B-poikien punainen joukkue matkusti sunnuntaina Varkauteen mitelläkseen voimiaan Savo-Karjalan joukkueiden sekä Kaakkois-Suomen lohkosta kanssaan tiensä haastajafinaaleihin selvittäneen PoNoVo keltaisen kanssa. Välierässä asettuisi vastaan Savo-Karjalan jatkosarjan puhtaalla pelillä voittanut SB Welhot B2 Kuopiosta. Turnausisäntä Hukka-Pallo taas selvittäisi ensin välinsä lappeenrantalaisten kanssa. Voittajat luonnollisesti finaaliin ja häviäjät pronssiotteluun, siinäpä kupletin juoni.

Sudet lähti turnaukseen todellakin pahasti vajaamiehisenä, olihan jalkeille saatu vain kahdeksan kenttäpelaajaa ja maalivahti. Tällä miehityksellä lähdettiin tuhkimotarinaa tavoittelemaan.

 

SB Welhot B2 – Sudet SB punainen 6-1 (3-1, 2-0, 1-0)

Välierässä siis vastaan Welhot B2. Kuopiolaisten ykkösjoukkue tahkoaa ylempää jatkosarjaa, mutta osaavia pelimiehiä näyttää ”mualiman navan” eli tänä vuonna 200 vuotta täyttävän Kuopion torin liepeiltä löytyvän, sillä tämä heidän kakkosjoukkueensa voitti Savo-Karjalan aluejatkosarjan suorastaan näytöstyyliin menettämättä pistettäkään.

Ottelu alkoi murheellisesti, sillä hieman yli viiden minuutin pelin jälkeen johti Welhot jo 3-0. Kuopiolaisten otettua jäähyn väärästä vaihdosta tarjottiin Susille ylivoimaa ja tilaisuus hyödynnettiinkin. Jasse Hämäläinen syötti reunasta alaspäin puolustajan tontilla pelanneelle Anton Nuttuselle, joka tälläsi itselleen tunnusomaisen ”titta på ylähylly” -laukauksen verkon perukoille. Susihyökkääjät Juuso Outisen johdolla tekivät kuopiolaisten ”mualivahdille” niin hyvää maskia, että ansaitsisivat ainakin puolikkaan syöttöpisteen tähän kouvolalaisittain harvinaiseen ilon hetkeen.

Ottelu jatkui pääosin Welhojen hallinnassa eikä voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Susipelaajat taistelivat kuitenkin leijonan lailla ja saivat ottelun edetessä useita vaarallisia vastahyökkäyksiä aikaiseksi. Miska Suojala otti alkuhässäkästä selvittyään useita hyviä torjuntoja. Mahdottoman edessä oli Susien kuitenkin nöyrryttävä ja niin eteni Welhot finaaliin 6-1 -lukemin.

 

PoNoVo keltainen – Sudet SB punainen 9-4 (1-3, 4-1, 4-0)

Pronssiottelussa asettui vastaan tuttuakin tutumpi oman välieränsä niukasti hävinnyt PoNoVo keltainen Lappeenrannasta. Ottelu alkoi räväkästi, kun ensimmäisen 30 sekunnin aikana oli maalipaikat jo molemmilla joukkueilla. Ja ajassa 0.48 vei Anton Nuttunen Sudet riemastuttavasti johtoon Juuso Outisen syötöstä.

Avausmaalin jälkeen otti PoNoVo pelin hallinnan, mutta Sudet iski vaarallisesti vastahyökkäyksestä kun Vertti Valariutta löysi keskeltä Juuso Outisen ja tämä täräytti lukemiksi 2-0. Ja sama mies jatkoi vauhtiin päästyään kun seitsemän ja puolen minuutin kohdalla, taas vastahyökkäyksestä, kaukoveto upposi ohi hölmistyneen maalivahdin. Syöttäjänä jälleen Valariutta.

PoNoVo:n hallinta tuotti viimein tulosta kun Eetu Ylänen nosti läheltä kavennuksen ja joukkue vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä sen jälkeenkin. Erän loppuun tuomittiin vielä Susille jäähy väärästä etäisyydestä ja Anton Nuttunen sitä istumaan.

Toiseen erään lähdettiin siis Susien johtaessa 3-1. Haastaja oli lyömässä suosikille luuta kurkkuun, mutta kestäisikö etumatka? Jäähy saatiin tapettua, mutta heti sen jälkeen kostautui pallonmenetys maalin muodossa ja tilanne kaventui 3-2:een. Ja kylmää vettä susiturkille kaadettiin, kun Leevi Äikää viimeisteli tasoituksen 19. peliminuutilla. PoNoVo jatkoi hallintaansa ja susileirissä alkoi näyttää pahalta. Mutta jälleen iskettiin vastahyökkäyksestä. Valtteri Penttilä voitti kaksinkamppailun laidassa ja käynnisti vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi iski Juuso Outinen jo ottelun kolmannen maalinsa! PonoVo hyödynsi kuitenkin susipelaajan keskialueen menetyksen ja iski pelin jälleen tasoihin. Puoli minuuttia ennen erän loppua yllätti kaukoveto kokonaisuutena erittäin hyvän pelin pelanneen Miska Suojalan ja näin pääsi PoNoVo harmittavasti johtoasemasta kolmanteen erään.

Kolmatta erää oli pelattu alle minuutti, kun lappeenrantalaisten rutinoitunut ykköskenttä napautti lukemiksi 6-4. Pelin hallinta pysyi PoNoVo:lla ja harvoja väläyksiä lukuun ottamatta tuntui siltä, että kahdeksalla kenttäpelaajalla sinnitteleminen alkoi susipelaajien liikkeessä jo todella näkyä. Päävalmentaja Tankka otti aikalisänkin, joko lepotauon pelaajilleen suodakseen tai ehkäpä viimeiset kanit hatustaan vetääkseen, mutta ottelun kulkuun ei tämäkään enää tuonut muutosta. PoNoVo piti palloa ja maalivahti Suojala puolestaan lukemat siedettävinä useilla hyvillä torjunnoillaan. Muutamia vastahyökkäyksiään ei Sudet enää onnistunut hyödyntämään eivätkä tarjotut ylivoimapelitkään tuoneet tulosta. Susien hakiessa kavennusta ilman maalivahtia pääsi PoNoVo kuittaamaan lukemiksi 7-4. Ja vielä kun viimeisellä minuutilla onnistuivat lappeenrantalaiset kahdesti, olivat taululla tappiolukemat 9-4.

Viiden maalin erosta huolimatta voidaan Susien esitystä pitää lähtökohtiin nähden erinomaisena, suorastaan sankarillisena taisteluna. Otsikon mukaisesti voidaan todeta että saappaat jalassa kaaduttiin!

Päävalmentaja Tankka oli ottelun jälkeen seuraavissa mietteissä. ”Teimme kyllä tehokkaasti harvoista paikoistamme maaleja, mutta viimeistään siinä vaiheessa kun avainpelaajaltamme Nuttuselta meni polvi, oli game over. Tässä toisessa pelissä revittiin joukkueesta kaikki mahdollinen energia irti ja tähän se riitti.”

Virallisten otteluiden osalta kausi on päättynyt. Joukkueet jatkavat kuitenkin pelejä Puffet-cupissa 29.4. ja Tallink Floorball tournamentissa 4.-6.5.

 

Susien paidassa taistelivat:

81 (MV) Miska-Petteri Suojala 40 torj. (74,1 %),3 Nico Nurkka, 4 Tatu Nevalainen, 11 (C) Anton Nuttunen (2+0), 22 Niklas Heino, 29 Jasse Hämäläinen (0+1), 72 Juuso Outinen (3+1), 77 Vertti Valariutta (0+2), 89 Valtteri Penttilä.

 

teksti: Marko Kaisto