Keväällä muodostettu Sudet Salibandy naisten Edustusjoukkue aloitti pelinsä 07.10.2018 Lahden suurhallissa 2. divisioonan Kaakkois-Suomen lohko viitosessa. Naisten 2. divarin pelit pelataan turnausmuotoisena.

Ensimmäisen pelin alku Hatsinaa vastaan oli tunnustelua ja tarkkailua molemmin puolin. Hatsina sai nopeammin kiinni pelin rytmistä ja meinasi mennä menojaan.  Tilanteen ollessa kolmannessa erässä Hatsinalle jo 4-1 alkoivat Sudettaret kiriä maalieroa kiinni ja käänsivät lopulta pelin omaksi voitokseen 4-5. Huima nousu osoitti joukkueen lannistumattomuutta ja naisten pelaamisen riemun säilymistä vaikeissakin tilanteissa. Vanhan sanonnan mukaan peli on tosiaankin pelattu vasta summerin soidessa.

Koutsi Sami kommentoi Hatsina peliä: “Hatsinaa vastaan ei aluksi pidetty kiinni asioista, joita oli harjoiteltu sekä käyty läpi harjoituksissa ja ennen peliä. Sen takia jouduimme ottelussa takaa-ajajaksi. Onneksi kolmannessa erässä löydettiin hukkuneet sovitut jutut ja joukkueeseen tulleen uuden ilmaan ansiosta päästiin peliin kiinni ja mentiin lopussa vastustajan ohi. Erityisen positiivinen asia oli, että jokaisen maalille löytyi eri tekijä.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Päivän toinen peli PoNoVoa vastaan oli alusta asti huomattavasti temmoltaan nopeampi kuin Hatsina peli.  Susilla kesti hetken aikaa saada nopeampi rytmi päälle omaan peliinsä. Ensimmäinen erä menikin Sudettarilla maalittomana. Sudet pääsivät maalinteon makuun toisen erän alussa, mutta sitten PoNovo karkasi kahdella maalilla reiluun johtoon. Erän puolen välin jälkeen oli Sudettarien hetki ja parilla nopealla maalilla joukkue nousi taas peliin. Näytti jo sille, että turnauksen teemaksi tulee huikea loppunousu, mutta Lappeenrantalaiset olivat eri mieltä ja viimeistelivät huimalla teholla maaleja. Tulostaulun lukemat olivat pelin päättyessä ansaitusti PoNoVolle 3-8.

Sami kommentoi Ponovo peliä: “Ponovo oli askeleen edellä koko ottelun meidän tehottomuuden takia. Kun vastustajan maalivahti joutui torjumaan ottelussa enemmän laukaisuja kuin meidän, niin kyllä me pystyttiin tarpeeksi maalipaikkoja luomaan ottelun voittoa varten. Lepsuilu oman maalin edessä ja tehottomuus vastustajan maalilla maksoivat vaan tällä kertaa liikaa. Nuorelle Jenny Pakariselle kehut erittäin hyvästä pelistä.”

Seuraava turnaus pelataan 27.10. Lappeenrannassa.