Seuratoiminnan kultainen ansiomerkki myönnettiin Ari-Pekka Turuselle (kuvassa keskellä) 28.11.2018 ennen Sudet SB – Kosken Dynamo miesten II-divisioona ottelun alkua. Ansiomerkkiä oli luovuttamassa AP:lle Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala (kuvassa toinen oikealta), Salibandyliiton Kaakkois-Suomen aluevastaava Mikko Kaksonen (kuvassa oikealla), entinen Susien kapteeni ja AP:n hyvä ystävä Juha Nakari (kuvassa toinen vasemmalta) sekä Sudet Salibandy ry:n puheenjohtaja Petri Joutjärvi (kuvassa vasemmalla).

Seuratoiminnan kultainen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on toiminut liiton jäsenseurassa vähintään 15 vuoden ajan aktiivisesti ja ansiokkaasti salibandyn hyväksi. Ansiomerkin lisäksi saajalle myönnetään kunniakirja.

Ari-Pekka Turusen ansioluettelo:

– AP on ollut fuusioimassa Kouvolan alueen salibandytoimintaa (Tamppaajat, Kymen Salibandy vuosina 1998-2000). AP on ollut mukana käynnistämässä uudelleen Sudet ry seuratoimintaa vuonna 2001. Tässä yhteydessä on perustettu Sudet ry:n salibandyjaosto.

– AP on toiminut Susien nykyhistorian aikana niin seuran hallituksessa kuin jaoston jäsenenä useiden vuosien ajan.

– Joukkueenjohtajana AP on toiminut vuodesta 1998 lähtien niin miesten edustusjoukkueessa kuin juniorijoukkueissakin omien lastensa lajiharrastuksen myötä.

– Nykyisellään AP toimii Sudet Salibandy ry:n poikien A-junioreiden joukkueenjohtajana.

– Joukkueenjohtamisen ohella AP on vuosien ajan ollut tuttu ääni kouvolalaiselle salibandy-yleisölle miesten edustusjoukkueen pelien kuuluttajana. Kuuluttamisesta onkin muodostunut vuosien saatossa AP:lle yhä tärkeämpi osa toiminnassa salibandyn parissa. Kuuluttamisen ohella AP on vastuuhenkilönä Susien miesten edustusjoukkueen toimitsijapöydän toiminnasta ottelutapahtumissa.

– AP on pitkän toimihenkilöuransa aikana ollut myötävaikuttamassa silloisen maajoukkueen päävalmentaja Pasi Tilanderin valmennuspestiin Kouvolassa. Kyseinen sopimus oli laatuaan ensimmäinen Suomessa.

– AP on myös ollut myötävaikuttamassa nykyisen huippu-urheilun johtajan Jarkko Rantalan valmennuspestiin Susissa.