Joukkue palasi vähän yli kuukauden treenitauolta ohjattuihin treeneihin elokuun alussa. Joukkueen vastuuvalmentaja Joona Tankka sai avukseen apukoutsit Sami Pion, Sami Käävän ja Jari Marttilan. Valmennustiimin lisäksi joukkueessa on aktiivisia vanhempia niin varsinaisissa toimihenkilörooleissa kuin myös monenlaisia yhteisiä asioita hoitelemassa. Kannustaminen, kustantaminen ja kuskaaminen hoituvat kiitettävällä tavalla.

Joukkueessa on 22 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Pojat pelaavat kaudella 2017-18 yhteensä kolmessa eri sarjassa: Salibandyliiton 05-syntyneiden (D2) ja 06-syntyneiden (E1) sarjoissa sekä 06-syntyneiden aluesarjassa. Joukkue harjoittelee aina yhdessä, mutta eri sarjoihin osallistutaan peliryhmien mukaan. Salibandyliiton 06-syntyneiden sarjaa pelataan peliryhmällä, jossa on kuusi 06-syntynyttä pelaajaa ja saman ikäinen maalivahti, sekä 9 pelaajaa 07-punainen joukkueesta. Erilaisilla peliryhmillä pelaamalla saadaan jokaiselle juniorille tarjottua sopivasti haastetta ja tuiki tärkeitä onnistumisen kokemuksia salibandykentillä.

Joukkue harjoittelee kolme kertaa viikossa ja harjoitusaktiivisuus on ollut koko syksyn hyvä. Osa pojista harrastaa luonnollisesti muutakin, joten se heijastuu pienesti pelaajamäärään yksittäisissä harjoitustapahtumissa.

Harjoituksissa pääpaino on ollut teknistaktisten harjoitteiden harjoittelussa ja tämän lisäksi on menty paljon kova tempoisia erilaisia pelejä. Joukkueen mukana on ollut myös seuran fysiikkavalmentaja Juha Teuronen, joka on vetänyt liikkuvuus- ja nopeusharjoittelu teemalla syksyn. Joukkueella on aina ollut treeneissä ns. tekemisen meininki ja usein myös ’’pilke silmäkulmassa’’ – eikä tämä syksy ole tehnyt poikkeusta. Hyvä päivittäinen tekeminen on oikea suunta kehitykselle!

Joukkue on pelannut syyskaudella kaikkiaan liki 30 sarjapeliä (kolmessa eri sarjassa) ja reilun kymmenen harjoitusottelua. Menestyminen Salibandyliiton alkusarjoissa on ollut huimaa. D2 sarjassa seitsemässä ottelussa ”menetettiin” ainoastaan yksi piste ja E1 alkusarjassa 06/07 peliryhmä ylsi hienosti kolmanneksi kärsien vain yhden tappion. Molemmissa sarjoissa palkintona oli pääsy Ylempään jatkosarjaan, joka vanhemman ikäluokan kohdalla on ensimmäistä kertaa ylialueellinen eli turnausreissut suuntautuvat aina Joensuuhun ja Kontiolahdelle asti. Ylemmän jatkosarjan pelit ovat olleet odotetun kovia ja voittojakin on tullut alkusarjaa selvästi harvemmin. Mutta tiukat pelit kehittävät! Aluesarjan turnaukset ovat tarjonneet myös hyvin haastetta kuitenkin ilman jatkosarjojen ”painetta”. Niin kuin pallopeleissä muutenkin, ovat voitot ja tappiot vuorotelleet harjoittelemaan kannustavalla tavalla.

Pojat ovat innostuneet lataamaan pelaajien whatsapp –ryhmään toinen toistaan hienompia kikkailu-, laukomis- ja muita taitojaan esitteleviä videoita. Sitkeä harjoittelu on näkynyt monen pojan kohdalla kivasti taitojen karttumisena. Joukkue on siirtynyt niin syyslomalle kuin myös joulutauolle perinteisten aikuiset vastaan pojat matsien myötä. Hikeä, mustelmia (pallosta!), naurua ja ankaraa puuskutusta (aikuiset…) on ollut tarjolla koko rahan edestä!

Joukkueen vahvuutena on ehdottomasti se, että suurin osa pojista on harjoitellut ja pelannut yhdessä jo useamman vuoden. Uudet pelaajat on otettu aina hyvin vastaan ja paikka joukkueessa onkin löytynyt nopeasti. Joukkue haluaa olla nimenomaan kilpajoukkue ja harjoitukset suunnitellaan tätä tahtotilaa mielessä pitäen. Kevätkautta lähdetään viemään eteenpäin sillä ajatuksella, että pelilliset taidot, fyysiset valmiudet ja joukkueen eteen kentällä kaikkensa antaminen pysyvät kaikille pojille yhteisinä tavoitteina.