Sarjaa on pelattu 10 ottelua, eli karvan yli puolet. Otteluita on yhteensä sarjassa 18. Sudet on tasaisessa sarjassa tällä hetkellä sijalla viisi.

Joukkue asetti tavoitteekseen playoff paikan eli neljän parhaan joukossa. Joukkue aloitti kauden harjoitusotteluilla elokuussa heti kovia vastaan kun kohdattiin sarjaporrasta ylempänä pelaavat NST lappeenrannasta sekä Loviisan Tor. Näistä otteluista ei paljon jälkipolville jäänyt kerrottavaa, mutta tulipahan koettua vauhdin hurmaa. Ennen sarjan alkua joukkue kävi vielä Hämeenkoskella harjoittelemassa korkeaa karvaamista. Tämä ei tuottanut haluttua tulosta, joten sarjaan lähdettiin maltillisemmalla suunnitelmalla.

Viime kauteen oli tullut jonkinverran muutoksia ryhmään, poissa olivat viime kaudelta Tino Kukkola, Teemu Karvonen, Erno Kujala ja Aku Kukkola. Uusina olivat liittyneet B-juniori-ikäiset Anton Nuttunen ja Elmeri Hallakoski. Muita tulokkaita olivat Lassi Kokko Kotkasta, Tomi Haikonen Heinolasta sekä Mikko Lehtinen JPS:stä.

Joukkueen ryhmäytyminen jäi lyhyestä preseasonista johtuen vähiin. Tämä näkyi ensimmäisissä otteluissa ja viisi ensimmäistä ottelua kääntyi niukasti vastustajille. Kolmesti tuli kuonoon jatkoajalla, mutta sääntöuudistuksen jäljiltä susilla oli viiden ottelun jälkeen sentään kolme pistettä sarjataulukossa. Tässä alkukauden aikana joukkueeseen liittyi myös uusia pelureita kun Susipaidan ovat vetäneet päälleen seuran omat kasvatit Lauri Turunen sekä Patrik Malmström. Ja kun JPS:stä tuli Henri Kiviranta, sekä Samu Raatikainen Lahden pelicansista, on susilla loppukaudeksi erittäinkin kilpailukykyinen joukkue jalkeilla. Samalla pelipaikoille saadaan kauan kaivattua kilpailua.

Kuudes ottelu kotoisalla Mansikka-aholla avasi joukkueen hanat. Tässä vaiheessa alkoi olla jo selvää, että playoff paikkaan pelatakseen kurssin on käännyttävä, muuten kausi olisi tämän tavoitteen kannalta ohitse. Joukkue ottikin vaikeasta ensimmäisestä erästä huolimatta makoisan 10-6 kotivoiton jo mainitussa kuudennessa ottelussa Mikkelin Hatsinaa vastaan. Tästä voitosta on seurannut yhteensä viiden ottelun pisteputki. Sudet on viiden ottelun kuntopuntarin paras joukkue 9/10 pisteellään. Näistä viidestä ottelusta kolme oli vieraissa, kaksi kotona. Tämä pisteputki mahdollistaakin sarjataulukon osalta sen, että kaikki muu on omissa käsissä paitsi lohkovoitto.

Susilla on kahdeksan ottelua jäljellä, ja näistä Mansikka-aholla päästään pelaamaan viidesti. Vastaavasti kahdella pahimmalla kilpailijalla, eli PoNoVo:lla ja Voimalla puolestaan on ainoastaan kolme kotona, viisi vieraissa, joten kyllä tässä jo hivenen kihelmöi vatsassa tulevat ottelut vuodenvaihteen jälkeen.

Joukkue haluaa kiittää Susiyhteisöä mahtavista kotiotteluista jo tämän kauden osalta. Katsojakeskiarvo on 320 katsojaa, ja se ei olisi ollut mitenkään mahdollista ilman tätä mahtavaa yhteisöä, mikä on kokenut ottelut tähän mennessä omikseen!

Vaikka alkukauden neljästä kotipelistä saalistettiinkin kotiluolassa ainoastaan yksi voitto, antaa kotiyleisön tuki hirvittävän paljon lisäboostia joukkueelle ja taustahenkilöille! Erityisesti runsas junioreiden määrä katsomossa on lämmittänyt monen mieltä. Tästä on hyvä jatkaa kohti vuotta 2018!

Rauhallista joulua ja olkoon vuosi 2018 paras Susiyhteisön vuosi koskaan.

Tero Laurila
Edustusjoukkue