Sudet SB:n C1-junioreiden Punainen joukkue osallistui viikonloppuna Tampereella SM-sarjan toisen vaiheen karsintaturnaukseen. Viikonloppuna oli vielä jaossa kolme SM-sarjapaikkaa sekä paikat ensi kauden valtakunnalliseen 1-divisioonaan.

Lauantain ensimmäisessä ottelussa Lappeenrannan NST:tä vastaan oli Sudet SB:llä panoksena paikka vähintään 1-divisioonassa tulevalle kaudelle. Peli alkoi tasaisissa merkeissä. Joukkueet ovat kohdanneet lukuisia kertoja ja vastustajan pelitapa on tuttu. Sudet siirtyi johtoon ensimmäisen erän alkupuolella. Pallon ja samalla pelin hallinta alkoi siirtyä Susille. NST rankaisi kuitenkin erän lopulla Susien harhasyötöstä ja toiseen erään lähdettiin tasanumeroista 1-1. Toisen erän alkuun NST sai jäähyn. Susien ylivoima toimi tuttuun tapaansa: palloa kierrätettiin terävästi ja Juuso Suotula upotti puolustusneliön keskeltä ”tuttuun tapaansa” pallon varmasti maaliin. Erän lopussa Susien Nuutti Ikonen onnistui maalinteossa ja kolmanteen erään lähdettiin Susien 3-1 johdossa. Kolmanteen erään Sudet lisäsivät vauhtia. Erityisesti Susien ykköskenttä teki tuhojaan: kenttä iski reikäpallon viidesti lappeenrantalaisten byyriin ja hallitsi peliä kentällä mielin määrin. Vahva kolmas erä toi Susille ansaitun 8-3 (1-1, 2-0, 5-2) voiton ja paikan valtakunnalliseen 1-divisioonaan ensi kaudeksi. Susista Juuso Suotula kirjautti tehot 4+1, Pyry Makkonen 3+0, Mikko-Pekka Laitinen 0+3 ja Olli Joutjärvi 0+2. Maalissa Eemeli Floman torjui varmasti ja eleettömästi 11 kertaa. Puolustus auttoi Eemeliä hienosti blokaten peräti 18 NST:n vetoa.

Lauantain iltapelissä Happeeta vastaan oli panoksena paikka sunnuntaiseen ”kerrasta poikki”-peliin SM-sarja paikasta. Happee aloitti pelin pyörremyrskyn lailla ja ”hirvivaara” oli todellakin päällä. Peliä oli pelattu vain 4,5 minuuttia ja tulostaulu näytti tylyjä 4-0 lukemia Happeelle. Sudet eivät olleet valmiina Happeen kovaan tempoon ja pieni jännityskin paistoi susilauman otteissa. Ja vaikka Sudet ajoittain saivatkin pelin hallintaansa, oli kupletin juoni samanlainen koko loppupelin. Happee vei lopulta ottelun selvin 3-11 (1-5, 1-3, 1-3) lukemin. Susien tehoista vastasivat tutut nimet: Juuso Suotula 2+0 ja Pyry Makkonen 1+1. Maalissa Eemeli Floman torjui 25 kertaa.

Vaikka Happee löikin tylyt lukemat taululle, oli SM-karsinta Susille positiivinen: Sudet SB C1 pelasi itselleen paikan valtakunnalliseen 1-divisioonaan ensi kaudelle. Lisäksi Juuso Suotula voitti Tampereen karsintalohkon pistepörssin tehoin 6+1 ja kolme muutakin ykköskentän pelaajaa mahtui pistepörssin TOP10:iin. Sudet SB C1 sarjakausi alkaa syyskuun 22. päivä.

Kuva: Juha Alamäki