Sudet SB E1-pojat vs. Bandy Boys -88 E1-pojat, 5 – 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Susien 06- ja 07-syntyneiden poikien yhdistelmäjoukkue lähti sunnuntaiaamuna kohti kauden ensimmäistä virallista peliään ja samalla aloittamaan E1-ikäluokan Salibandyliiton Kaakkois-Suomen sarjaa Lahteen. Voisi veikata, että matkalaisilla oli jännitystä ilmassa, koska tämä yhdistelmäjoukkue ei ollut pelannut yhdessä kuin yhden harjoitusottelun. Mutta viestit kummankin joukkueen treeneistä olivat kertoneet rohkaisevaa kieltä: pojat olivat treenanneet hyvällä asenteella ja taidot olivat karttuneet. Hyvä tästä tulisi!

Valmennus eli Joona, Jarkko, Mikko ja Sami luotsasivat pelaajat jo pukkarissa pelaamaan yhteiselle Susi-logolle. Pieni esittelykierros ja jokaisen pojan itse kertoma vahvuus salibandyssä nostivat ryhmähenkeä ja olihan pojat toisilleen tuttuja halleilta ja treenipeleistä. Hyökkäyspäässä pelaisivat Topi, Rasmus, Sisu, Elias, Samuli, Petrus, Topias ja Nicklas. Pakkeina puolustuspään vartijoina nähtäisiin Miro, Pekka, Jasse ja Iiro. Maalille liukuisi Toivo. Hyvä nippu koossa!

BB-88 tiedettiin tiukaksi vastustajaksi, jota ei kannattanut aliarvioida. Tiukkaa peliä uumoiltiin ja niin myös tapahtui. Ensimmäinen erä oli maalien valossa tasaista vääntöä, vaikka ennakkoluulottomasti ja rohkeasti pelannut Susi-team vyörytti hyökkäyksen toisensa perään sysmäläisten päätyyn. Erän alun jännitys ja sitä myöten hermostunut pallollinen pelaaminen alkoi erän loppua kohden tehdä tilaa harkitummille ratkaisuille ja oli oikeastaan pieni ihme, ettei BB-88:n päässä soinut. Erätauolle siirryttiin tilanteessa 0 – 0. Jännää!

Hienosti pelanneella Susi-laumalla oli toisen erän alussa aika harvinainen tehoton hetki oman maalin edustalla pelaamisessa. BB:n laukaus jäi Toven torjunnan jälkeen pyörimään maalin eteen ja kun sitä ei saatu putsattua turvallisemmille alueille, eikä myöskään veskarin hanska sitä tavoittanut, vastustajan maali oli väistämätön tosiasia ajassa 16:48. Sudet osoitti hyvän henkisen selkärankansa tuon maalin jälkeen. Peliä jatkettiin ja vain reilu minuutti myöhemmin BB-88:n maalissa helähti. Petrus tarjosi kulmasta hienon syötön sentteri-Samulille, joka nosti pallon yläkulmaan. Peli tasan 1 – 1. Taas kului vain hetki, kun ajassa 19:19 Pekka syötti pakin paikalta rohkean syötön Samulille keskustaan ja siitä reikäpallo reppuun. Sudet johtoon 2 – 1. Sitten tuli nopea: 11 sekuntia edellisestä ja taas upposi! Sisun syöttö löysi Topin, joka kiitti maalin arvoisesti. Neljä ja puoli minuuttia toista erää pelattu ja Sudet oli kahden maalin etumatkalla. Joku alkoi jo kysellä, oliko ketsuppipullon korkkia näkynyt?! Erän lopulla BB-88 osoitti sen, ettei ottelu todellakaan ollut vielä pelattu loppuun. Vastustajan vaarallinen hyökkäys johti sellaiseen maalin teko yritysten ryppääseen, että Toivolla oli pitkästä aikaa hikiset paikat tolppavahtina. Kolme loistotorjuntaa piti maalitilanteen samana.

Tästä tilanteesta lähdettiin myös kolmanteen erään. Ajassa 36:27 Susien kolmannen maalin arkkitehdit Topi ja Sisu olivat taas ”pahanteossa” BB:n maalilla, peli 4 – 1. Eikä aikaakaan, kun nähtiin taas maali. Vauhdikkaana väkkäränä pelin läpi puurtanut Elias syötti Petrukselle, joka siirsi ajassa 38:15 Sudet turvallisen tuntuiseen 5 – 1 johtoon! Erän lopulla Nikke oli myös todella lähellä täysosumaa, mutta tarkka veto kilahti maalin yläristikkoon. Susien peli oli ottelun edetessä lähtenyt hyvään lentoon ja pallo liikkui hyvin pelaajalta toiselle. Jos laukauksiin olisi vielä saatu lisää tarkkuutta, olisi BB-88:n verkko heilunut huomattavasti useammin – sen verran tiuhaan Sudet sai hyökkäykset vietyä vastustajan maalin edustalle. Kun summeri pärähti pelin loppumisen merkkinä, koko joukkue loikki kentälle iloitsemaan hienosta avausvoitosta!

 

Pelicans SB – Sudet SB, 5 – 10

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennen toista peliä valmennus antoi pelaajille kehityskohtia, joita pyrittäisiin mahdollisimman hyvin toteuttamaan. Yhtenä pelivalmius – pelaajia haastettiin miettimään jo etukäteen erilaisia toimintavaihtoehtoja siinä tilanteessa, kun saa pallon. Entä mitä teen pallottomana pelaajana? Oman syötön jälkeen heti liike ja sitä kautta tuki pallolliselle pelaajalle. Kolme asiaa, jotka päätettiin ottaa mukaan peliin olisivat 1) pitkät hyökkäykset hyvän syöttelyn kautta ja koko joukkueena liikkuminen hyökkäykseen ja puolustukseen, 2) aktiivinen tyhjän paikan hakeminen ja sen muistaminen, että syötön jälkeen pelaaja yleensä aina vapaana ja 3) hyökkäyspään pelaamisessa huomio siihen, ettei ajauduta pallollisena pelaajana liian pieneen tilaan maalin edessä, mistä maalin teko vaikeaa.

Toisessa pelissä vastassa oli isäntäjoukkue Pelicans. Se aloittikin ottelun todella aktiivisesti ja karvasi syvemmältä kuin BB-88 oli tehnyt. Peli aaltoili päästä päähän ja noin viiden minuutin pelin jälkeen Pelicans sai aikaan vaarallisen tilanteen, mutta avopaikasta lauottu veto kilpistyi Toivon torjuntaan. Vajaa minuutti myöhemmin ei enää onnistanut. Susien puolustuspään syöttö jäi epäonnistuneena vastustajan lapaan ja sen jälkeen maalin kulmalta tarjoiltu poikittaissyöttö maalin edustalle tarjosi Pelicans-hyökkääjälle paikan laittaa pallo verkon perille. Tilanne oli siksi harmillinen, että Sudet puolusti koko päivän todella mallikkaasti ja uhrautuvasti. Ajassa 8:56 Pelicans sai jäähyn mailan painamisesta ja oli aika testata Susi-ylivoimaa. Ja hyvinhän se sujui! Puolet YV:stä oli pelattu, kun Sisun ja Rasmuksen rakenteleman kauniin syöttöketjun päätteeksi Topi niittasi Sudet tasatilanteeseen 1 – 1. Aika näytti kellossa 9:45. Ja jatkoa seurasi 33 sekuntia myöhemmin. Pelicans rikkoi maalintekotilanteessa Eliasta lyömällä mailaan ja tästä tuomittiin aivan oikein rankkari. Elias piti hermonsa ja laukoi reikäpallon reppuun – YES! Sudet 1 – 2 johtoon. Ja tämä reilun minuutin kestänyt maaliralli sai jatkoa vain 9 sekuntia myöhemmin: Samuli teki päivän kolmannen maalinsa Petruksen esityöstä tilanteeksi 1 – 3. Ajassa 10:58 Susi-johto taas kasvoi, kun maalien makuun päässyt Elias onnistui Petruksen syötöstä. Kohta meinasi kolista toisessa päässä, kun Pelicans oli lähellä tehdä ensimmäisen maalinsa kaltaisen osuman. Vaihtopenkiltä näytti siltä, että poikittaissyöttö maalin edessä olevalle vapaalle pelaajalle ei voi päättyä muuhun kuin takaiskumaaliin, mutta niin vain Tove venyi pallon eteen ja erätauolle mentiin hienossa 1 – 4 Susi-johdossa.

Toisen erän alussa vastustaja antoi muistutuksen vaarallisuudestaan. Toven torjunnan jälkeen vapaana pyörimään jäänyt pallo pelattiin taitavasti maalin takatolpalle, josta Pelicans-hyökkääjä ei erehtynyt, peli 2 – 4. Sudet ei jäänyt tulee makaamaan ja niinpä vajaa kaksi minuuttia myöhemmin ajassa 17:11 Elias viimeisteli taas Petruksen syötöstä hattutemppunsa numeroiksi 2 – 5. Seuraavaksi maalihanoja aukoi Sisu, jonka sitkeä karvaus vastustajan päädyssä johti pallonriistoon ja siitä maaliin. Edellisestä osumasta oli kulunut vain puoli minuuttia. Hienoa! Seuranneisiin minuutteihin mahtui toinen toistaan parempia Susien hyökkäyksiä, joilla annettiin hyvä paine vastustajalle, mutta täysosuma jäi puuttumaan. Vaikka paine oli suurelta osin Pelicans päädyssä, vastustaja iski nopeilla vastaiskuilla meidän päätyyn. Erän puolivälin jälkeen mahtavan puolustustuen omiltaan saanut Tove kannatteli puolestaan pelaajia venyttämällä jalkansa kahdesti ilkeiden takakulmavetojen tielle. Ajassa 26:15 kävi niin kuin tiukoissa peleissä joskus käy. Pelicans-veto ohjautui meidän oman pelaajan kautta maaliin. Kuittaus seurasi vielä ennen erän päätöstä. Sisu paukautti Susien seitsemännen maalin Topin syötöstä ajassa 29:27. Kolmanteen erään valmennus antoi isoksi teemaksi oman maalin edustan ja keskialueen puolustamisen. Purkutilanteissa pallot pyrittäisiin laukomaan kulmiin, jos ei voi antaa varmaa syöttöä omalle vapaalle pelaajalle.

Kolmas erä alkoi Susien kannalta iloisissa merkeissä. Rasmus tarjoili ja Topias jatkoi pallon vastustajan verkon perille. Peli 3 – 8. Ajassa 39:36 Sudet sai ottelun ja samalla koko päivän ainoan jäähynsä. AV-peli oli mallillaan. Oma maali saatiin pidettyä puhtaana ja kun vastustaja sortui jäähyn hankkimiseen, peliä jatkettiin tasavajaalla. Jasse lähti pallon saatuaan rohkeasti hyökkäämään tosi ylhäällä pelanneen vastustajan ”selustaan” ja niin Jassen mallikkaasta syötöstä avautui Topille maalipaikka, josta hän ei erehtynyt. Tämä 3 – 9 maali syntyi ajassa 40:53. Susien jäähyn päätyttyä päästiin pelaamaan YV:tä, eikä tilannetta ollut kulunut kuin puoli minuuttia, kun Elias onnistui maalinteossa jo neljännen kerran. Sudet 10, Pelicans 3 maalia. Täytyy nostaa isäntäjoukkueelle hattua sen periksi antamattomasta asenteesta. Pitkällä takamatkalla ollut vastustaja ei lopettanut pelaamista, vaan taisteli vaarallisesti loppuun asti. Vajaa minuutti ennen pelin päätöstä Pelicans-pelaaja nosti rebound-pallon meidän maalin kattoon. Ja kuin uusintana edellisestä maalista Pelicans viimeisteli lopputulokseksi 5 – 10 vain 12 sekuntia ennen päätössummeria. Nämä takaiskumaalit eivät vaimentaneet sitä riemua, joka Susien joukossa repesi ottelun päätyttyä.

Pelien jälkeen oli ”palautepalaverin” paikka. Valmennus totesi, että päivän pistesaldo oli mainio. Jokainen pelaaja suoriutui ihan hyvin ja jaksoi pelata hyvin loppuun. Samalla pitää muistaa, että useimmilla oli takanaan lauantaina pelatut kolme peliä. Pelien edetessä kanssapelaajat alkoivat tulla yhä enemmän tutuiksi ja sen seurauksena alkoi löytyä hienoja syöttöyhdistelmiä. Valmentaja-Mikko totesi vielä, että veskari-Tove piti ryhmää koossa, vaikka peleissä oli vaikeitakin hetkiä. Toimituksen kommenttina tähän se, että onnistuva maalivahti tarvitsee onnistuakseen kenttäpelaajien tuen ja näin tänään tapahtui J. Yhteenvetona: Tästä on hyvä jatkaa pelaamisen kehittämistä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Päivän tehot: Elias 4+1, Topi 4+1, Petrus 1+4, Sisu 2+2, Samuli 3+0, Rasmus 0+2, Topias 1+0, Jasse 0+1, Pekka 0+1