Sudet SB C1-juniorit katkaisivat tappioputkensa lauantaina makealla 7-6 kotivoitolla RSS Panters/FoSu yhdistelmäjoukkueesta. Sudet SB käänsi C1-junioreiden 1-divisioonan ottelun itselleen väkevän kolmannen erän ansiosta.

Sudet saivat otteluun parhaan mahdollisen alun Pyry Makkosen maalatessa jo ensimmäisessä vaihdossa Juuso Suotulan mainiosta esityöstä. Vieraat kävivät 2-1 johdossa, mutta Sudet kuittasivat johdon nopeasti Eetu Harjun maalilla. Tasoitusmaalin jälkeen erän hallinta siirtyi selvästi Susille. Erän jälkimmäisellä puoliskolla Sudet maalasivat kahdesti Olli Joutjärven ja Eetu Harjun kaukovedoilla. Toiseen erään lähdettiin Susien 4-2 johdossa.

Toinen erä sujui tasaisissa merkeissä, mutta erän maaleista (3) vastasi vierasjoukkue. Viimeisen maaleista vieraat tekivät alivoimalla vain neljä sekuntia ennen erän loppua. Kolmanteen erään siirryttiin vieraiden 4-5 johdossa.

Kolmas erä alkoi Susien kannalta harmillisesti vieraiden parhaana palkitun Roope Heikkilän viedessä RSS Panters/FoSu:n jo 4-6 johtoon. Sudet eivät antaneet periksi ja 5-6 kavennuksesta vastasi parivaljakko Suotula-Makkonen ensimmäisen maalatessa. Maalin jälkeen pallon hallinta siirtyi Susille ja tasoitusta haettiin tosissaan ja sellainen nähtiin erän puolivälissä Nuutti Ikosen ohjatessa Eetu Harjun vedon sisään maalin edustalta. Ottelun hallinta säilyi Susilla ja johtomaalia haettiin vimmatusti. Ottelun voittomaalin viimeisteli lopulta rangaistuslaukauksesta kylmän viileästi Pyry Makkonen.

Makea voitto maistui Susille. Voitto on joukkueelle sarjassa toinen ja ensimmäinen kotiyleisön edessä. Sudet joutuivat otteluun pienellä rosterilla, mutta se ei menoa haitannut. Jokainen palaaja pelasi isolla sydämellä. Tämä näkyi voitettuina kaksinkamppailuna ja blokattuina laukauksina. Maalissa Eemeli Floman oli hyvä tehden muutaman ison torjunnan.

Joukkueen päävalmentajaa Erno Kujalaa tuurasi miesten edustusjoukkueen valmentaja Tero Laurila, joka kommentoi ottelua näin: “Pojilta ennen kaikkea hyvä taistelu. Pojat malttoivat jauhaa pallollista peliä ajoittain erittäin kurinalaisesti ja kierrättää palloa ympäri kenttää. Hyökkäysalueen pelaamisessa otettiin hyvin puolustajat mukaan peliin. Kiitokseksi tästä puolustajat olivat pääsääntöisesti hyvin pelivalmiina liikuttamaan palloa koko kentän leveydellä. Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan todella hyvä erä. Kolmannen erän taistelu lämmitti mieltä. Joukkueena tavoitteena oli, että olemme mukana ottelun viimeisellä 10 minuuttisella. Suunnitelmassa pysyttiin, tultiin rinnalle ja ohi. Äkkiseltään oma fiilis on, että voitto ansaittiin lähes kaikilla mittareilla.”

Susien tehokkaimmat olivat Pyry Makkonen, Eetu Harju (2+1) ja Juuso Suotula (1+1).

Kuvat Juha Tenhonen