Torstaina kohdattiin kärkimatsissa sarjaa johtava Lahden Pelicans. Ottelun loppunumerot 5-4 (0-2, 3-1, 2-1) eivät kuvasta ottelun kuvaa juurikaan. 10-10 tyyliset numerot kuvastaisivat.

 

Susien alku otteluun oli hermostunut ja epävarma mitä tuleman pitää. Ottelu alkoi vauhdilla kun molemmilla joukkueilla oli nopeaan tahtiin laadukkaat maalipaikat. Maalinteon aloitti Sudet Samu Raatikaisen syöttäessä Henri Turuselle, 1-0. Erän puolivälissä susien pelatessa alivoimaa, joutui pelicans puolustaja Mika Anttila rikkomaan Petri Pöntistä läpiajosta ja tuloksena rankkari. Maalivahti Riku Ahtiaisen sakset yllättivät Samuli Hirnin, näin Sudet ylivoimalle. Pitkästä aikaa valmennus oli kasannut ylivoiman erikoiskentällisen ja tämä olikin vaarallinen läpi ylivoiman. Lopulta ylivoiman lopussa Mikko Vainio siirsi keskustasta pallon maaliin, syöttäjänä Tatu Laine. Erän loppuun ei nähty muita maaleja, mutta maalivahdeilta sitäkin hienonpia torjuntoja molemmissa päissä. Tyylikkäimmästä ryöstöstä vastasi Susien Valtteri Raivio.

 

Toiseen erään Sudet saa parhaan mahdollisen startin kun Tatu Laine pääsee maalipaikkaan, ja kovan mailakamppailun jälkeen tuomarit tulkitsivat rangaistuslaukausta Susille ajassa 20.21. Tatu Laine pääsi yli 12kk odotuksen jälkeen ampumaan rangaistuslaukausta. Ahtiaisen sakset eivät purreet toistamiseen ja taululle Susijohto 3-0. Pelicans kavennuksen jälkeen nähtiin susien ylivoimaa kahden minuutin ajan. Ylivoima oli edelleen vaarallinen ja paikkoja oli kuin hammaslääkärissä, mutta ei mennyt millään niin sitten se ei mennyt millään. Erän loppuun Pelicans hilasi kahdella halvahkolla maalilla ottelun tasanumeroihin 3-3.

 

Kolmanteen erään valmennus laittoi kentälllis koostumukset uuteen uskoon. Erä saa huonon startin kun Pelicansin junioriosaston kentällinen rokotti kahdessa perättäisessä vaihdossa susien ykköstä vastaan. 9 minuuttia ennen loppua Samu Raatikainen toi Sudet maalin päähän. Susikoneesta alkoi hivenen bensa loppua, mutta tarvittavat maalipaikat pelin tasoihin tuomiseen kuitenkin saatiin.

 

Numerot eivät kuvasta toimituksen mielestä ottelun kuvaa, vaan kuten alussa todettiin, 10-10 olisi kuvastanut paremmin peliä. Tai nykyiset numerot kuvastivat maalivahtien hyvyyttä, sen verran paljon laadukkaita torjuntoja mahtui sekaan molempiin päihin. Valtteri Raiviolla 37 torjuntaa, Pelicans Riku Ahtiaisella 31 torjuntaa. Vauhdikas ottelu oli tasoltaan laadukas II-divisioonan ottelu, ja kummankaan joukkueen ei tarvitse hävetä esitystään. Loppua kohden joukkueiden raastavat pelitavat olivat rasittaneet Susien osastoa enemmän, ja kolmanteen erään pallonhallinta siirtyi entistä enemmän Pelicansin haltuun. Tähän vaikutti osaltaan varmasti myös Lahdesta löytyvä voittamisen kulttuuri, ja Pelicans ottikin lopulta ns. rutiinivoiton. Susileiristä ehkä hivenen loppui usko, että voidaanko oikeasti voittaa vieraissa sarjakärki.

 

Seuraavan kerran Sudet on tulessa tämän viikon perjantaina kun joukkue kohtaa kotona PoNoVo:n klo 18.30 alkavassa ottelussa.