SUDET SB – LUFT 9-5

Sudet Punainen 07 sai kunnian aloittaa ylemmän jatkosarjan kotiturnauksessa Lyseolla. Avauspeliin vastaan asettui Luumäen LuFT. Samainen joukkue olikin tuttu syksyisestä turnauksesta, missä joukkueet mittelivät paremmuudestaan turnauksen loppuottelussa Susien viedessä tuolloin selkeän voiton.

Pelin alku susien ensimmäisten sekuntien tolppalaukausta huolimatta sujuu kuitenkin hivenen yllättäen Luumäkeläisten tahtiin. LuFT lähtee otteluun puolustamaan tarkasti omaa maaliaan ja iskee väkevästi vastahyökkäyksistä, jotka poikkeuksetta päättyvät vaarallisiin maalia kohti suuntautuviin laukauksiin.  Ensimmäisessä erässä kotijoukkueen kone ei lähde millään käyntiin ja pelillisiä hienouksia kotiyleisölle ei juuri ole tarjolla. Tauolle mennäänkin vierasjoukkueen 2-1 yllätysjohdossa.

Tauon jälkeen susien peli ei edelleenkään osoita piristymisen merkkejä. Vierasjoukkue siirtyykin jo kahden maalin johtoon lukemin 3-1 kun kotijoukkueen pelinrakentelu ei lähde vieläkään toimimaan halutulla tavalla. Toisessa erässä peli on kauttaaltaan liian seisovaa ja maalipaikoille on vaikea päästä. Erän vanhetessa Susien peli osoittaa pieniä paranemisen merkkejä ja etenkin laukaukset alkavat löytämään paremmin maalipuiden väliin. Kuitenkaan ei totuttua syöttöpeliä nähdä vieläkään kuin ajoittain vaan maaleja tehdään enemmänkin pelaajien yksilösuorituksilla ja pienellä onnella.

LuFt roikkuu pelissä hienosti mukana vielä viimeisen erän puoleen väliin saakka jolloin he siirtyvät 5-4 johtoon puolustuspään virheen seurauksena. Toimiko tämä vai joku muu sitten lopullisena herätyksenä, mutta Sudet heräävät pelaaman sen verran, että seuraavat 5 maalia merkataan kotijoukkueelle ja vapauttava voitto ensimmäisestä pelistä kirjataan lukemin 9-5.

Yhteenvetona voidaan todeta, että erittäin vaikea peli kotijoukkueelle. Peli ei tarjonnut salibandyn hienouksia kuin hetkittäin. Positiivisen asiana voidaan kuitenkin todeta, että huonollakin pelillä saatiin kaksi sarjapistettä.

Ottelun pisteet:

Topi 5+1, Iiro 1+2, Petrus 1+1, Topias 0+2, Eelis 1+0, Rasmus 1+0, Sisu 0+1, Elias 0+1

LASB JR – SUDET SB 3-9

Päivän toiseen peliin vastaan asettui vanha tuttu Lasb Jr, valkoinen.  Pelistä ei onneksemme tullut yhtä tuskaista vääntöä kuin aamun ensimmäisestä pelistä. LasB tosin saa avausmaalin tililleen, kun joukkueen liukasjalkainen pakki niputtaa helpon näköisesti koko Susien kentällisen ja laittaa pallon ranteella maaliin. Hyvä muistutus siitä millä jalalla näissä peleissä on oltava liikkeellä, mikäli haluaa pysyä parhaimpien pelaajien kyydissä.  Tästä ei Sudet 07 kuitenkaan hermostu, vaan alkaa tekemään maaleja tasaiseen tahtiin. Loppujen lopuksi kokonaisuutena tempoltaan ja tapahtumiltaan leppoisa peli josta rutiinivoitto lukemin 9-3 Susille.

Jatkosarjan avauksesta lopulta joukkueelle tuloksellisesti hyvä kun täydet 4 pistettä jää Kouvolaan ja sarjan piikkipaikka yhdessä kivikovan NST:n kanssa.

Ottelun pisteet:

Topi 4+0, Elias 3+0, Iiro 1+1, Petrus 1+1, Sisu 0+2, Eelis 0+1, Rasmus 0+1,