Susi-voimaa aluesarjassa Mäntyharjulla ja liitonsarjassa Kuusaalla

Lauantaina 13.1. Susien 05-06 –joukkueen peliryhmä matkusti Mäntyharjulle pelaamaan aluesarjan matseja ja samalla testaamaan uuden pelitaktiikan toimivuutta. Ja hyvinhän siellä homma toimi. Ensimmäisessä pelissä kaatui LaSB Vihreä lukemin 5 – 3. Ensimmäinen erä meni Susille peräti 3 -0, mutta toisessa erässä LaSB sai paremmin hommasta kiinni ja toinen erä kamppailtiinkin tasan 2 – 2. Sudet taisteli hyvin loppuun asti ja kaunisteli omaa maalitilastoaan yhdellä LaSB:n nollaa vastaan. Tehoja napsivat maalien muodossa Elias, Niklas ja Okko. Tärkeitä maaleihin johtaneita syöttöjä tarjoilivat Tommi, Eemeli, Otso ja Lauri. Toisessa matsissa kellistyi rakas vastustaja naapurista eli VoVi maalein 6 – 3. Sudet voitti jokaisen kolmesta erästä maalilla (1-0, 3-2, 2-1). Voikkaalaisten maaliverkkoja pöllyttivät Otso, Juho, Tommi ja Oskari. Esitöitä tekivät syöttöpinnat saaneet Eemeli, Elias ja Otso. Valmentaja -Jari oli tyytyväinen suojattiensa otteisiin molemmissa peleissä. ”Hyvät pelit koko joukkueelta! Samu pelasi hienosti maalilla!”

Lauantain tehot: Otso 1 + 3, Elias 2 + 1, Niklas 2 + 0, Oskari 2 + 0, Juho 2 + 0, Tommi 1 + 1, Eemeli 0 + 2, Okko 1 + 0, Lauri 0 + 1

 

Sudet SB – Pelicans SB 5 – 4

Sunnuntai 14.1. merkitsi D2-poikien ylialueellisen jatkosarjan kotiturnauksen ahkerointia niin pelaajille kuin tukijoukoillekin. Vastuuvalmentaja Joona oli edeltävällä viikolla todennut nämä pelit todellisiksi ”pleijareiksi”, koska Sudet oli sarjataulukon häntäpäässä ja pisteitä tarvittaisiin välttämättä, jos aiottaisiin vielä kamppailla pääsystä sarjan päättävään alueloppuhuipentumaan. Osa pelaajista oli jo lauantaina päässyt testaamaan uutta pelikuviota ja osalle varsinainen tulikaste oli tässä mielessä vasta edessä.

Pojat tuntuivat hyvin latautuneilta ja hereillä olevilta, kun asteltiin tositoimiin ensimmäistä vastustajaa eli Pelicansia vastaan. Sudet aloittikin pelin hyvällä energialla ja päättäväisyydellä. Ensimmäistä maalia jouduttiin kuitenkin odottamaan aina aikaan 4:35 asti. Parivaljakko Joona ja Kaapo junailivat tilanteen lahtelaisten päätyyn ja siitä Joona viimeisteli Susien ensimmäisen maalin. Toista maalia odotettiin hyvistä yrityksistä huolimatta reilu kuusi minuuttia. Joona syötti Mikaelille viivaan, jonka pyssy yllätti Pelicans-veskarin – aika 10:45. Erän lopulla Pelicans sai yhden erityisen vaarallisen hässäkän meidän maalin edustalle, jossa maalintekoyritykset seurasivat toisiaan, mutta viimein veskari-Tove sai poimittua pomppupallon hankaansa. Oliko tuo tilanne ennakkovaroitus siitä, mitä toisen erän alkupuoli toisi tullessaan? Sitä ei Susi-leirissä vielä silloin tiedetty. Joona ja Sami K. antoivat erätauolla positiivista palautetta taisteluhalusta ja siitä, miten uutta pelitaktiikkaa oli alettu vähitellen sisäistää. Oman pään avauspeliin kaivattiin ripeämpää ja suoraviivaisempaa meininkiä. Hyökkäyksessä peräänkuulutettiin puolestaan aktiivisempaa paikan hakemista ja pallollisen pelaajan tukea, sekä maskin tekoa maalivahdin torjuntatyön hankaloittamiseksi.

Toisen erän ensimmäiset kuusi minuuttia olivat Susien kannalta mustat. Sisuuntunut Pelicans otti erän kolmannella minuutilla kuskin paikan. Ajassa 17:07 vastustaja rankaisi rebound-maalilla jotenkin tahdottoman oloisen oman pään puolustamisen ja maalin edustan putsaamisen epäonnistumisen, peli 2 – 1. Vajaa minuutti tästä ja taas soi Susi-verkossa. Menetys omalla alueella johti vastustajan laukaisupaikkaan, josta kuti yläkulmaan. Tilanne tasan. Vain 38 sekuntia edellisestä ja kuin aiemman tilanteen toisintona pallo lauottiin pömpeliin. Kapteeni-Kaapon turhautunut huuto joukkueen peli-ilon perään oli täysin aiheellinen. Pelikellon näyttäessä 21:00 Pelicans käytti oman momentuminsa maalin arvoisesti jo neljännen kerran. Pelicans oli toisen erän salama-alulla jo 2 – 4 johdossa. Joona teki samassa ajassa ainoan oikean ratkaisun ja otti aikalisän. Nyt oli viimeinen aika tulla takaisin peliin mukaan tai se olisi menetetty lopullisesti. Siinä, missä moni saattoi jo odottaa Susi-lauman suunnasta kuuluvaa lopullista ”naps” –ääntä, kävin aivan toisin. Sisuuntuneet punapaidat oli selvästi päättänyt, että tämä ei lopu tähän! Ottelun kulminaatiopisteinä voitiin pelin jälkeen nähdä ainakin seuraavat tapahtumat: Ajassa 22:58 Noelin päättäväinen, suorastaan röyhkeä murtautuminen Pelicans-maalin takaa ja veto ahtaasta paikasta aivan maalin yläkulmaan oli sellaista herkkua, jota Sudet tuossa kohtaa tarvitsi. Juho teki arvokkaan esityön tähän maaliin. Vaikka tilanteita saatiin luotua sen jälkeenkin vastustajan päätyyn, todella vaaralliset maskivedot jäivät uupumaan. Kavennusmaali oli kuitenkin palauttanut uskon omaan tekemiseen ja erätauolla Joona muistuttikin siitä, että aikalisän jälkeen peli meni 1 – 0 meille. Kiitosta sai myös vauhdikas ja hyvä peli-ilme käännekohdan jälkeen. Syöttöihin kaivattiin lisää huolellisuutta ja parempien vetopaikkojen rakentamista.

Kolmas erä jatkui siitä, mihin toinen erä päättyi. Pelisuunta oli yhä useammin Pelicans -päätyä kohti. Vastustajan jäähy erän kolmannella minuutilla antoi toiveen yv-maalista. Sitä ei kuitenkaan nähty, mutta ajassa 35:25 Susillakin oli vuorostaan vähän onnea matkassa. Vastustajan maalin kulmalta annettu syötöksi tarkoitettu veto osuikin meidän kannalta onnekkaasti Pelicans-pelaajaan, josta pallo maaliin. Peli tasan 4 – 4! Ajassa 37:56 meinasi taas kylmätä. Sudet joutui rikkomaan vastustajan pelaajaa maalintekotilanteessa ja niin tuomari nosti kätensä ristikkäin päänsä päälle – rankkari. Pelicans-pelaaja yritti omaa ratkaisuaan läheltä maalia, mutta Tove pystyi heittäytymään vedon eteen. Susien kärsiessä seurannutta jäähyä Pelicans sai rakenneltua todella kiperän paikan meidän maalille, mutta puolustuspelaaminen oli nyt mallillaan ja Tove otti myös pari tärkeää torjuntaa. Vastustajan epäonnistunut rankkari ja jäähyn ”tappaminen” saivat komeaa jatkoa, kun Sudet pääsi rokottamaan yv:llä ajassa 42:02. Joona tarjosi passin Samulille viivaan, josta lähti tulinen veto aina verkon perille asti. Sudet johtoon 5 – 4. Näissä lukemissa summeri myös päätti pelin.

Peli oli Susien hallintaa lukuun ottamatta toisen erän ensimmäistä kuutta minuuttia. Tärkeät onnistumiset ottelun käännekohdissa käänsivät ottelun kotijoukkueen hyväksi. Hyvä pojat!

 

MäVi – Sudet SB 2 – 5

Koska MäVi oli ”ryöstänyt” päivän aiemmassa pelissään NST:ltä pisteen, Sudet tarvitsi entistä kipeämmin tarjolla olevia kahta pistettä. Ottelua lähdettiin rakentamaan samoin kuvioin ja ajatuksin kuin ensimmäistäkin peliä. Valitettavasti Miko menetettiin sairastuvalle ensimmäisen pelin jälkeen. Maalivahditkin vaihtoivat paikkaa ja maalitolppien väliin liukui revanssi-mielellä Samu. Oli kuulemma jäänyt joku aiempi peli vähän hampaan koloon… MäVi oli kuitenkin tehnyt valmistautumisensa siinä mielessä hyvin, että he iskivät nopeasti Susia vastaan ja saivat jonkinlaisen yllätysedun. Vastustaja loikin ottelun alkupuolella ikäviä tilanteita meidän puolustusalueella. MäVi:n ensimmäinen maalikin syntyi tilanteessa, jossa mäntyharjulaiset pääsivät häärimään liian vapaasti Susien puolustuksen keskellä. Vapaasti laukomaan päässyt vastustaja upotti ajassa 2:57 reikäpallon reppuun. Reilun kuuden minuutin kohdalla Kaapo puolestaan pääsi jo todella lähelle tasoitusmaalia, kun hän laukoi yläputkeen. Peliä oli pelattu vajaa 11 minuuttia, kun toisessa päässä meinasi soida, mutta yksin vastustajan pelaajan kanssa jäänyt Samu onnistui kyljelleen heittäytymällä estämään karkulaisen varmalta näyttäneen maalipaikan. Ajassa 12:13 MäVi pääsi asettelemaan turhankin rauhassa vetopaikkaa ja sen hintana oli maali, 2 – 0 MäVi:lle. Ihan erän lopulla Oskari ampui vielä hyvän vedon vasemmasta laidasta, mutta veskari voitti kisan tällä kertaa. Tästä tilanteesta mentiin erätauolle.

Toisen erän alkupuolella nähtiin taas hyvä tilanne MäVi:n maalilla. Noel laittoi maalin takaa pallon kulmalla kytänneelle Juholle, mutta veskari luki tilanteen ja sai kulman peitettyä. Ajassa 20:05 ei enää ollut melkein-tilannetta. Pallo pomppi ja hyppi MäVi:n maalin edessä ja viimein Kaapo sai survottua sen viivan paremmalle puolelle. Tilanne 2 – 1. Vain vajaa minuutti tästä ja Niklas taisteli pallon Susille MäVi:n päädyssä, syötti Noelille, joka kiitti tarjoilusta maalilla – peli tasan! Pelikello näytti aikaa 22:38, kun joku alkoi jo kysellä, onko ketsuppipullon korkkia näkynyt? Tuossa ajassa Kaapo maalasi toistamiseen Tommin ansiokkaasta esityöstä. Tommi karvasi pallon oikeassa vastustajalta itselleen ja antoi vapauttavan syötön keskelle. Sudet oli kääntänyt kahden ja puolen minuutin maali-iloittelulla kahden maalin takaa-ajoasemansa 2 – 3 johdoksi. Tästä tilanteesta mentiin myös tauolle. Joona-valmentaja antoi myönteistä palautetta siitä, että Sudet onnistui myllyttämään peliä MäVi:n päädyssä. Maalipaikkoihin sitä vastoin tarvittaisiin lisää laatua. Nyt vedot suuntautuivat liikaa päin vastustajan veskaria ilman sanottavaa maskia.

Kolmannen erän alkupuoli tarjoili lisää maalipaikkoja, mutta ei maaleja. Pelikello näytti aikaa 34:39, kun MäVi:lle tuomittiin erittäin runsasta polemiikkia aiheuttanut rangaistuslaukaus, koska toisen tuomarin mukaan Susi-pelaaja olisi pelannut palloa maalivahdin alueella. MäVi:n rankkarin vetäjä pisti kyllä pallon verkkoon, mutta sitä ennen tuomarin pilli oli jo soinut sen merkiksi, että pallo oli liikkunut sääntöjen vastaisesti taaksepäin. Seurannutta jäähyä Sudet sai kulutettua hyvällä pelillä ja Samun hyvillä kopeilla. MäVi otti vielä aikalisän ajassa 37:34, mutta siitäkään ei vastustaja saanut riittävästi potkua takaa-ajoonsa. Kaksi minuutti myöhemmin ajassa 39:23 Veeti laukoi mallikkaasti Samulin syötöstä Sudet jo kahden maalin etumatkalle, 2 – 4. Vajaa kaksi minuuttia tästä ja Samu näytti upean tuplatorjunnan tilanteessa, jossa MäVi:n maali näytti ihan varmalta. Joona otti vielä ajassa 44:02 Susien aikalisän ja ohjeisti pelaajat pitämään palloa omalla joukkueella ja tarvittaessa vain purkamaan pitkällä päätyyn. MäVi laittoi aivan oikein kaikki kortit peliin ja otti veskarin pois maalilta yrittäessään kammeta vielä tilannetta tasapeliin. Riskin hintana oli maali, jonka Mikael sai nostaa roikkuna vastustajan tyhjään veräjään. Vielä 27 sekuntia ja Susi-juhlat saivat alkaa! Päivän tavoitteena olleet neljä pistettä saatiin saalistettua ja taistelu paikasta neljän parhaan joukkoon saa jatkua.

Sunnuntain tehot: Kaapo 2 + 1, Joona 1 + 2, Mikael 2 + 0, Noel 2 + 0, Juho 1 + 1, Samuli 1 + 1, Veeti 1 + 0, Niklas 0 + 1, Tommi 0 + 1