Sudet E07 matkasi salibandykauden päätökseen sarjansa loppuhuipennukseen, minne Susien lisäksi tiensä oli selvittänyt LuFT Luumäeltä, Nilsiän Apassit ja kotijoukkue Leba-96 Spades. Ensimmäiseen peliin vastaan asettui ennakkoon kovaksi tiedetty voittamaton Nilsiäläisseura Apassit. Tässä ottelussa ratkaistaisiin loppuotteluun toinen menijä, koska päivän ensimmäisestä pelistä loppuotteluun tiensä jo oli selvittänyt Luumäen LuFT.

Ottelu alkaa Apassien selvällä pallonhallinnalla. Heti alkumetreistä lähtien käy myös selväksi miten vaikea vastustajan maalille on päästä erittäin nopeiden ja pallovarmojen Apassipelaajien roikkuessa iholla jatkuvasti. Peli saa myös meidän kannalta huonon startin kun ykköskentän syömähammas Petrus loukkaa itsensä heti ensimmäisessä vaihdossa. Tämä hajotti hyvin viime turnauksissa esiintyneen ketjun harmillisesti juuri kauden ratkaisupeleihin.

Itse pelissä ei jää juurikaan voittajasta epäselvyyttä kun Apassit juoksee Susien yli lukemin 14-4. Epäilemättä kovin vastustaja mitä on ikinä kohdattu. Pallonhallinta täydellisesti Apasseilla joka nopeilla syötöillä ja kuljetuksilla hyökkää koko ajan vaarallisesti kohti meidän maalia. Susien hyökkäykset tyrehtyvät pääsääntöisesti korkean karvauksen luomaan paineeseen ja heikkoihin syöttöihin, joita Apassien hyökkääjät katkovat vaarallisesti läpi koko ottelun. Lopputulos on oikeutettu ja matka vie pronssipeliin Leba-96 Spadesia vastaan.

Pronssipeliin lähdetäänkin parin tunnin tauon jälkeen räväkästi. Peli ei ehdi vanhentua kuin muutaman minuutin kun Sudet siirtyvät jo 2-0 johtoon. Vielä tässä vaiheessa kaikki vaikuttaa hyvältä. Kuitenkin mitä pidemmälle peli etenee saa Leba-96 paremmin pelistä kiinni ja ottaa pallon hallinnan itselleen. Sudet keskittyvät lähinnä oman maalin varjeluun ja iskee vastahyökkäyksillä kun paikka tulee. Kahden erän jälkeen Leba-96:n hallinta on kääntänyt pelin heidän johtoasemaksi 4-3. Loukkaantumisilta ei vältytä tässäkään pelissä kun Juho-Lauri joutuu maalille Myrskyn loukkaannuttua ja heti tiukkaan paikkaan mitalipeliin.

Viimeisellä erätauolla askeleen jo painaessa ja uskon horjuessa valmennus valaa vielä uskoa poikiin. Kauden viimeiseen erään kaukaloon asteleekin nurkkaan ahdistettu peto joka on silloin vaarallisimmillaan. Nyt on saatava koneesta kaikki loputkin kierrokset irti, jotta päästäisiin mitalin makuun.

Sudet kääntävätkin ottelun lopulta kolmannen erän tahtomaaleillaan voitoksi lukemin 5-7. Joukkue puolustaa pedon raivolla omaa maalia ja käy tekemässä voittoon tarvittavat osumat vastaiskuista. Loppusummerin soidessa kentälle rientää kaikkensa antanut ja lopen uupunut Susilauma juhlimaan maistuvaa pronssimitalia. Hieno päätös pitkälle kaudelle ja palkinto kovasta työstä. Pojille lisävoimia antoi varmasti aivan mieletön kannustus, jonka huumaava meteli täytti koko Kontiolahden liikuntahallin molemmissa peleissä alusta loppuun.

Hyvin sujunut kausi, vaikka tällä kertaa vauhti ei ihan riittänyt huipulle. Nyt kuitenkin tiedetään mitä se vaatii ja miten siihen on mahdollista päästä. Lämpimät onnittelut Luumäelle aivan mielettömän hienosta saavutuksesta kun LuFT kukistaa loppuottelussa selvän ennakkosuosikin Apassit jännittävien vaiheiden jälkeen. Odotamme innolla ensi kaudella taas mahdollisia keskinäisiä pelejä niin pääsemme haastamaan hallitsevaa mestaria.

Raskaan päivän jälkeen kotimatka bussissakin meni riehakkaissa tunnelmissa ja matkaan lähtenyt porukka on taas monta kokemusta rikkaampana. Kiitoksia koko susiperheelle tuesta ja kannustuksesta josta olemme saaneet kauden aikana nauttia. Nyt on aika hieman levätä ja ladata akkuja. Joukkue siirtyy kevennetyn kevätharjoittelun myötä lomalaitumille ja palaa taas raikkaana ja nälkäisenä uuteen kauteen. ”Kruunalla kotiin ja klaavalla Esson Baariin ” J

Kuvat Juha Tenhonen