Imatran perjantai-illasta oli kotiintuomisina pari erittäin maukasta sarjapistettä 1-4 (0-1, 1-1, 0-2) voiton myötä. Ottelun ehdoton Susihahmo oli maalivahti Joona Tankka 17 torjunnallaan, joka naureskellen nollasi sarjan kovimman hyökkäyksen!

 

Itse otteluun Susilauma sai kohtuullisen startin eikä normaalia alun koomailua tällä kertaa nähty. Joukkue kesti pelin alussa Voiman ylivoima myllytyksen. Tämän jälkeen oli Susilauman vuoro päästä ylivoimalle ja kahden miehen ylivoimalla Kimmo Aalto siirsi Pöntisen syötöstä 1-0. Tämän jälkeen erä jatkui tasaisena, jossa molemmat joukkueet olisivat voineet tehdä yhden-kaksi maalia.

 

Toisen erän alkuun sudet tehtaili toisen maalin, asialla Vainion Mikko, Samu Raatikaisen syötöstä. Muuten erä oli täysin Voiman hallinnassa maalipaikkojen osalta. Susien karmeasta keskialueen syöttövirheestä Voima pääsi vastahyökkäykseen ja siirsi numeroiksi 2-1.

 

Kolmas erä oli kyttäilyä puolin-toisin ja Voiman maalipaikat Tankka maalilla hoiti varmasti. Oli Susillakin muutama laatutontti tehdä illan kolmatta maalia, mutta tällä kertaa kuuma peruna poltti lavassa. Lopussa Kimmo Aalto vapautti hivenen painetta susipäädyssä tekemällä 3-1 Pöntisen syötöstä. Loppunumerot 4-1 sai kaunistella Tatu Laine tyhjään maaliin.

 

Illan sankariksi nousseelta Joona Tankalta tavoitettiin kommentit bussista.

“Lappeenrannan vieraspelin henkilökohtaisen sekä joukkueen onnistumisen kautta pääsi lähtemään rennolla ja itseluottamusta puhkuen Imatralle. Ensimmäisen erän Voima toteutti suunnitelmaa laukoa minulle alas ja toiseen erään muuttivat suunnitelmaa edellisen ollen tehoton. Kestettiin hyvin yhtä takaiskua lukuunottamatta ne maalitekoyritykset ja lopussa saimme käännettyä hienosti tiukan pelin meille. Voitto tuntui erittäin hyvältä, sillä pisteet olivat todella tärkeät meille!

On tietyllä tavalla kliseistä kiitellä puolustuspelaamista, mutta kyllähän puolustajamme peitti taas paljon laukauksia sekä pelaajat katkoivat keskustoihin tulleet syöttöyritykset hienosti.

Asetelmat on jatkoon erittäin mielenkiintoiset ja meillä on joukkueessa positiivinen meno sekä kilpailu pelipaikoista,” tuumaili Runebergin runosuonen löytänyt maalivahti Joona Tankka.

 

Entäpä mitä sitten Midas Laurila tuumasi näistä pisteistä?

“Kyllä oli vuoden viimeisestä ottelusta tärkeät pisteet joukkueelle Playoff paikkaa ajatellen. Nyt on niin sanotusti kaikki auki sen suhteen ja ollaan taas aikataulussa. Alkukauden viiden tappion jälkeen tässä mentiin joukkueena jo aikalailla tappiosta lauluun mentaliteetilla, eli game seveniä on pelattu jo hyvä tovi. Joukkue on osoittanut venymistään, siitä osoituksena kuntopuntarin ykköspaikka kun viidestä pelistä on saatu pisteitä 9/10. Näistä kolme on pelattu vieraskentällä. Tästä on erittäin hyvä jatkaa Top Teamin kaatoon loppiaisena kotiyleisön edessä!”, tuumaili bussista hyväntuulisena tavoitettu Laurila.

 

SARJATAULUKKO

#
Joukkue
O
H⁰
TM
PM
ME
P
1 Pelicans SB 10 9 0 1 70 42 28 18
2 Kosken Dynamo 10 7 1 2 62 51 11 15
3 PoNoVo 10 6 1 3 71 55 16 13
4 Voima 10 6 1 3 71 44 27 13
5 Sudet SB 10 4 4 2 60 51 9 12
6 Hatsina 10 6 0 4 57 60 -3 12
7 Troopers 10 5 0 5 60 62 -2 10
8 Top Team 10 4 0 6 66 80 -14 8
9 SB Heinola 10 2 0 8 46 59 -13 4
10 PoNoVo II 10 1 0 9 44 103 -59 2