Kaakkois-Suomen aluesarjan viimeinen kolmannes pyörähti käyntiin lauantaina Kuusankosken urheilutalolla pelatulla turnauksella. Punaisen tavoitteena oli vankistaa sarjajohtoaan ja näin tehostaa pyrkimystään päästä haastajafinaaleihin Savo-Karjalan joukkueita vastaan. Viime aikoina piristyneitä otteita esittänyt musta taas tavoitteli pisteitä ja nousua pois sarjan jumbopaikalta.

 

Paikallisottelussa ei sopupelistä tietoakaan

Sudet SB punainen – Sudet SB musta 4-6 (2-4, 2-1, 0-1)

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun vahvasti uudistuneilla kokoonpanoilla, koska ”vakiotuuraajien” eli 03 -punaisten omat pelit vaativat poikien läsnäoloa Varkaudessa. Miespulaa paikkaamaan oli otettu mukaan muutamia poikia 03 -mustan joukkueesta. Ottelusta odotettiin tasaista, mutta ehkä kuitenkin punaisen hoitavan homman kotiin.

Jo alusta alkaen osoitti musta olevansa asiasta eri mieltä. Punaisen hyökkäysten rakentelua häirittiin karvaamalla ärhäkästi ylhäältä saakka ja näin saatiinkin vaikutusta aikaiseksi. Punainen aloitti kuitenkin maalinteon, kun Samuli Sopanen karisti Lauri Turusen kannoiltaan ja seuranneesta tilanteesta napautti Vertti Valariutta pallon maaliin.

Mustapa ei tästä häkeltynyt, vaan korjaili lukemat ripeästi 1-3:een. Ensin viimeisteli Aleksi Saurila tasoitusmaalin kauniin suoran hyökkäyksen ja syöttöketjun päätteeksi ja melkein heti perään oli Aleksin vuoro syöttää takatolpalle vapaaksi jätetty Jesse Sällinen johtomaalin tekoon. Välillä tarjoutuneen punaisten ylivoiman jäätyä tuloksettomaksi väläytti Miro Virta osaamistaan ja tunnettu rannelaukaus toimi hieman kauempaakin.

Punaisen Joni Kaisto toi joukkueen mukaan taisteluun todellisella coast to coast -maalilla purjehtien läpi koko kentän ja onnistuen vielä viimeistelemäänkin. Musta teki kuitenkin vielä vastahyökkäyksestään lukemiksi 2-4 ennen erätaukoa. Asialla oli jälleen Jesse Sällinen, tällä kertaa Aapo Ikosen syötöstä. Ja vielä kun Jesse jatkoi maalintekoaan toisessa erässä täydentämällä hattutemppunsa, oli musta matkalla kohti toista voittoaan koko sarjassa. Punainen ilmoittautui kuitenkin mukaan taisteluun Tatu Nevalaisen ja Aatu Lindenin maaleilla kaventaen tilanteeksi 4-5. Edes ylivoimapeli ei kuitenkaan enää punaiselle maaleja tuonut, ja kun Lauri Turunen kaunisteli tarkalla laukauksellaan lukemat 4-6:een, oli mustan ansaittu voitto selvä.

 

Tasainen kärkiottelu päättyy pistejakoon

NST – Sudet SB punainen 4-4 (2-1, 1-1, 1-2)

Punaisen päivän toinen vastustaja NST näyttää kilvoittelevan tosissaan sarjan kärkipaikoista, joten voidaan sanoa kyseessä olleen kuuluisan neljän pisteen ottelun. Ottelu eteni varsin tasaisissa merkeissä ja maaleja tehtiin aluksi vuorotahtiin. Tommi Halosen vietyä lappeenrantalaiset johtoon tasoitti Joni Kaisto tilit Anton Nuttusen tarkasta syötöstä. Mutta vain alle minuutti tästä napautti Viljami Tankka jälleen NST:n johtoon ja näistä lukemista myös erätauolle.

Toisessa erässä löysi tällä kertaa syöttelijänä kunnostautunut Nuttunen jälleen pirteästi esiintyneen Samuli Sopasen, joka kiitteli syötöstä viimeistelemällä tasoitusmaalin. NST näytti jo karkaavan voittoon Tuomas Hovin kahdella peräkkäisellä maalilla, mutta punaisella oli parin maalin verran voimia. Ensin lähetti Elmeri Hallakoski vapaalyönnin jälkitilanteesta ”putoavan lehden” tarkasti kohti NST-maalin ylänurkkaa, eikä maskissa olleella maalivahdilla ollut mahdollisuuksia torjuntaan. Ja palkittiinpa Samuli Sopasen taistelu ottelun toisella maalilla, kun Samuli viimeisteli tasoituksen Juho Laaksosen syötöstä. Lopussa vielä piti Sudet palloa ja haki hanakasti voittoa, mutta vieraiden puolustus ja maalivahti estivät yritykset.

Näin tasattiin pisteet tässä kärkiottelussa, jossa maalipaikkoja aukesi myös vastustajalle vähintäänkin tarpeeksi. Vaikeilla hetkillä piti maalivahti Miska Suojala joukkuetta pystyssä ja antoi useilla game saver- tason torjunnoillaan mahdollisuuden pelata ottelun voitosta.

 

Pelihuumoria uhkunut musta laittaa verkot tötterölle

Sudet SB musta – JoKa 11-5 (3-1, 5-2, 3-2)

Musta jatkoi hyviä otteitaan ottelussa Joutsenon Katajaa vastaan. Voitolla olisi mahdollista nousta Katajan ohi sarjataulukossa ja tähän mahdollisuuteen tarttui musta terävästi. Lauri Turunen järjesteli mustan johtoon jo 39 sekunnin jälkeen Aleksi Saurilan syötöstä. Kataja kuittasi pelin välittömästi tasoihin jo ennen ensimmäisen peliminuutin täyttymistä. Mutta kun maestro Turunen syötti maalintakaisesta ”toimistostaan” ensin Roni Virran maalintekoon ja viimeisteli vielä itse maalin Ilkka Vainion syötöstä, lähdettiin tauolle mustan johtaessa 3-1. Toisessa erässä nakutti Lauri kolme maalia Jesse Sällisen ja Aapo Ikosen säestäessä maaleilla mieheen. Joutsenolaisetkin saivat toiseen erään kaksi maalia tässä puolustuksellisesti varsin avoimessa ottelussa. Maalilla Samuli Käki otti useita hyviä torjuntoja sekä läheltä että kaukaa ja toimi sillä tavoin yhtenä voiton arkkitehdeistä.

JoKa pyristeli kolmannessa erässä ensin kolmen maalin päähän mutta ei voinut paremmalleen tällä kertaa mitään Susien viimeistellessä ottelun kolme viimeistä maalia ja taululle varsin selvät 11-5 -lukemat. Mieltä lämmitti ennakkoluulottomasti takalinjoilla esiintyneen nuoren Eino Kulosen maali noin puoli minuuttia ennen pelin loppua.

Valmentaja Ikonen oli omiensa otteisiin syystäkin tyytyväinen: ”Päätyyn asti karvauksemme tuotti tänään tulosta molemmissa peleissä. Mainittakoon vielä erikseen Aapon takakarvaus, joka oli myrkkyä vastustajille. Joukkue oli iloisella pelimielellä, joka näkyi loppujen lopuksi myös tulostaululla.”

Analyysisosaston havaintojen mukaan koko mustan joukkue osoitti päivän aikana tinkimätöntä taisteluasennetta ja hyvää joukkuehenkeä sekä uhkui itseluottamusta. Tänään sen otteita oli todella ilo seurata. Lauri Turusen pistesarake näyttää nyt siltä, kuin tuon tasoisella pelaajalla näissä peleissä kuuluukin näyttää, mutta muutkin pelaajat näyttivät, että osaamista kyllä löytyy.

Samuli Käki mustan maalilla oli jälleen mies paikallaan. Tässä maalintekoa yrittää Katajan tehokas laitahyökkääjä Juho Inkinen – tällä kertaa tuloksetta.

Vain yhden sarjapisteen saalistanut punainen jatkaa kaikesta huolimatta sarjakärjessä NST:n hengittäessä niskaan pisteen päässä. Musta nousi riemastuttavasti neljänneksi tasapisteissä olevan JoKa:n kustannuksella paremman maalieronsa turvin.

 

Pelit jatkuvat molemmilla susijoukkueilla hiihtolomaviikon lopulla 3.3. Joutsenossa, jossa pelataan sarjan päätösturnaus.

11.00             Sudet SB musta – PoNoVo keltainen

12.00             Sudet SB punainen – JoKa

13.00             NST – Sudet SB musta

14.00             PoNoVo keltainen – Sudet SB punainen

 

Sudet SB mustan paidassa säkenöivät:

18 (MV) Samuli Käki (0+1, 30 torj, 76,9%), Eino Kulonen (1+1), 11 Aapo Ikonen (2+2), 17 Miro Virta (1+0), 20 Topi Lindström (1+1), 34 Ilkka Vainio (0+2), 43 Atte Hölttä, 55 Lauri Turunen (6+1), 65 (C) Aleksi Saurila (1+2), 67 Jesse Sällinen (4+2), 70 Aleksi Ruosteluoma, 77 Roni Virta (1+1), 88 Konsta Pirinen.

Punaisen paidassa taistelivat:

81 (MV) Miska-Petteri Suojala (36 torj, 78,3%), 2 Veeti Hanén, 4 Tatu Nevalainen (1+0), 7 Matias Lagerström (0+1), 11 Anton Nuttunen (0+2), 22 Niklas Heino, 45 Elmeri Hallakoski (1+0), 71 Samuli Sopanen (2+1), 72 Juuso Outinen (0+1), 77 Vertti Valariutta, 90 Juho Laaksonen (0+1), 91 (C) Joni Kaisto (2+1), 98 Aatu Linden (1+0).

 

teksti: Marko Kaisto

kuvat: Satu Käki