Sudet SB C-junioreiden Punainen joukkue urakoi viikonloppuna
Sudet SB:n c-juniorit avasivat 1-divisioonakautensa lauantaina Kuusankosken Urheilutalolla pelatulla kotiottelulla Uudenkaupungin USB:a vastaan.
Ottelu oli Sudet SB:n ensimmäinen valtakunnallisessa 1-divisioonassa. Vierasjoukkue USB vie pisteet tiukassa väännössä mukanaan maalein 1-5.
Ottelu ratkesi erikoistilannepelaamiseen. USB rankasi Susia kolmesti ylivoimalla ja kerran alivoimalla. Ottelujännitys johti Susien osalta lievään ylipelaamiseen ja muutamaan turhaan hyökkäyspään jäähyyn.
Ottelun jälkeen Sudet SB:n valmentaja Erno Kujala kommentoi ensimmäistä divariottelua: “Tiukka matsi ja kaksi ensimmäistä erää ihan hyvää tekemistä. Ensimmäinen yksittäinen ottelutapahtuma ja paljon katsojia paikalla. Tämä näkyi normaalia hermostuneempana pallollisena pelinä ja näkyi hetkittäin helppoina virheinä. Ottelun kolmannessa erässä Sudet hakivat ratkaisuja hieman pakottaen ja erän hallinta kääntyi vierailijalle. Kuitenkin tasaviisikoin maalit menivät 1-1. Tänään vastustaja oli erikoistilanteissa parempi. Molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat hienon pelin!”
Susien maalista vastasi kapteeni Ossi Ekroth Juuso Suotulan esityöstä. Susien maalissa Jere Vainonen torjui 32 kertaa.
Susien seuraava kotiottelu pelataan 9.10. Kuusankosken urheilutalolla.

Sudet SB C2-junioreiden Punainen joukkue avasi kautensa kahdella murskavoitolla
Saman joukkueen 2004 syntyneiden C2-juniorien joukkue isännöi lauantaina Kuusankosken Urheilutalolla pelattua C2-junioreiden aluesarjan avausturnausta. Ensimmäisessä ottelussaan Sudet SB kohtasi Lappeenrantalaisen PoNoVon. Sudet SB oli tyly isäntä ja takoi taululle tylyt 12-0 lukemat. Maalissa Eemeli Floman pelasi helpon nollapelin. Hurjimmin PoNoVoa kurittivat Eetu Harju (4+1) ja Juuso Suotula (0+4).
Päivän toisessa ottelussaan Sudet jatkoivat samalla linjalla. Ruokolahden Raju lähetettiin kotimatkalle lukemin 13-1. Alun tunnustelun jälkeen Sudet lisäsivät vauhtia ja kymmenen minuutin pelin jälkeen tulostaulu näytti tylyjä 5-1 lukemia Susille. Rajun ainokainen oli seurausta Susien puolustuspään huolimattomasta pelaamisesta. Susien 2004 syntyneet hallitsivat jatkossa kenttätapahtumia mielin määrin. Maaleja paukutettiin liukuhihnalta ja ottelu vihellettiin poikki lukemissa 13-1 toisen erän puolivälissä. Juuso Suotula (5+2) ja Eetu Harju (1+4) jatkoivat hurjaa pistetehtailuaan. Miki Likander (2+3) ja Tarmo Ek (3+1) säestivät kaksikkoa.

B-junioreiden aluesarjan koitoksissa vaisumpaa
Sunnuntaina joukkueen 2003 syntyneet jatkoivat pelejään itseään vanhempien B-junioreiden aluesarjan turnauksessa. Hollolassa pelatussa turnauksessa Sudet SB Punainen joukkue kohtasi PoNoVon ja Imatran Voiman joukkueet. Parin vuoden ikäero näkyi erityisesti fysiikassa. Molempien pelien alku sujui tasaisissa merkeissä. Sudet SB pystyi haastamaan vastustajat pallollisessa pelissä ja hallitsivatkin ajoittain molempia otteluja. Otteluiden edetessä ero fysiikassa alkoi näkyä ja vastustajat veivät lopulta selvät voitot molemmista peleistä. Sudet SB – PoNoVo päättyi lukemiin 5-11 ja Sudet – Voima lukemiin 7-14.
Susista tehoilivat parhaiten Joni Aaltonen (6+0) ja Olli Joutjärvi (1+4).

Kuvat: Juha Tenhonen