PELICANS SB TURKOOSI – SUDET SB  8 – 8

21.1 matkasi Sudet E07 kohti Lahden suurhallissa pelattavaa ylemmän jatkosarjan toista turnausta. Joukkueella oli takana menestyksekäs jatkosarjan avaus kotona Kouvolassa. Kulunut kaksi viikkoa oli harjoiteltu tehokkaasti ja asetelmat olivat siltä osin kunnossa ja joukkue valmiina päivän koitoksiin.

Ensimmäinen peli oli alkusarjan voittanutta Pelicansin joukkuetta vastaan. Runkosarjapeli oli päättynyt Vierumäellä Pelicansin selkeään 9-3 voittoon, joten jälleen kova vastus varmasti tulossa. Vastustaja tunnetaan hyvin liikkuvana joukkueena, joka tulee liukkaalla jalalla hyökkäyksiin jos tilaa annetaan liikaa.

Ottelun alku näyttikin jälleen tuovan Susilaumalle hikisen aamupuhteen kun Pelicans meni alle viidessä minuutissa 2-0 johtoon. Vierasjoukkueella ei tässä vaiheessa näyttänyt olevan keinoja saada kotijoukkueen nopeita hyökkäyksiä kuriin, vaan koko ajan oltiin monta askelta vauhdissa ja pelinopeudessa perässä. Pelicans määrääkin pelin tahdin ottelun alussa melko selvästi Susien tyytyessä katselemaan vierestä, kun palloa viedään lavasta nälkäisen kotijoukkueen toimesta ja omat hyökkäykset tyrehtyvät helppoihin pallonmenetyksiin ja liian hitaisiin ratkaisuihin.

Sudet saa pelijuonesta paremmin kiinni kun automatkan puuduttamat jäsenet alkavat hiljalleen vertyä ja hieman onnekkaastikin tullut avausmaali näkee päivänvalon ensimmäisen erän puolessa välissä. Tosin edelleen Pelicans on vauhtiin päästessään äärimmäisen vaikeasti puolustettava joukkue ja Myrskyllä riittääkin töitä maalinsuulla. Mitä pidemmälle peli etenee alkaa kotijoukkueenkin puolustuksen ja maalivahdin otteisiin tulemaan lievää haparointia Susien päästessä paremmin pelin juoneen kiinni. Peli aaltoilee päästä päähän ja Sudet pysyy pelissä mukana paremman maalintekotehokkuuden ansiosta. Pelicansin tehot taas lepäävät yhden pelaajan harteilla, joka tänään teki peräti 6 maalia Susiverkkoon.

Toisessa erässä Pelicans käväisee välillä jo 6-3 johdossa jolloin valmennus on pakotettu ottamaan aikalisän. Mitä lie juonittu mutta alle kolmessa minuutissa peli on jälleen tasan 6-6. Hieno nousi pojilta lyhyessä ajassa tasoihin ja taas peliin mukaan.

Pelin kolmas erä onkin jo joukkueilta melko tasaista vääntöä. Vielä kerran käväisee Pelicans johdossa ennen kuin Sudet siirtyy yhden maalin johtoon ensimmäisen kerran pelin aikana aivan erän alkupuoliskolla. Sitten pelataankin tasaisesti aina pelin viimeiselle sekunnille saakka, jolloin jo työvoiton maistuessa huulilla saa Pelicans vapaalyönnin lähes puolesta kentästä. Pallon taakse asettuu jo 5 maalia tehnyt kaveri ja meidän muurin pettäessä mieletön lämäri painuu suoraan ylähyllylle ja peli tasoihin viimeisellä sekunnilla. Melkoisen kirvelevä tasoitus, mutta samalla myös hieno yksilösuoritus Pelicans pelaajalta. Tuollaisia laukauksia ei moni pysty vielä tällä tasolla esittämään.

Kuitenkin pelistä yksi piste ja rehellisyyden nimissä siihen tulee olla tyytyväinen. Kotijoukkue oli niskan päällä suurimman osan pelistä. Meille tuli liikaa helppoja pallonmenetyksiä ja pelaaminen oli vähän liian varovaista kaksinkamppailutilanteissa kautta linjan. Vaadittavaa pelivalmiutta ja nopeutta ei vielä pystytä kaikissa peleissä ylläpitämään täyttä kolmea erää, vaan välillä peli menee näennäiseksi pelailuksi jolloin pyöritään liikaa pelin ulkopuolella.

Ottelun pisteet:

Petrus 3+1, Iiro 1+1, Topi 1+1, Topias 1+0, Nikke 1+0, Elias 1+0, Sisu 0+1

SUDET SB – PONOVO KELTAINEN  6 – 5

Päivän toiseen peliin vastaan asettui PoNoVo keltainen. Varsinkin jatkosarjan avauksessa Kouvolassa oli PoNoVon peli näyttänyt ajoittain todella hyvältä ja joukkue oli tyrmännyt Pelicansin murskalukemilla. Aikaisemmin nämä joukkueet eivät olleetkaan kohdanneet tässä ikäluokassa. Otteluun lähdettiin ennakkoluulottomasti hakemaan sarjapisteitä parantamalla ensimmäisen pelin liikettä ja palaamalla pelin perusasioihin ja omiin vahvuuksiin.

Pelin alku näyttikin hyvältä meidän kannalta. Palloa laitettiin liikkeelle aikaisempaa ripeämmin ja laitojen kautta saatiin palloa painettua hyökkäyspäähän mikä loi monia hyviä maalintekopaikkoja. Katsomoon näytti siltä, että PoNoVon poikia myös saattoi vielä pelin alussa painaa matka Lappeenrannasta pelipaikalle. Sen verran jäässä oli vierasjoukkueen peli ensimmäisessä erässä, joka päättyikin Susien 2-0 johtoon ja täydelliseen pelin hallintaan.

Toinen erä kaiken muuttaa voi. Kaukaloon marssii sisuuntunut Lappeenrantalaisjoukkue, joka pelin edetessä pääsee koko ajan paremmin peliin mukaan. Liekö liian pitkiksi venyneet vaihdot vai ensimmäisen pelin kova vauhti puuduttanut kotijoukkueen menoa ensimmäisen erätauon jälkeen, mutta peli alkaa pyöriä myös Susien kenttäpäädyssä huomattavasti enemmän pelin edetessä. 4-1 johtoasema kääntyy vielä erän aikana tasatilanteeseen 4-4 ja kaikki on auki viimeiseen erään lähdettäessä.

Kolmas erä alkaakin tasaisissa merkeissä kunnes molemmat pelit hyvällä jalalla pelannut Petrus punnertaa väkisin Sudet maalin johtoon. Tästä muutama minuutti ja Sudet riemukkaaseen kahden maalin johtoon kun Vilho laittaa viivasta ranteet lukkoon ja pallo PoNoVon maalin ylähyllylle. Ottelun vaatimaton sankari kertoi omin sanoin vain laittaneensa pallon äkkiä maalia kohti vastustajan paineistaessa. Hieno voittomaaliksi jäänyt osuma tärkeään paikkaan ja ansaitut tuuletukset! Ensimmäisen pelin shokkitasoituksesta toipuneena Susijoukkue puolustaa maaliaan raivoisasti pedon lailla ottelun loppuhetket ja yhtä maalia lähemmäksi ei vierasjoukkue tällä kertaa pääse kovasta yrityksestä huolimatta. Maistuva voitto ja sarjan kärkipaikka tässä vaiheessa jännien vaiheiden jälkeen maistui varmasti kaikille. Ennen seuraavaa turnausta E2- poikien ylemmän jatkosarjan kolmen kärki: Sudet SB 7p, Pelicans 5p, LuFT 4 pistettä

Ottelun pisteet:

Elias 2+0, Petrus 2+0, Vilho 1+1, Jasse 0+2, Iiro 1+0, Topi 0+1, Eelis 0+1