Pelicans SB Turkoosi-Sudet SB 9-3

Aamupäivän toisessa ottelussa kohtasivat tappiottomat Pelicans Turkoosi ja Sudet SB. Ottelussa ratkaistiin alkusarjan voittaja sillä molemmat joukkueet olivat jo lunastaneet yläloppusarjapaikan kauden aikaisemmissa turnauksissa puhtaalla pelillä. Sudet saikin otteluun hyvän lähdön Jassen kuolettaessa Pelicansin purkupallon rinnalla ja ammuttua muutaman askeleen vauhdin jälkeen pallon kantilta maalivahdin kainalosta maaliin. Hyvä alku peliin susilaumalle.

Erän loppupuolella Pelicans kuitenkin tasoittaa lukemat, jonka jälkeen taistelu jatkuu tasaisena melkein ottelun puoliväliin molemminpuolisten jäähyjen sävyttäessä ottelua. Susien pelatessa alivoimalla siirtyy hukkalauma vielä hetkeksi kuskin paikalle Vilhon karvatessa pallon Pelicansin pakilta ja laukoessa hienosti matalan laukauksen takanurkkaan siirtäen Sudet 2-1 johtoon.

Jatkossa kentällä nähdään kuitenkin vaan yksi joukkue, joka ei ole tällä kertaa Sudet, niinkuin on kauden tässä vaiheessa usein ollut.

Sudet roikkuu vielä pelissä mukana kun Rasmus odottaa maltilla maalivahdin aloitetta ja tasoittaa pelin 3-3 tilanteeseen Petruksen syötöstä. Tästä alkaa kuitenkin Pelicans kiristämään ruuvia ja lahtelaisjoukkue tekeekin kokonaiset kuusi maalia reiluun 8 minuuttiin ja ottaa pelin hallinan selvästi itselleen.

Viimeiseen erään valmennus tiivistää  vielä peluutusta, mutta tällä kertaa vastustaja on huomattavati etevämpi ja voittaa pelin täysin ansaitusti lukemin 9-3.

Pelicans oli joukkueista se joka pystyi pelaamaan parempaa syöttöpeliä ja liukkaat hyökkääjät aiheuttivat jatkuvasti vaaratilanteita Susien puolustusalueella.

Kaikenkaikkiaan nähtiin hyvätasoinen ja varsin vauhdikaskin ottelu, jossa kulutettiin myös jäähypenkkiä normaalia enemmän ja jääpusseillekin löytyi paljon käyttöä. Molemmat joukkueet olivat varmasti myös jonkinverran vaikeuksissa varsin tiukan tuomarilinjan kanssa, jonka ansiosta Susien maalilla Myrsky joutui torjumaan mm. kolme Pelicansin rangaistuslaukausta. Näistä Myrsky selvitti hienoilla torjunnoillaan kaksi kolmesta.

Ottelun pisteet:

Jasse 1+0

Vilho 1+0

Rasmus 1+0

Petrus 0+1

Sudet SB –SB Heinola 15-3  (43min)

Reilun tunnin odottelun jälkeen oli aika pelata Susien alkusarjan viimeinen ottelu, jossa vastaan asettui Kotijoukkue SB Heinola.

Ottelusta oli ennakkoon odotettavissa Heinolan sarjasijoituksen perusteella helpompi ottelu kuin aikaisemmin aamupäivällä, mutta Susien selvästä alkuminuuttien hallinnasta huolimatta saatiin maaleja odotella erän loppupuolelle asti.

Siihen asti Juho-Lauri piti joukkuetta mukana pelissä hienoilla torjunnoillaan, vastustajan kolkutellessa muutaman kerran myös maalin kehikkoa.

Ottelun maalihanat avataan reilun 9 minuutin pelin jälkeen kun Lasse maalaa aluksi Topiaksen syötöstä ja pöytäkirjan mukaan ottelun avausmaalista aikaa kuluu vain 4 sekuntia, kun suoraan aloituksesta Petrus maalaa Rasmuksen hienosta poikkisyötöstä.

Toisessa erässä Sudet saa koneen paremmin käyntiin ja peli alkoi näyttää huomattavasti paremmalta kuin ensimmäisessä pelissä. Toki Heinolan pelaajien pelihuumorikin alkoi loppumaan kun Susilla tuntui onnistuvan kaikki.

Tällä kerralla myös syötöt alkoivat napsumaan omien pelaajien lapaan ja maaleja nähtiin jatkuvasti suoraan syötöstä lauottuna.Toinen erä päättyy lukemiin 8-2 hienojen maalien jälkeen.

Kolmas erä olikin sitten  lähinnä pelailua. Sudet jatkoi siitä mihin jäi toisessa erässä ja moni pelaaja pääsikin osalliseksi pistetehtailuun. Erää ehdittiinkin pelata vajaat 13 minuuttia, kunnes tuomari vihelsi pelin pääättyneeksi Susien 15-3 voittoon.

Ottelun pisteet

Lasse 3+2

Petrus 3+0

Rasmus 0+3

Topi 2+2

Jasse 1+0

Eppu 2+0

Miko 3+0

Nikke 1+0

Topias 0+1

Sisu 0+3

Aku 0+1

Vaikka hätäisimmät vanhemmat ovat jo kyselleet mitalien perään, niin täytyy muistaa että nyt ollaan saavutettu vasta kauden ensimmäinen tavoite eli paikka yläloppusarjassa.

Jatkossa ottelut ovat huomattavasti  tasaisempia ja pieniinkään virheisiin ei ole varaa kuten tänään huomattiin. Lohkosta 41 jatkoon pääsivät Pelicans SB Turkoosi, Sudet SB ja kovan loppukirin kehittänyt LASB Jr valkoinen. Toinen lohko on vielä yhtä turnausta vaille valmis, mutta vahvimmin sieltä yläloppusarjaan on tyrkyllä NST, PoNoVo keltainen ja tuttu Luumäen Luft.

Loppuun voidaankin todeta, että matkailu avartaa. Sudet SB E07:n kausi jatkuu siis vielä tuntemattomassa paikassa tammikuun ensimmäisenä sunnuntaina pienen joulutauon jälkeen, jolloin E2 yläloppusarja käynnistyy.