Aluesarjan kotiturnaus 29.9.2018, Korian monitoimitalo

Otteluraportti: Sudet SB – Pelicans 06 1-1

Tuttu mailojen kopina ja SUDET-huuto käynnisti kotiturnauksen ensimmäisen ottelun lauantaiaamuna. Susien D1 –poikia vastaan asettui Pelicans 06 Lahdesta.

Kuten lopputuloksesta näkee, peli oli tasaisen tiukka, eikä maaleilla päästy herkuttelemaan. Valmentaja Joona Tankan mukaan Susijoukkueen tekeminen kehittyi pelin edetessä ja pallollisen tekemisen pelirohkeus lisääntyi loppua kohti. Molemmat joukkueet puolustivat voimakkaasti ja maalipaikat olivat harvassa. Susien puolustuksessa taistelivat ansiokkaasti Miko Juvonen, Veeti Seppänen, Luka Setälä ja Pekka Rasilainen.

Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty. Puolessa välissä erää Pelicans sai jäähyn vaarallisesta pelistä ja se avasi muutaman hyvän tilanteen Susille.

Toinen erä jatkui tasaisena ja pelitilanteet vyöryivät päädystä toiseen. Pelicans sai jäähyn mailaan lyömisestä ajassa 16.45. Sinnikäs uurastus ei kuitenkaan tuottanut Susille maalia. Susien hyvän painostuksen päätteeksi Pelicans hyökkäsi voimalla ja Toivo Niemelä torjui kaksi tiukkaa vetoa. Kolmas oli liikaa ja Pelicans siirtyi 1-0 johtoon ajassa 19.59.

Kolmas erä alkoi räväkästi Susien tasoitusmaalilla, jonka laukoi Vili-Veikko Mäensivu, joka esitti hyviä otteita läpi matsin. Pian tämän jälkeen Pelicans otti taas jäähyn mailaan lyömisestä. Enempää maaleja ei nähty vaikka tiukkoja tilanteita oli puolin ja toisin. Mm. Pelicansin vapari meni vain niukasti Susien maalin yläpuolelta. Viimeminuuttien aikalisän jälkeen Susien taistelu voitosta oli kovaa, mutta tasaväkinen peli päättyi lukemiin 1-1.

Sudet pelasi aktiivista peliä ja jäähytili pysyi hienosti puhtaana. Pelicansille olisi voinut viheltää vielä jäähyn, kun Markus Nieminen sai mailasta kasvoihin. Tilanne jäi kuitenkin tuomarilta huomaamatta. Ottelun sinnikkäitä puurtajia oli Samuli Ukkola, jolla oli lukuisia mainioita vetoja keskikentästä sekä ketterä Miro Pio, joka tuntuu ehtivän palloon kuin palloon.

Raportti: Tarja Hurtta

Otteluraportti: Sudet SB vs MäVi 3-4

Turnauksen jälkimmäiseen otteluun MäVi:ä vastaan lähdettiin hakemaan aamun ensimmäisen ottelun hyvän puolustuspelin kääntämistä myös hyökkäyspään onnistumisiksi. Ottelun ensimmäisen erä haettiin keinoa murtaa hyvin puolustavan MäVi:n keskikenttä, joka kuitenkin kostautui kahdella vastahyökkäysmaalilla erän puolivälissä ja loppupuolella. Erän puolivälissä tarjoiltua ylivoimaa MäVi:n väärästä vaihdosta ei hyvistä yrityksistä huolimatta kyetty hyödyntämään, mutta erän alun alivoimapeli kulki hyvin.

Toisessa erässä Susien ajojahdin aloitti Eemeli Marttila kaventamalla Okko Melton hyvästä esityöstä pelin lukemiin 1-2,mutta ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi MäVin rokottaessa lukemat 1-3 vain minuuttia myöhemmin. Toisen erän loppupuolella Susille tarjottiin kavennusmahdollisuutta rankaistuslaukauksella, jonka MäVi:n varmoin ottein pelaava maalivahti kuitenkin torjui. Erä päättyi lukemiin 1-4 MäVi:n kasvattaessa johtoaan puolustuspään merkkausvirheestä juuri ennen erätaukoa.

Kolmannen erän Sudet haki maaleja vimmatusti ja hyvällä ilmeellä. Ensimmäinen melko harvinainen tilastomerkintä 2-4 kavennusmaaliin syntyi 15 kertaa torjuneen maalivahti Toivo Niemelän avausheiton lipsahtaessa ohi MäVi:n maalivahdin. Susien ajojahdin päätti lukemiin 3-4 Okko Melto ajassa 40:54.

Turnauksen edetessä pojat lunastivat valmennusjohdon ”prinsiipit” hyökkäyspelin kehittämisestä hienosti ja muutamasta vastaiskusta huolimatta oma puolustuspää pelattiin hyvin. Myös hyökkäyssuunnan kääntäminen toimi huomattavasti paremmin kuin aluesarjan avauksessa Hollolassa pariviikkoa aiemmin.

Raportti: Tero Miettinen