Salibandyliiton sarja E1-pojat, Pyhtää 11.11.2017

KoRe – Sudet SB 4 – 10

E1-poikien alkusarjan viimeinen turnaus ”tahkottiin” Pyhtäällä Pyroll –areenalla ja oikein kolmen ottelun mittaisena Susi-jengin osalta. Lahden turnauksen kaksi voittoa pohjustivat hyvää tulevia koitoksia ja sarjataulukkoa ajatellen. Alkuasetelma ensimmäiseen peliin kotijoukkue KoRe:a vastaan oli sellainen, että hyökkäysvitjoina nähtäisiin Samuli – Niklas – Tommi, Topi – Elias – Petrus, sekä Nicke – Rasmus – Topias. Pakkipareina taistelisivat Miro ja Sisu, sekä Iiro ja Jasse. Maalin suulle liukuisi Toivo. Hyvä nippu pelaajia koossa taas kerran!

KoRe tuli ottelun alussa erittäin aktiivisesti iskien Susi-pelaajien ”kimppuun” ja tuo alun aktiivisuus tuotti reilun kahden minuutin pelin jälkeen kotiyleisön riemuksi avausmaalin. Sudet jäi omalla puolustusalueella vähän liian kauas vastustajan pelaajista ja niinpä vasemman laiturin veto upposi Toven selän taakse maalin yläosaan. Sudet ei tästä hämääntynyt, vaan jatkoi hyvää hyökkäysten vyöryttämistä KoRe:n päätyyn. Tutkapari Tommi ja Samuli saivat tänään kunnian avata Susien maalitilin ajassa 3:45. Samulin hyvä poikittaissyöttö löysi Tommin, joka latoi pallon reppuun – peli tasan 1 – 1. Vain 40 sekuntia tästä ja Petrus laittoi ihan huipun syötön pystyyn Topille, joka siirsi Sudet maalilla johtoon! Tätä maalia edelsi kaiken kaikkiaan hieno onnistuneiden syöttöjen rypäs, joka sai arvoisensa kruunun maalin myötä. Ajassa 7:35 KoRe osoitti vaarallisuutensa. Vaikka Sudet välillä suorastaan hallitsi peliä hyökkäyspäässään, KoRe:n vastaiskut tulivat kipakasti. Kavennusmaalissa vastustajan syöttö lähti syvältä meidän alueelta ”viiva-miehelle”, joka laukoi one timer:n maaliin, peli 2 – 3. Ajassa 11:53 tuli kuitti. Niklas yritti laittaa ilmaveivillä pallon häkkiin, mutta sen vastustajan maalivahti sai estettyä. Rebound:n pisti sisään kuitenkin Tommi. Seuraava maali tuli nopeasti perään, vain 34 sekuntia edellisestä: Sisu paukautti hirmuisen pyssyn KoRen verkkoon. Sudet oli hienossa 2 – 5 johdossa. Sekään ei nälkäiselle Susi-laumalla riittänyt, vaan reilu minuutti edellisestä ja taas vastustajan verkko lauloi meidän kannalta kauniisti. Topias tarjoili laiturin paikalta hienon syötön Rasmukselle, joka teki erätauko-lukemiksi 2 – 6.

Toiseen erään Sudet sai tehtäväksi ottaa omalla alueella paremmin tila pois vastustajalta. Paineistamalla vastustajaa olisi tarkoitus ottaa hyviltä laukojilta tila ja aika pois. Vajaa kolme minuuttia ehti toinen erä vanhentua, kun Samuli ja Tommi rakentelivat hienon maalipaikan KoRe:n maalille, mutta tällä kertaa ei osunut kohdalleen. Ajassa 19:41 osui. Elias vapautti syötöllään Petruksen vetopaikkaan ja Peetuhan laukoi – peli 2 – 7. Hieno maali taas! Erä jatkui maalien osalta samassa tilanteessa, vaikka maalipaikkoja luotiin molemmissa päissä ihan huolella. Parempien laukaisupaikkojen hakeminen olisi voinut tuottaa lisämaaleja, mutta hyvä näinkin. Erässä nähtiin myös paremmin vastustajalle paineen antanut Sudet.

Kolmannen erän alku muistutti siitä, että peliaikaa oli vielä runsaasti. Ensin Tove onnistui kurottamaan kättänsä riittävästi pallon eteen niin, että se kimmahti juuri maalin yläkulman yli. Ajassa 33:03 ei enää onnistanut. Oman alueen pallon menetystä seurasi kaunis yläkulmaveto, joka kavensi Susien etumatkaa maalilla. Peli 3 – 7. Seuraavat kaksi maalia tehtiinkin toiseen päähän. 35:47 Tommi viimeisteli hattutemppunsa iskemällä Samulin vedon ribarin sisään ja minuutti myöhemmin Elias syötti Topille, joka siirsi Sudet 3 – 9 johtoon. Ja tällä maalilla myös Topille hattutemppu. KoRe:lle puolestaan hatunnosto, koska se ei missään vaiheessa antanut periksi, vaan 41 sekuntia myöhemmin laukoi tarkan takakulmavedon Toivon jalan ohi maaliin, 4 – 9. Toisessa päässä maalattiin ajassa 39:46. Sudet loi hirmuisen härdellin vastustajan maalin edustalle ja niinpä Petruksen laukaus ohjautui Eliaksen kautta kotkalaisten maaliin. Erän lopussa nähtiin vielä yksi Susi-maali, kun Niklas teki Tommin syötöstä loppulukemiksi 4 – 11 Susille.

Valmennus kiitteli joukkuetta pelin jälkeen hyvästä matsista ja muistutti siitä, ettei kannattaisi käydä ”leijumaan”, vaan kerätä energiaa ja keskittymistä vielä kahteen jäljellä olevaan koitokseen.

LASB jr Valkoinen – Sudet SB 6 – 6

Ottelusta LASB:a vastaan uumoiltiin tulevan tiukin alkusarjassa tähän mennessä. Ja niin tulikin. LASB tuli hurjalla intensiteetillä peliin ja paineisti Susi-laumaa voimakkaasti meidän omalta alueelta lähtien. Vastustaja avasi maalihanat ajassa 1:24 vähän yllättäen lähteneellä takakulmavedolla. Maali, mikä maali ja peli 1 – 0. LASB jatkoi hurjaa menoaan ja ensimmäiset minuutit näyttivät siltä, että Susien turkki voisi pöllytä tällä menolla aika ikävästikin. Ajassa 5:03 valmennus otti aikalisän herätelläkseen Sudet mukaan peliin. Iskusanoina tiivistettynä parannettavaa olisi kamppailussa, pelivalmiudessa, aktiivisuudessa ja syöttöpelissä. Susien peli alkoi tuon herättelyn jälkeen oikeasti näyttää paremmalta. Kylmää vettä saatiin kuitenkin ajassa 7:14, kun vastustaja vapautti kauniilla poikittaissyötöllä pelaajan, joka ei ”tyhjästä” maalista ohi ohjannut. Mutta Sudet oli tullut mukaan taisteluun. Reilu minuutti lisää pelikelloon ja Elias syötti nätin Petrukselle, joka kavensi tilanteeseen 2 – 1. Reilun 11 minuutin kohdalla meinasi kylmätä, kun armottoman maalinedus hässäkän päätteeksi LASB onnistui survomaan reikäpallon meidän maaliin. Onneksi tuomarit olivat hereillä ja maali aivan oikeutetusti hylättiin maalivahdin alueelta tehtynä. Erätauolle näissä lukemissa.

Tauolla valmennus valoi Susiin uskoa onnistumisiin, kun pelataan huolellista peliä, syötetään varmoja syöttöjä omille ja pelataan yhteiselle Susi-logolle. Toisen erän alku oli tasaisempaa vääntöä, mutta maalit pysyivät puhtaina reilun kolmen minuutin kohdalle asti. LASB:n tarkka pystysyöttö vapautti sentterin, joka siirsi vastustajan 3 – 1 etumatkalle. Peli aaltoili päästä toiseen, pakit peittivät vetoja puolin ja toisin ja veskarit esittivät parastaan. Ajassa 21 tasan Petrus kavensi LASB:n johdon yhteen maalin viimeistelemällä oman vetonsa rebound:n verkon perukoille. Vain minuuttia myöhemmin toisessa päässä vastustajan pelaaja riistäytyi maalin edustalla vapaaksi ja pisti lähietäisyydeltä pelin 4 – 2:een. Pelikello näytti 26:01, kun Sudet antoi LASB:lle muistutuksen siitä, että peli on kesken. Niklas ja Samuli häärivät vastustajan maalin edessä niin, että Niklas onnistui niittaamaan Samulin vedon paluupallon meidän kannalta oikeaan paikkaan. Tilanne 4 – 3. Vain minuutti ennen erän päättymistä vasemmassa laidassa oli sen verran tilaa, että LASB:n laituri sai lauottua pallon maaliin. Erätauolle kahden maalin takamatkalta, 5 – 3.

Kolmanteen erään Susi-valmennus päätti tiivistää kenttiä niin, että pelattaisiin kahdella kentällisellä. Samalla voitaisiin säästää osan pelaajien voimia päivän kolmanteen otteluun. Heti erän alkuun Sudet sai vastustajan päätyyn vapari tilanteen, jossa ripeys oli valttia. Nopeasti annettu vapari johti LASB:n jäähyyn väärästä etäisyydestä eli LASB pelaaja oli liian lähellä palloa, kun vapaalyönti annettiin. YV-peli menetettiin valitettavasti väärään vaihtoon, mutta AV hoidettiin kunnialla pois. Sudet metsästi hyvällä taisteluasenteella kavennusta, joka nähtiinkin ajassa 36:16. Iiro tarjoili ja Rasmus kiitti – peli kutkuttavasti 5 – 4 LASB:lle. Seuraavaksi vastustaja kilautti meidän maalin yläputkeen, mutta nyt rauta oli meidän puolella. Erä oli taittunut jo loppupuoliskolleen, kun ajassa 39:46 tuli kylmää vettä niskaan, vaikka hallissa pelattiinkin: LASB:n pelaaja pääsi karkuun ja sitkeästä taka-karvauksen yrityksestä huolimatta vastustaja kurvasi maalin edustalla sivuun saaden niin Toven sivuttaisliikkeeseen ja sitten nosti rystyllä pallon maaliin, 6 – 4. Huh-huh… Minuutti myöhemmin Susien ”vapari-ansa” laukesi taas ja LASB:lle toistamiseen jäähy väärästä etäisyydestä. Ja YV:hän jylläsi maalin arvoisesti. Pallo liikkui varmasti Susi-pelaajalta toiselle ja rauhallisesti haettiin hyvää laukaisupaikkaa. Tässä kohdassa virallisen pöytäkirjan ja allekirjoittaneen muistiinpanoissa on eriävyyttä. Joka tapauksessa ajassa 41:52 Samuli niittasi YV-maalin. Syöttöpisteet voisi antaa koko kentälle, mutta kaksi viimeisintä syöttöä tulivat joka tapauksessa kaksikolta Petrus&Rasmus. Vain 23 sekuntia kului tästä ja sitten taas tapahtui – Iiro laittoi vaparin Sisulle, joka tasoitti pelin riemukkaasti 6 – 6:een! Sudet sai pelin loppuminuuteille hurjan draivin päälle ja oli välillä pelkkää tuuria, että LASB:n maali säilyi noissa rytäköissä puhtaana. Oli mahtavaa nähdä, miten Sudet nousi takaa rinnalle ja käytti oman ”momentuminsa” ottelussa. Tämä tasapeli tuntui kyllä ihan voitolta!

Sudet – Hatsina 3 – 4

Kolmanteen peliin astellessa oli jo lopullisesti selvää, että hienon alkusarjan tähän asti pelannut Susien yhdistelmäjoukkue (06- ja 07-syntyneet pojat) menisi ylempään jatkosarjaan. Päivän viimeiseen peliin lähdettiin kuitenkin voitto mielessä ja samalla realistisena, että kolme ottelua samana päivänä on fyysisesti, mutta myös henkisesti tosi rankka setti. Ottelun alusta asti näkyi selvästi, että kentälle oli astellut kaksi väsynyttä joukkuetta. Hyökkäyksiin lähdöt olivat varsinkin Hatsinalla välillä todella verkkaisia, mutta sitten kun tultiin, tultiinkin vauhdilla päätyyn asti. Sillä tyylillä syntyi myös Hatsinan ensimmäinen maali. Hyvällä jalalla liikkunut pelaaja harhautteli itsensä koko kentän läpi aivan maalin eteen asti ja siirsi siitä vastustajat 0 – 1 johtoon kahden minuutin pelin jälkeen. Seuraavassa hyökkäyksessä Nicke pamautti kovan pyssyn, mutta Mikkelin veskari sai vedon torjuttua. Vähän aikaa tästä ja asialla olivat Rasmus ja Sisu – ei maalia. 6:09 sitten kilahti. Ärsyttävän korkuinen veto ylitti Toven jalan ja tilanne 0 – 2 Hatsinalle. Seuraavassa hyökkäyksessä Toivo nollasi vastustajan vapaan vedon torjunnallaan. Susien avausmaalia pohjusti monta hyvää syöttöä omille ja kun pallo näin liikkui huolellisesti pelattuna oikeisiin paikkoihin, tulostakin syntyi. Rasmus tarjoili ja Sisu viimeisteli kavennuksen 1 – 2. Vain puoli minuuttia ehdittiin pelata lisää, kun omissa soi. Hatsina toi taas laidasta pallon ylös, poikittaissyöttö tyhjään tilaan liikkuneelle joukkuekaverille ja samalla veskari sivuttaisliikkeeseen ja sen myötä pallo ”tyhjiin”. Sudet ei jäänyt tilannetta märehtimään, vaan jatkoi omaa peliä. Reilun kymmenen minuutin kohdilla Iiro latasi hirmuvedon viivasta, mutta jostain ihmeestä sen eteen ylsi riittävästi maalivahdin sormet. Ajassa 11:48 Hatsinan kenttäpelaaja pelasi palloa kädellä ja siitä jäähy. 15 sekuntia tarvittiin YV-maalin syntymiseen. Rasmus ja Jasse tarjoilivat syöttöjä ja niitä seurasi Sisun laaki, joka oli tyyliä ”oksat pois”! Sinne upposi ja peli tilanteeksi 2 – 3. Näistä lukemista lähdettiin myös pitämään erätaukoa, vaikka aivan erän lopussa Sudet oli todella lähellä tasoitusmaalia.

Toiseen erään tehtiin muutoksia kentällisiin. Valmennus haki varmasti toimivampia ketjuja, että voitaisiin taistella edelleen ottelun voitosta. 56 sekuntia oli erää kulunut, kun Iiro näytti pallonhallinta taitojaan ja harhautteli itsensä väkisin vastustajista eroon. Napakka laukaus kilpistyi Hatsinan veskarin torjuntaan, mutta ribari kimposi Topin ulottuville ja hänen vedosta maalin perukoille. Peli tasan 3 – 3! Hieno nousu taas kerran. Tämän jälkeen Hatsina kilautti pallon kaksi kertaa meidän maalin tolppaan, mutta ei maalia. Mutta eipä Sudet jäänyt juuri huonommaksi, vaan maalipaikkoja saatiin luotua ihan hyvin, mutta ne kilpistyivät vastustajan veskarin pelastuksiin. Hatsinan hyökkäykset puolestaan tyrehtyivät joko Susi-pelaajien hyviin peittoihin tai Toivon venytyksiin. Toisella erätauolla todettiin, että oli hienosti päästy peliin mukaan. Mutta koska väsymys jo ymmärrettävistä syistä painoi jokaisen jaloissa, liike pallon kanssa väheni, eikä oikein jaksettu hakeutua parempiin maalinteko paikkoihin.

Kolmas erä oli kahden yhä väsyneemmän joukkueen vääntöä. Paikkoja tuli molemmissa päissä, mutta pelikello ei pysähtynyt maalin merkiksi ennen kuin ajassa 41:13. Hatsina teki maalin samalla kaavalla kuin edellisensäkin. Laidasta jalalla ylös, poikittaissyöttö vapaalle pelaajalle, joka laittaa pallon sisään. Tässäkään tilanteessa Susi-leirissä ei heitetty kirvestä, eikä muitakaan työvälineitä kaivoon, vaan taistelu jatkui loppuun asti. Kun Sudet sai ajassa 42:32 vaparin, otettiin vielä aikalisä, jolla ohjeistettiin pelaajat niin, että yritettäisiin kuudella viittä vastaan ilman maalivahtia. Kova oli meidän joukkueen tahto tuoda vielä peli tasaan ja hyökkäyspäässä tehtiin hartiavoimin hommia tuon maalin eteen. Välillä Toven piti juosta takaisin tontilleen ja taas pois, kun saatiin käännettyä peli Hatsinan päätyyn. Vielä 8 sekuntia ennen loppua meille tuomittiin jäähy mailaan lyömisestä ja hurjasta taistelusta huolimatta Hatsina sai aloittaa voiton juhlat maalein 3 – 4.

Vaikka tappio varmaan kirveli, valmennus muistutti siitä, että ei ole mitään syytä painaa päätä. Tämä hieno joukkue pelasi kokonaisuudessa tosi hienon alkusarjan. Saatiin hyvää oppia tulevaa varten ja kovia pelejä. Joona-valmentaja kehui erityisesti 07-poikien taitoa, taistelutahtoa ja tehokkuutta. Tästä on hyvä lähteä kohti ylemmän jatkosarjan haasteita!

Päivän tehot: Petrus 3 + 3, Rasmus 2 + 3, Topi 4 + 0, Sisu 3 + 1, Tommi 3 + 1, Elias 1 + 3, Samuli 1 + 3, Niklas 2 + 1, Iiro 0 + 3, Nicklas 1 + 0, Topias 0 + 1, Jasse 0 + 1

Teksti: Kari Niemelä
Kuvat: Arto Liukkonen