C2-poikien ylemmän jatkosarjan viimeinen turnaus pelattiin lauantaina Vierumäellä. Sudet SB:n Punainen joukkue lähti peleihin sarjan kärkipaikalta. Susilla oli otteluissa vastassaan sarjakakkonen SB Heinola sekä sarjakolmonen SB Welhot. Otteluissa oli kaikilla kolmella suuret panokset: pelikausi päättyy tai se jatkuu Valtakunnallisessa Playoff-karsinnassa, josta avautuu mahdollisuus aina SM-sarjan playoff-vaiheeseen asti.

Isot panokset näkyivät myös pelaamisessa. Ottelu SB Heinolaa vastaan oli ensimmäisistä minuuteista alkaen tarkkaa pelaamista. Myös jännitystä ja pientä hermoilua otteissa oli havaittavissa: pallo pomppi lavassa normaalia enemmän.
Maalinteon ensimmäisessä erässä aloitti SB Heinola lyhyen painostusjakson jälkeen. Sudet tasoittivat pelin nopeasti Pyry Makkosen maalilla. Aivan ensimmäisen erän lopussa Heinola siirtyi uudelleen johtoon. Toinen erä oli maaliton, mutta pallon ja ottelun hallinta siirtyi erän edetessä SB Heinolalle. Kolmanteen erään siirryttiin Heinolan johtaessa peliä 2-1.

Kolmannessa erässä Heinola jyräsi voittoon maalaamalla kolmesti kahdessa minuutissa erän keskivaiheilla. Maaleja edelsi pari Susien merkkausvirhettä kulmavapareissa. Sudet kavensivat vielä ottelun viimeisellä minuutilla Juuso Suotulan onnistuessa maalinteossa. Loppulukemat 2-6 SB Heinola teki tyhjään maaliin. Tappio oli Susille kauden ensimmäinen.

Ratkaisu kauden jatkosta jäi Susien osalta jatkosarjan viimeiseen peliin, jossa vastaan asettui Kuopiolainen SB Welhot. Molemmat joukkueet olivat pakkoraossa kauden jatkumisen suhteen: SB Welhoille kävisi ainoastaan voitto ja Susille riittäisi tasapeli keskinäisestä ottelusta.

Sudet siirtyivät ottelussa johtoon Joonas Virtasen läpiajomaalilla. Susien johtomaalin jälkeen molemmat joukkueet pelasivat tarkasti. Hetkellinen herpaantuminen kaukolaukauksen jälkeisessä maalinedustilanteessa johti SB Welhojen tasoitukseen aivan erän lopussa. Toisessa erässä jatkui sama tarkka pelaaminen. Vajaan viiden minuutin pelin jälkeen SB Welhot siirtyivät 2-1 johtoon kovalla kaukolaukauksella. Sudet tasoittivat pelin erän loppupuolella Miki Likanderin maalilla.

Kolmannen erän alkuun Sudet saivat rangaistuslaukauksen. Juuso Suotulan veto jysähti kuitenkin ylärimaan. Sudet ei myöskään pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa. Susien pelinhallinnasta huolimatta seuraavasta maalista vastasivat Welhot. Maalin jälkeen Sudet painoivat vimmatusti päälle, mutta kovasta yrityksestä huolimatta laadukkaisiin laukaisupaikkoihin ei päästy. Peliä oli jäljellä vajaa kolme minuuttia, kun Sudet saivat hyökkäyspään kulmalyönnin. Valmentaja Kujala käytti aikalisän ja otti maalivahdin pois. Tällä kertaa Susien kuvio toimi ja Juuso Suotula upotti pallon vastustamattomasti rysään. Peli oli tasan 3-3. Welhot joutuivat nyt pakkotilanteeseen. Welhot nostivat karvausta ja yrittävät johtomaalia ilman maalivahtia. Vain 20 sekuntia ennen päätösvihellystä Susien Juuso Suotula karvasi keskialueella pallon itselleen ja maalasi tyhjiin. Welhot tasoittivat pelin vielä ottelun viimeisellä sekunnilla. Loppulukemat 4-4 ja Sudet SB Punainen jatkoon Valtakunnalliseen Playoff-karsintaan.

Sudet pelasivat puolustuksellisesti erittäin hyvän ottelun. Taas kerran koko joukkue taisteli upeasti. Kahden ensimmäisen erän aikana SB Welhot pakotettiin kaukolaukauksiin, jotka Susien maalissa huippupelin pelannut Eemeli Floman torjui varmasti. Eemeli sai tukea uhrautuvasti palloja blokanneelta puolustukselta.

Susien tehomiehiä lauantaina: Juuso Suotula 3+1 ja Pyry Makkonen 1+1

Sudet sijoittuivat erittäin tasaisessa sarjassa toiseksi ja jatkavat Valtakunnalliseen Playoff-karsintaan. Playoff-karsintojen lohkovoittajat (2) jatkavat SM-sarjan Playoff-vaiheeseen.