Molemmat B-poikien joukkueet jatkoivat pelejään Utti-hallilla sunnuntaina. Ennen turnausta löytyivät susijoukkueet sarjataulukon vastakkaisista päistä punaisen johtaessa ja mustan pitäessä perää. Punaisella siis tavoitteena kärkipaikan pitäminen ja mustalla tavoite hivuttautua taulukossa ylöspäin.

Päivä käyntiin jäsentenvälisellä

Sudet SB musta – Sudet SB punainen 3-8 (1-3, 1-2, 1-3)

Päivän ensimmäisessä ottelussa asettuivat susinuorukaiset toisiaan vastaan. Tasaisissa merkeissä sujuneen ottelun vei nimiinsä punainen erityisesti tehokkaamman viimeistelyn turvin. Tuttua Nuttunen-Hallakoski -parivaljakkoa säestivät hyvin ykkösen keskellä hyökännyt Juho Laaksonen sekä kakkoskentässä hyökänneet nuorukaiset Suotula, Makkonen ja Virtanen. Kenttätapahtumia tarkastellen oli peli hyvin tasaväkinen, mutta mustan laukaisutarkkuudessa oli hieman parantamisen varaa. Lisäksi Miska Suojala otti maalilla 14 torjuntaa. Muutama onnistuminen Lauri Turusen maukkaista syötöistä olisi tehnyt pelistä nähtyjä lukemia paljon tasaisemman.

 

Vahva kolmas erä kääntää pelin PoNoVo:lle

PoNoVo keltainen – Sudet SB musta 4-3 (1-2, 1-1, 0-2)

Päivän toisessa ottelussaan lähti musta haastamaan PoNoVo:a. Ottelu sai Susien kannalta murheellisen alun, kun Leevi Rantala napautti julmetun maskin takaa pallon tolpan kautta maaliin. Tästäpä ei kuitenkaan häkellytty, vaan Jesse Sällisen ja Atte Höltän hienoilla maaleilla kampesi musta itsensä johtoon ennen erätaukoa.

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä ja maalit molemmille joukkueille, Susista tällä kertaa verkkoa heilutti Topi Lindström. Jännitys tiivistyi kolmanteen erään mentäessä. Ottelu jatkui edelleen tasaisena, mutta niin vaan onnistui PoNoVo punnertamaan rinnalle ja ohi. Samuli Käki maalilla torjui 17 kertaa ja antoi hyvällä pelillään joukkueelle mahdollisuuden kamppailla voitosta. Miehekkään taistelun jälkeen jäi siis valitettavasti luu käteen, mutta toivottavasti hyvä esitys antaa itseluottamusta ja luo uskoa tulevaan.

Jännittävä maalintekokilpailu Susien nimiin

Sudet SB punainen – JoKa 9-8 (5-1, 2-3, 2-4)

Punaisen ottelusta joutsenolaisia vastaan sukeutui varsinainen maalintekokilpailu. Sudet kaasutti ensimmäisessä erässä 5-1 johtoon ja moni saattoi luulla että homma olisi enää loppusilausta vailla. Erityisesti JoKa:n Joni Huolman (2+3) sekä Eetu Saarnio (4+3) olivat kuitenkin toista mieltä ja Kataja tuli sinnikkäästi peliin mukaan kerta toisensa jälkeen. Lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen maalin voitto Susille! Punamustien lasien takaa otteluita katsoneita miellytti se, että ykköskentän lisäksi myös kakkos- ja kolmoskenttä pääsivät maalien makuun. Analyysiosasto pani erittäin positiivisena merkille nuorten hyökkäysketjun, jossa Joonas Virtanen säesti Juuso Suotulaa (1+1) sekä Pyry Makkosta (2+1). Näistä pojista kuullaan vielä! Luotettava Miska Suojala maalilla otti kriittisillä hetkillä muutaman game-saverin ja toimi täten yhtenä voiton takuumiehistä.

 

Punainen jatkaa sarjakärjessä kolmeen pisteen erolla kakkospaikalle nousseeseen NST:een. Musta pitää sarjataulukossa edelleen valitettavasti perää tämänpäiväisistä sangen reippaista otteista huolimatta.

 

Pelit jatkuvat molemmilla joukkueilla kotiturnauksessa Kuusankoskella 17.2.

10.00                  Sudet SB punainen – Sudet SB musta

12.00                  NST – Sudet SB punainen

13.00                  Sudet SB musta – JoKa

 

Sudet SB mustan paidassa taistelivat:

18 (MV) Samuli Käki (26 torj, 68,4%), 10 Olli Joutjärvi, 11 Aapo Ikonen, 17 Miro Virta, 20 Topi Lindström (2+0), 21 Joni Kultanen (0+2), 24 Tarmo Ek (1+0), 34 (C) Ilkka Vainio, 43 Atte Hölttä (1+0), 49 Santeri Sydänmaanlakka (0+1), 51 Jimi Ikonen, 55 Lauri Turunen (1+1), 67 Jesse Sällinen (1+0), 70 Aleksi Ruosteluoma, 77 Roni Virta (0+1).

Punaisen paidassa raatoivat:

81 (MV) Miska-Petteri Suojala (32 torj, 74,4%), 4 Tatu Nevalainen, 7 Matias Lagerström, 11 Anton Nuttunen (6+2), 17 Pyry Makkonen (3+2), 18 Joonas Virtanen (1+1), 22 Niklas Heino, 29 Jasse Hämäläinen (1+0), 45 Elmeri Hallakoski (0+4), 71 Samuli Sopanen (2+0), 72 Juuso Outinen (0+1), 89 Valtteri Penttilä, 90 Juho Laaksonen (1+3), 91 (C) Joni Kaisto (1+0), 97 Juuso Suotula (2+3).

 

teksti: Marko Kaisto

kuvat: Satu Käki