ansaitussa 3-1 johdossa.

Toinen erä oli melkoista hurlumheitä ensimmäisen puolikkaan osalta. Ensimmäisen reilun yhdeksän minuutin aikana palloa piestiin verkon perille peräti yhdentoista (11) maalin verran! Sudet hävisi tämän maalintekokilpailun 4-7. Yhdessä hetkessä kotijoukkueen kahden maalin johto oli kääntynyt 7-8 takaa-ajoasemaan. Tuon piinallisen kymmenminuuttisen aikana Kranni kirjasi tehot 3+1. Ottelussa oli melkoinen tunnelma – pallo vietiin keskelle kenttää jokaisen vaihdon jälkeen. Sudet kuitenkin malttoivat rauhoittaa omaa pelaamistaan ja käänsivät väkisin ottelun hallinnan takaisin itselleen. Erän loppupuoliskolla Sudet pääsivät yrittämään tasoitusta ylivoimalla. Tällä kertaa Susien kuvio toimi mallikkaasti: pari terävää syöttöä ja pallo takatolpalta Kooveen verkkoon. Toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 8-8.

Kolmas erä jatkui siitä mihin toinen loppui. Sudet vyöryttivät hyökkäyksiä Kooveen maalille ja tällä kertaa kova työ palkittiin. Vahva hyökkäyspelaaminen tuotti Susille kuusi maalia. Koovee onnistui maalaamaan kaksi kertaa. Maali-ilottelusta ansaittu 14-10 voitto kotijoukkueelle.

Voitto oli Susille kolmas perättäinen. Ja se kelpasi joukkueelle – onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla kaikkien kolmen kentällisen onnistuessa maalinteossa. Maalissa Eemeli Floman esitti muutaman game-saverin. Joukkueen päävalmentaja Erno Kujala oli tyytyväinen ryhmäänsä: ”Ottelu oli meidän kontrollissa täysin. Kauden parasta peliä. Joukkue alkaa lunastamaan paikkaansa sarjassa. Kaikki kolme kenttää pystyivät toteuttamaan suunniteltua ottelusuunnitelmaa. Joukkue liikkui hyvin ja ansaitsi voittonsa”.

Laajalla rintamalla onnistuneista Susista tehoilivat parhaiten: Pyry Makkonen (3+2), Juuso Suotula (3+1) sekä Eetu Harju ja Olli Joutjärvi (2+0).

Sunnuntain kotiottelussa Sudet saivat vastaansa Helsinkiläisen M-Teamin. M-Team oli Susille tuttu syksyn SM-karsinnoista, joissa M-Team oli voittanut Sudet selvin lukemin.

Ottelu sai Susien kannalta huonon alun M-Teamin maalatessa jo toisessa vaihdossa. Sudet kuittasivat maalin vajaassa minuutissa. Helsinkiläiset olivat vahvalla pelipäällä ja pelin painopiste oli Susien päädyssä. Ennen erän puoliväliä vieraat paukuttivat pallon neljä kertaa lyhyessä ajassa Susien maaliin. M-Team maalasi vielä kertaalleen ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tylyissä 1-6 lukemissa. Susillakin oli omat hetkensä, mutta pieni kiire vei terävyyden ja tarkkuuden vedoista.

Toinen erä oli Susien hallintaa: palloa liikutettiin sujuvasti, mutta maalinteko oli vaikeaa. Palloa ei saatu maaliin hyvistäkään paikoista. Sudet onnistuivat maalinteossa tasaviisikoin kertaalleen ja kerran ylivoimalla. Näyttikin jo sille, että Sudet kirivät väkisinkin kamppailuun mukaan. Erän viimeisellä minuutilla M-Team onnistui kuitenkin masentamaan Sudet maalaten helponlaisesti lukemiksi 3-7.

Kolmannen erän alkuun M-Team lisäsi vauhtia ja teki selväksi, ettei pisteitä jätetä Kouvolaan. Vieraat iskivät ensimmäisen kolmen minuutin aikana kolme maalia ja ottelu oli viimeistään nyt taputeltu. Kolmas erä oli vieraiden näytöstä. Loppulukemat olivat lopulta tylyt 3-13. M-Team vei pisteet ansaitusti mukanaan Helsinkiin. Vaisuista Susista Juuso Suotula kirjautti tehot 1+1.

Kuvat: Juha Tenhonen