Viime viikon torstaina pelattiin Mansikka-aholla kierroksen kärkikamppailu kun Hämeenkosken Dynamo saapui vieraaksi. Tästä ottelusta hukkalauma otti sarjakakkosesta hienon päänahkan 5-3 (1-1, 1-0, 3-2) voitollaan. Voiton takuumiehinä häärivät Joona Tankka 26 torjunnallaan sekä Lauri Turunen 2+0 maaileillaan.

 

Alusta alkaen oli selvää että ottelun tempo ei tule nousemaan edellisen Top Team pelin tasolle, koska vastustaja Dynamo halusi tappaa tempoa ja minimoida ottelun coast to coast vaiheita. Dynamo sai otteluun hyvän startin kun kaameasta Susien syöttövirheestä syntyi taululle 0-1 vierasjohto. Onneksi heti seuraavassa vaihdossa Mikko Vainio naulasi Samu Raatikaisen syötöstä pelin tasoihin.

 

Ottelu aaltoili tasaisesti pienoisessa Susien hallinnassa läpi matsin, Dynamon momentumin paikat olivat toisessa erässä kun valkopaidat onnistuivat onnistuivat kahdesti sutimaan lähes tyhjästä maalista ohi verkon. Samaisessa erässä Turunen runttasi ensimmäisen Susimaalinsa miesten tasolla Janne Paatisen syötöstä, näin numerot olivat 2-1 Susille.

 

Kolmaskin erä meni pitkälti Susikomennossa, ja Dynamon tasoitusmaalin jälkeen ainoastaan 8 sekuntia myöhemmin todistetaan Susipyhätössä todella koskettavaa tilannetta. Maalintekijänä toistamiseen Lauri Turunen, syöttäjänä velipoika Henri Turunen, kuuluttajana 16 vuoden ajan mansikka-aholle ääntä tuonut, ja itseoikeutettu Mr. Susiääni Ari-Pekka Turunen, veljesten isä! Kolmen T:n kopla!

 

Tästä maalista Dynamo ei enää toipunut, ja parisen minuuttia eteenpäin Raatikaisen syötöstä Samuli Hirn iski ensimmäisen Susimaalinsa lähes tyhjään maaliin. Vielä kun Petri Pöntinen naulasi tyhjään maaliin Kimmo Aallon syötöstä, olivat loppununumerot lähes valmiit. Dynamo kaunisteli alivoimalla, ilman maalivahtia, Susipuolustajan jalan kautta loppunumerot 5-3 minuutti ennen loppua.

 

Valmentaja laurila tavoitettiin jälleen hyväntuulisena ja mietteliäänä pelin jälkeen harjoituksista:
“Pelin teemoina olivat keskialueen kunnioittaminen sekä jäähyboksista pois pysyminen ja nehän toteutuivat ihan mukavasti. Oli ehjä peli kaikkinensa joukkueelta taktisessa mielessä. Ja tarvittat yksilöt nousivat vielä esiin ottelussa. Kyllähän tästä on erittäin hyvä jatkaa kahteen seuraavaan kärkikamppailuun Pelicansin ja PoNoVo:n vieraaksi.”