Sudet SB:n C-junioreiden Punainen joukkue pelasi lauantaina Vehmaalla pääsystä SM-sarjan playoff-peleihin. Vain voitto kelpaisi ja veisi jatkopeleihin. Karsintaottelussa Kouvolalaisia vastaan asettui Pohjanmaan ylpeys Seinäjoen Peliveljet.

Ottelu alkoi tasaisissa ja tarkan pelaamisen merkeissä. Erän edetessä pallon hallinta siirtyi Susille. Vajaan yhdeksän minuutin pelin jälkeen Sudet siirtyivät johtoon Juuso Suotulan maalattua Olli Joutjärven syötöstä. Kiivas kamppailu jatkui ja erän lopussa Sudet joutuivat alivoimalle. SPV onnistui tasoittamaan pelin noin minuuttia ennen erän päätöstä ylivoimalla. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 1-1.

Toisessa erässä pallon ja pelin hallinta siirtyi entistä selvemmin Susille. Maalin teko oli kuitenkin vaikeaa. Ja niin kuin usein käy ”jos et itse tee – vastustaja tekee”. Vajaan viiden minuutin pelin jälkeen SPV hyödynsi Susien pienen nukahduksen vaihdon yhteydessä. SPV sai hetkellisen ylivoiman hyökkäyspäätyyn. Susien puolustus blokkasi ensimmäisen vedon, mutta jatkotilanteesta SPV onnistui maalin teossa. Loppuerän Sudet hakivat tasoitusta ja lopulta erän viimeisellä minuutilla Olli Joutjärven vedolla Sudet tasoittivat lukemiksi 2-2. Maaliin esityön teki Juuso Suotula.

Sama tarkka pelaaminen jatkui kolmannessa erässä. Viiden minuutin pelin jälkeen Susille kävi omassa päässä merkkausvirhe ja SPV siirtyi maalin myötä 3-2 johtoon. Erän puolivälin jälkeen Sudet joutuivat vaihtamaan maalivahtia. Valitettavasti Susien maaliin astuneet Jere Vainosen kohdalla oli tapahtunut kirjaamisvirhe pelaajaluettelossa. Tämän seurauksena Susille tuomittiin viiden minuutin jäähy ja Eemeli Floman palasi maaliin. Ottelu näytti saaneen ikävän käänteen. Mutta mitä tapahtui – Sudet päättivät myydä turkkinsa kalliilla. Joukkue taisteli nurkkaan ahdistetun pedon lailla. Jopa alivoimalla Sudet hallitsivat palloa. Olli Joutjärvi nousi alivoimalla vahvasti ja syötti Pyry Makkoselle. Pyry löysi syötöllään takatolpalla täysin vapaana olleen Jere Lehdon, joka upotti pallon varmasti verkkoon tasoittaen pelin lukemiin 3-3. SPV onnistui kuitenkin maalin teossa ylivoimalla jo seuraavassa vaihdossa siirtyen uudelleen johtoon. Sudet eivät vaan suostuneet luovuttamaan vaan maalasivat toistamiseen alivoimalla. Maali oli lähes kopio edellisestä alivoimamaalista: Olli nousi oman maalin takaa ja syötti Pyrylle. Ja Pyry löysi Jeren, joka maalasi tehtaan takuulla varmaakin varmemmin. Sudet taistelivat lopun alivoiman uhrautuvasti blokaten vetoja läheltä ja kaukaa. Varsinainen peliaika päättyi tasalukemiin 4-4.

Ratkaisu kauden jatkosta siirtyi jatkoajalle. Jatkoajalla Sudet hallitsivat tilanteita ja loivat pari hienoa maalipaikkaa, mutta SPV:n maalivahti nollasi Susien maalin tekoyritykset. Susien taistelu päättyi lopulta, kun jatkoaikaa oli pelattu 7:17. SPV onnistui maalinteossa ja Susien kausi päättyi jatkoaikatappioon. Ottelun jälkeen jäi ”hieman” hampaan koloon mm. Susille tuomittu viiden minuutin rangaistus ja sen oikeellisuus…

Susien tehomiehiä lauantaina olivat: Jere Lehto 2+0, Olli Joutjärvi 1+1, Juuso Suotula 1+1 ja Pyry Makkonen 0+2.

Susien C03 Punainen joukkue pelasi erittäin vahvan kauden. Joukkue hävisi kauden aikana vain neljä kertaa – näistä kaksi SM-karsinnoissa elokuussa ja molemmat SM-sarjassa pelanneille joukkueille. Susien joukkue on noussut ikäluokassaan lähelle maan terävintä kärkeä. Valmentaja Erno Kujala on tehnyt hienoa työtä joukkueen kanssa jo useamman vuoden ja jatkosuunnitelmat joukkueen kehittämisestä edelleen ovat jo pitkällä. Susien osalta valmistautuminen uuteen kauteen alkaa lyhyen tauon jälkeen.