LaSB Valkoinen – Sudet SB 6 – 7

E1-poikien ylempi jatkosarja jatkui Hollolassa kolmen ottelun ”maratonilla”. Ensimmäisessä ottelussa vastaan marssi isäntäjoukkue LaSB, joka ei ollut lainkaan vieraskorea, vaan paukautti 38 sekuntia aloitusvihellyksen jälkeen irtopallon Susien verkkoon. Kolmas kerta sanoi tälläkin kertaa toden, kun ribareita ei saatu putsattua väljemmille vesille. Puoli minuuttia myöhemmin seurasi jatkoa, kun LaSB:n pelaaja pääsi laukomaan vapaasta paikasta pallon Toven ohi maaliin. Alku ei ollut sellainen kuin suunniteltiin ja herätystä peräänkuulutettiin. Ja tulihan sitä. Vapaalyönti vastustajan puolustusalueella ja siitä Pekka antoi pienen putin Samulille, jonka maila puhui pallon vastustamattomasti isäntien maalin yläkulmaan, peli 2 – 1. Ajassa 4:01 Samuli näytti kudin olevan kohdallaan. Tommi karvasi maalin takana pallon Susille ja antoi pikku-nätin syötön vetopaikkaan nousseelle Samulille ja one timer:lla pallo verkkoon. Peli tasan! Peli jatkui tasaväkisenä vääntönä, mutta Susien 2 – 2 – 1 –pelitaktiikka sai vastustajan aika-ajoin varsin hankaliin oloihin, kun tilaa ja aikaa oli vähän Susien aktiivisen karvauksen ansiosta. 06-pojat olivat jo vähän harjoitelleet tätä kuviota, mutta nyt 07-pojat omaksuivat sitä ihailtavan nopeasti ja niinpä paine saatiin luotua toistuvasti LaSB:n puolustusalueelle. Tästä huolimatta LaSB merkkautti tililleen seuraavan maalin. Susien oman pää menetys, eikä vapaaksi jäänyt vetäjä erehtynyt, vaan ajassa 8:00 tilanne 3 – 2 isännille. Sudet ei jäänyt tätä surkuttelemaan, vaan jo 37 sekuntia myöhemmin pakkina pelannut Jasse sai Topilta syötön ja haki hyvällä poikittaisliikkeellä paremman vetopaikan ja siitä peli tasoihin! LaSB vyörytti Susien tasoituksen jälkeen hurjasti meidän päähän, mutta Tove onnistui venymään pallon tielle useamman kerran. Isäntien kova rynnistys johti pian väärään vaihtoon ja Susille tarjottiin mahdollisuutta mennä yv:llä johtoon. LaSB pystyi kuitenkin purkamaan toistuvasti pallon turvallisemmille vesille, eikä kaivattua Susi-maalia saatu rakennettua. Aivan erän loppuun hollolalaiset ottivat vielä toisen jäähyn, nyt taklaamisesta. Tauolle numeroissa 3 – 3. Erätauolla valmennus eli Mikko ja Sami antoivat pojille positiivista palautetta uuden pelitaktiikan noudattamisesta ja samalla toivoivat lisää rohkeutta vastustajan paineistamiseen, että heiltä saadaan tila ja aika pois.

Toinen erä oli yhtä tiukkaa vääntämistä kuin ensimmäinenkin. Aktiivinen karvaus onnistui yleisesti ottaen hyvin ja nämä onnistumiset näkyivät Susi-pelaajien kasvoilla iloisena peli-ilmeenä. LaSB:n jäähyä ei kuitenkaan saatu hyödynnettyä maalin muodossa. Mutta sitten jo ajassa 18:22 onnistuttiin. Parivaljakko Elias K. ja Niklas olivat asialla, kun punapaidat siirtyivät ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, Elias syötti ja Niklas maalasi luvuiksi 3 – 4. Ilo piikkipaikasta jäi todella lyhyeksi, kun jo seuraavassa vaihdossa harmittavan harhasyötön jälkeen LaSB:n veto upposi Toven selän taakse. Maalien väliä oli vain 7 sekuntia. Peli taas tasan… Tove sai vähän hyvitystä edelliseen, kun hän torjui hetken päästä karkuteille päässeen vastustajan maalintekoyrityksen. Ajassa 25:46 Susien sitkeä yritys palkittiin. Niklas laukoi erän toisen maalinsa, tällä kertaa Elias L:n syötöstä. Erätauolle ilahduttavassa 4 – 5 Susi-johdossa!

Kolmannen erän alku muistutti siitä, että oltiin pelaamassa todella tiukkaa matsia. 30:26 pelikellossa ja hirveä hässäkkä meidän maalin edustalle. Pelattavaksi jäänyt paluupallo löytyi LaSB-pelaajan lapaan ja niin vain veto painui maaliin useamman pelaajan ja maskin takana palloa hakeneen veskari-Toivon ohi. Tilanne 5 – 5. Susien selkäranka ei missään vaiheessa edes rutissut, vaan omaan hyvään tekemiseen uskottiin vakaasti. Seuraava maali oli kaunista katsottavaa: Topi nousi pallollisena pelaajana oikeaa laitaa myöten ylös ja kurvasi kohti vastustajan maalia. Siinä, missä ainakin kirjoittaja jo odotti vetoa, Topi antoikin todella kauniin syötön vasemmalle avopaikkaan sännänneelle Elias L:lle. Eliaksella oli näin namupaikka laittaa pallon ”tyhjään” maaliin. Sudet taas johdossa numeroin 5 – 6! Kohta LaSB kuitenkin kilautti toisessa päässä tolppaan kuin varoituksena tulevasta. Ajassa 40:05 se sitten tapahtui. LaSB:n pelaaja pääsi ohjaamaan joukkuekaverinsa vedon aivan maalin edestä vastustamattomasti meidän maaliin, 6 – 6. Mutta, mutta… Peli oli edelleen kesken. Ajassa 42:34 kapteeni -Samuli viimeisteli hattutemppunsa Elias L:n esityöstä! Sudet oli kirinyt taas ottelun johtoon numeroin 6 – 7. Kuten arvata saattaa LaSB haki tasoitusta vimmatusti pelin viimeisillä hetkillä. Aikalisä ja veskari pois maalilta. Isäntien kiri tylsyi Susien toistuviin purkupalloihin, uhrautuvaan vetojen peittämiseen ja Toven isoihin torjuntoihin! Summeri lopetti tämän trillerin ja Susien riemu saattoi alkaa.

Voima Turbiinit – Sudet SB 6 – 5

Toisessa ottelussa Sudet sai vastustajakseen YJS:ää puhtaalla pelillä johtavan Imatran ylpeyden Voiman. Sudet ei onneksi jäänyt tuijottamaan sarjataulukkoa, vaan jatkoi siitä, mihin edeltävässä pelissä jäätiin. Susien peli oli aktiivista ja rohkeaa, vaikka Voiman taito ja nopeus tulikin esille ensi hetkistä alkaen. Vastustaja aloitti maalinteon ajassa 3:26. Voiman karvaaja pääsi syöttämään meidän maalin takaa takatolpalla kytänneelle vapaalle pelaajalle, joka nosti pallon aivan maalin kattoon poikittaisliikkeeseen pakotetun Toivon ohi. Peli 1 – 0. Susien ihan hyvistä maalipaikoista huolimatta Voima oli se joukkue, joka sai seuraavankin pallon verkkoon. Tilanne lähti taas liikkeelle meidän maalin takaa. Voiman pelaaja nosti pallon lavassaan ilmaveiviin ja kolautti pelivälineen maaliin. Tuomari oli onneksi tilanteen tasalla ja tuomitsi tilanteessa korkean mailan eli maali hylättiin. Noin kymmenen minuutin pelin jälkeen Susi-leiriä taas kylmäsi, kun vastustajan pelaaja pääsi melkoisen vapaasti koittamaan Toven refleksejä. Tällä kertaa 1 – 0 Toven hyväksi. Pelikello näytti aikaa 12:51, kun Susien sitkeä yrittäminen palkittiin. Rasmus antoi hyvän syötön Elias K:lle, jonka laadukas laaki tasoitti pelin 1 – 1. Tästä tilanteesta myös lähdettiin erätauolle.

Toisen erän alku oli Susille hyvä. Sudet sai vapaalyönnin Voiman puolustusalueen rajalta ja siitä Jasse antoi pitkän tarkan passin Tommille, joka pääsi lataamaan ajassa 15:44 mustat 1 – 2 johtoon! 17:10 oli sitten Voiman vuoro. Oikealta laidalta karkuun päässyt vastustaja ampui tulisen kudin, jonka eteen Toivo sai osittain kätensä, mutta siitä pallo lipsahti maaliin asti, 2 – 2. Tuntui, että Sudet vain sisuuntui näistä takaiskuista ja pian meidän pojat loivat parikin mainiota maalipaikkaa, mutta Voiman veskarin paraatitorjunnat ja onni pitivät maalisarakkeen muuttumattomana. 22:43 sitten upposi, mutta meidän kannalta väärässä päässä. Keskeltä karkuun luikahtanut pelaaja ampui 1-sektorista pallon verkkoon. Peli 3 – 2 Voimalle. Sitten toiseen päähän. Samulilla oli paikka laittaa peli tasan, mutta tällä kertaa ei ollut edes onnea matkassa. Mutta hetkeä myöhemmin ajassa 24:46 tultiin tasoihin Jassen komealla yläkulmaan painuneella vedolla! Tasoitusmaalin syöttäjänä toimi Niklas. Kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin soi taas samassa päässä. Tommi kampesi pallon itselleen Voiman maalin takana ja syötti etutolpalla odottaneelle Samulille, joka neppasi pallon ilmasta ohi veskarin, Sudet johtoon 3 – 4! 56 sekuntia tästä ja taas helähti. Elias L. tarjoili ja Topi niittasi numeroiksi 3 – 5. Vauhdikas ja tiukka peli sen kuin jatkui ja niin vain Voima sai kavennusmaalin ajassa 28:40, kun tarkka veto upposi aivan takatolpan juureen. Erätauolle kuitenkin hienossa 4 – 5 Susi-johdossa!

Kolmannen erän puoliväliin asti Sudet jaksoi kamppailla tasaväkisesti ”voittamatonta” Voimaa vastaan, mutta sitten vauhdikas ja fyysinen peli alkoi pikkuhiljaa vaatia veroaan. Maalipaikkoja oli tasaisesti kummallakin joukkueella, mutta uhrautuva puolustaminen ja veskareiden venytykset estivät kummassakin päässä lisämaalien syntymisen aina aikaan 40:12 asti. Silloin Voiman pelaajan tarkka, hieno veto löysi tilan meidän maalista ja näin peli tasan 5 – 5. Voima otti aikalisän ajassa 43:05. Ajassa 44:36 Voiman pelaaja sai lauottua keskeltä vedon, jonka aivan Toven edessä seissyt toinen pelaaja sai ohjattua ilmasta yli Toivon torjunnan. Voima maalilla johtoon. Samassa ajassa Sudet otti aikalisän. Aloitusvoiton jälkeen Tove juoksi pois maalin suulta ja alkoi Susien vimmattu yritys saada peli vielä tasoihin. Samuli saikin nostettua roikkupallon Voiman maalin edessä vaanineelle Tommille, joka onnistui osumaan tuohon ilmapalloon, mutta pallo ei ihan mennyt perille maaliin. Päätössummeri soitti tällä kertaa katkeraa musiikkia Susille, kun imatralaiset veivät voiton lukemin 6 – 5. ”Maalin pelissä” Sudet pelasi kuitenkin aivan huippupelin sarjan kovinta joukkuetta vastaa. Tappio ei ollut Susien huonoutta, vaan Voiman hyvyyttä.

Sudet SB – Hatsina 7 – 6

Edellä pelatut tiukat ottelut ja vielä kolmas samaan päivään tiesivät rankkaa puhdetta joka pelaajalle ja maalivahdille. Valmentajat Mikko ja Sami olivat hioneet taas pelitaktiikkaa Hatsinaa ja väkisinkin jaloissa painavaa rasitusta ajatellen. Pelin alusta saakka oli kuitenkin nähtävissä, että nälkää voittaa oli vielä runsaasti jäljellä, vaikka jaloissa jo painoi kova kuormitus. Sudet aloitti maalinteon ajassa 4:21, kun hurjassa maalivireessä ollut Samuli laukoi Niklaksen syötöstä taululle numerot 1 – 0. Vain 11 sekuntia myöhemmin meidän maalin eteen pyörimään jäänyt pallon sudittiin verkon perille, peli siis tasan 1 – 1. 40 sekuntia tästä toisessa päässä kenttää heilutettiin verkkoa. Asialla oli taas sama tehokaksikko eli Samuli ja Niklas. No, ei kolmatta ilman neljättä, mutta taas vaihdettiin päätyä, kun Tove torjui ensimmäisen vedon etukulmalta, mutta ei ehtinyt enää reboud-laukaukseen, joka upposi takakulmaan ajassa 6:31. Peli taas tasan, 2 – 2. Tämän jälkeen maali-iloittelu laantui ja tasaisen kampeamisen keskeltä palloa ei saatu kummassakaan päässä maaliin. Ehkä lähimmäksi pääsi Sisu, joka noin 12 minuutin kohdalla oli hyvässä maalipaikassa, mutta ei täysosumaa tällä kertaa. Erätauolle mentiin siis tasatilanteessa 2 – 2.

Toisen erän alussa Jasse pääsi myös lähelle maalintekoa, kun hän kilautti tulisen vedon Hatsinan maalin yläputkeen. Ajassa 18:24 Sudet otti jäähyn, kun kentällä oli liikaa pelaajia. Av-tilanne saatiin kuitenkin hoidettua ilman takaiskuja. Pelikello näytti aikaa 21:32, kun Hatsinan pelaaja lähetti ”viivasta” korkean vedon kohti meidän maalia. Pelaajien takaa tullut tippuva pallo tuli Tovelle täysin maskista, eikä tilanteessa ollut mitään tehtävissä. Hatsina siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon lukemin 2 – 3. Toivo sai vähän myöhemmin paikan ”kuitata”, kun vapaaksi karannut Hatsinan pelaaja veti tulisen laukauksen ykkössektorista kohti verkkoa, mutta veto kilpistyi Toven hanskaan. Ajassa 23:45 ei sitten enää ollut mitään mahdollisuuksia. Hatsinan pelaajan poikittaissyöttö lapa ylhäällä odottaneelle kaverille ja siitä suora veto maaliin. Hatsina jo kahden maalin johtoon 2 – 4. Jos joku jo luuli Susien selkärangan rutisevan, sai huomata olleensa väärässä. Ensin parivaljakko Elias L. ja Rasmus pääsivät lähelle kavennusmaalia ja sitten ajassa 25:49 Sisu onnistui siinä ampumalla hienon vedon perille asti. Tämän 3 – 4 maalin syötti Topi. Samassa ajassa Hatsina otti aikalisän löytääkseen lääkkeet Susien suitsimiseksi. Ei löytynyt ainakaan välittömiä lääkkeitä, vaan Susien aktiivinen peliote pakotti Hatsinan rikkomaan jäähyn arvoisesti Samulia meidän hyökkäyspäässä ajassa 27:04. Sudet tarvitsi vain 40 sekuntia yv-maalin tekemiseen. Vaparitilanteessa Jasse tarjoili ja Niklas napautti pelin tasan 4 – 4. Erän loppuun saatiin vielä kunnon sykkeet, kun Tove heitti pitkällä avauksella keskelle vastustajilta karkuun pinkoneelle Elias L:lle, jonka hieno jatko kilpistyi kuitenkin Hatsinan veskarin torjuntaan. Sitten vielä aivan erän lopussa Toivo otti toisessa päässä varsinaisen game saver:n kädellään – huh kun kylmäsi jo! Erätauolle siis tasatilanteessa 4 – 4.

Kolmas erä jatkui yhtä tiukkana kuin koko aiempikin rupeama. Hatsina meni johtoon ajassa 32:16, mutta Sudet tuli taas tasoihin, kun pelikellossa oli aikaa 35:58. Samuli antoi Mirolle nätin syötön ja Miro kiitti siitä hienolla vedolla, joka toi Sudet taas mukaan kamppailemaan pisteistä. Peli 5 – 5. Eikä aikaakaan, kun Susi-leirillä oli taas aihetta iloon. 36:42 Elias L. onnistui siirtämään Jassen syötöstä Sudet maalin johtoon 6 – 5. Kylmä suihku seurasi puoli minuuttia myöhemmin, kun Jasselle tuomittiin 5min jäähy taklauksesta. Ja vain 3 sekuntia ehti kulua, kun jonkin verran parran pärinää Susi-leirissä aiheuttaneessa tilanteessa Hatsinan pelaaja survoi pallon pienestä kulmasta meidän maaliin. Pärinää aiheutti se, oliko Hatsinan pelaaja tilanteessa maalivahdin alueella, mutta tuomari oli vankkumaton päätöksessään. Susien vahvaa asennetta kuvaa se, että ei edes tuo Hatsinan tasoitusmaali eikä pitkän jäähyn kuluttaminen lopettanut punanuttujen taistelutahtoa. Uhrautuva puolustaminen, Toven torjunnat ja peräti av-hyökkäys, jonka Elias L. sai nostettua mainioon maalipaikkaan asti, kertoivat vahvaa kieltä siitä, että peli oli todellakin vielä kesken. Alivoiman lopulla ajassa 41:46 Susi-laumassa repesi: Sudet nosti nopean hyökkäyksen väkisin Hatsinan päätyyn ja Samuli sai tarjoiltua maalin takaa pallon Topille, joka tuikkasi Sudet alivoimalla, siirretyn rangaistuksen aikana, 7 – 6 johtoon! Susien aikalisä ajassa 43:36 evästi pelaajat pitämään palloa hallussa ja tarpeen mukaan purkamaan pitkällä vastustajan päätyyn. Pojat tekivät sovittuja asioita ja taistelivat aivan hurjasti johtopaikan pitämiseksi loppuun asti. Riemu summerin soidessa oli huikea, kun todella tasainen kamppailu saatiin kammettua maalin voittoon lukemin 7 – 6!

Pelipäivä Hollolassa oli todellakin juhlapäivä, jossa Sudet jaksoi taistella kolmen äärimmäisen tasaisen pelin verran. Jos oli pulssi korkealla pojilla, niin sitä se oli myös meillä toimihenkiöillä ja muilla paikalla olleilla tukijoukoilla. Valmentaja -Mikon sanoin ”Jännitystä riitti jokaisen pelin viimeiseen sekuntiin asti, erot olivat joukkueiden välillä tänään kyllä tosi pienet. Kokeiltiin tänään vielä hiukan erilaisia taktiikkajuttuja eri peleissä ja pojat omaksuivat nekin tosi hienosti.” Tästä on hienoa jatkaa!

Pakit: Jasse, Miro, Niklas, Pekka ja Topias

Hyökkääjät: Elias K., Elias L., Rasmus, Samuli (C), Sisu, Tommi ja Topi

Maalivahti: Toivo

Tehot: Samuli 6 + 2, Niklas 3 + 3, Elias L. 2 + 3, Jasse 2 + 3, Topi 2 + 3, Tommi 1 + 2, Elias K. 1 + 1, Miro 1 + 0, Sisu 1 + 0, Pekka 0 + 1, Rasmus 0 + 1