Otteluraportti 4.11.2017 Sudet SB – Voima, Liiton sarja, Taipalsaari

 

Lauantaina D2 Susiporukka matkasi kohti Taipalsaarta, jossa pelattaisiin viimeiset alkusarjan ottelut. Ennakkoasetelmat otteluun olivat, että jo yhdellä voitolla Sudet varmistaisi paikan ylialueelliseen jatkosarjaan ja Voimalla taas voitto pitäisi haaveet yilalueellisesta sarjasta vielä voimassa. Lataus molemmilla joukkueilla tulevaan otteluun oli siis kova.

Sudet lähti otteluun heti ensimmäisestä pillinvihellyksestä vahvasti voitto mielessä ja saikin tehtyä avausmaalin ajassa 4.08 kun Oskari laukoi Noelin laukauksen reboundin sisään Voiman verkkoon. Tämän jälkeen ottelu jatkui tasaisena ja Voima karvasi erittäin ylhäältä Susijengiä, jonka seurauksena Susilla oli isoja vaikeuksia saada palloa hyökkäysalueelle. Reilun 11 minuutin kohdalla Susien hyökkäys pyöri Voiman puolustusalueella, jolloin Miko pääsi laukomaan kaukolaukauksen, joka harmillisesti kilahti ylärimaan. Sudet sai loistavan erän lopun Juhon riistäessä pallon vastustajalta ja kuljetuksen jälkeen syöttö Kaapolle vapaaseen paikkaan maalinnurkalle, josta Kaapo siirsi Sudet 2-0 johtoon.

Toinen erä alkoi takkuillen Susien osalta eikä palloa millään saatu hyökkäysalueelle. Voima prässäsi ylhäältä ja sudet joutui peruuttelemaan. Maalivahti Samun loistavista torjunnoista huolimatta Voima pääsi kaventamaan ajassa 19.49 tilanteeksi 2-1. Kuin ensimmäisen erän kopiona ajassa 27.21 Kaapo viimeisteli maalin Juhon syötöstä. Koko toista erää Susia vaivasi helppojen syöttöjen puute, johon myös valmennuskolmikko, Joonan johdolla puuttui erätauolla.

Sudet ottikin valmentajien ohjeista oppia ja kolmas erä alkoi vahvasti. Ajassa 31.57 Sudet sai rangaistuslaukauksen kun Voimalle tuomittiin rike mailaanlyömisestä. Jesse pääsi kokeilemaan rankkaria, mutta valitettavasti laukaus meni hiukan vasemmalta ohi. Tätä ei jääty pitkään harmittelemaan, vaan tilanteesta seuranneesta ylivoimasta Sudet aloitti heti vahvan pyörittämisen. Eikä turhaan, sillä ajassa 32.40 Otson ja Miron pakki – pakki – pakki syötöistä Otso laukoi komean maalin pistäen tulostaululle lukemat 4-1. Kolmannen erän loppupuolella Voima kaivoi vielä viimeisetkin voimat esiin ja painoi palloa Susien maalille. Susilla oli suuria vaikeuksia purkaa palloa omasta päädystä pois ja tästä johtuen Voiman pelaaja laittoikin reboundin sisään ja sai kavennettua tilanteeksi 4-2 ajassa 40.13. Lopun Voiman painostukseen kuitenkin teki heidän saamansa jäähy, jonka aikana, ajassa 43.20, Tommin laukauksen reboundin sisään laittoi Joona ja kasvatti Susien etumatkaa lukemiin 5-2. Voima pääsi vielä yrittämään kavennusta kun Sudet sai jäähyn. Voima hyödynsikin ylivoiman ajassa 44.39 ja tilanne oli 5-3. Pelin lopussa Voima päätti kokeilla vielä kuudella kenttäpelaajalla ja Niklas viimestelikin loppulukemat 6-3 tyhjään maaliin ajassa 44.48. Loppusummerin soidessa Susilauma juoksi onnittelemaan hyvän pelin pelannutta maalivahti Samua ja samalla juhlimaan jatkopaikkaa ylialueelliseen jatkosarjaan.

 

Otteluraportti 4.11.2017 NST Valkoinen – Sudet SB, Liiton sarja, Taipalsaari

 

Ensimmäisestä pelistä tulleen voiton ja sitä myötä jatkopaikan ylialueellisessa sarjassa varmistuttua, oli joukkueessa havaittaivissa hieman riehakkuutta ja keskittymisen puutetta. Hienosti kuitenkin valmentaja Joona sai heräteltyä pojat uuteen vireeseen ja alkusarjan viimeiseen otteluun valmennus laittoikin ketjukokoonpanot täysin uusiksi. Moni pelaaja pääsikin pelaamaan pelipaikalla, josta ei aiempaa kokemusta ainakaan enemmälti ollut. Maalissa sentään pelasi tuttu ja turvallinen Toivo. Vaikka paikka ylialueelliseen jatkosarjaan olikin varma oli panoksena kuitenkin vielä alkusarjan lohkovoitto, johon tarviittiin vähintään tasapeli. NST oli laittanut kaikki mahdolliset apuvoimat liikkeelle ja hankkinut katsomoon juuri Susien vaihtoaition yläpuolelle yhden miehen kovaäänisen rumpuryhmän.

Susilaumaa ei kuitenkaan mitkään rumpalipojat pelottaneet ja Sudet aloittikin ottelun erittäin vahvasti. Jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen Sudet johti ottelua 0-2 Kaapon ja Vilin maaleilla. Liekö vahvasta alusta ja hyvän olon tunteesta johtuen, Susien ote pääsi kirpoamaan ja ajassa 5.26 NST kavensi komealla yläkulmalaukauksella tilanteeksi 1-2. Kavennusmaalista huolimatta Sudet jatkoi vahvoja otteitaan ensimmäisessä erässä ja ajassa 8.44 terrierin lailla taistellut Miro pääsi laukomaan hänen ensimmäisen maalinsa D2 joukkueen liiton peleissä. Esityön Miron maalin teki Oskari vahvalla karvauksellaan. Vain pari minuuttia 1-3 maalista Kaapo laukoi maalin NST:n pelaajan kautta ja lukemiksi 1-4.

NST tuli vahvasti toiseen erään ja kavensikin ajassa 15.41 tilanteeksi 2-4, Toivon torjuman pallon NST:n pelaaja laittoi reboundista ”tyhjiin” Susipuolustajien katsoessa vierestä. Pari minuuttia NST:n maalista Luka menetti pallon hyökkäysalueella, mutta karvasi pallon sinnikkäästi takaisin itselleen ja laukoi Susien johdoksi 2-5 ajassa 17.28. Reilun minuutin päästä Susista pääsi 2 vs 1 hyökkäykseen Kaapo ja Samuli. Kaapo sai omalla liikkeellään NST:n puolustajan kiinni itseensä ja samalla syötettyä pallon Samulille, joka pääsi laittamaan sen helposti ohi NST:n maalivahdin ja tulostaululle lukemat Susille 2-6. Tässä vaiheessa Susien pelistä unohtui joukkuepelaaminen ja palloa yritettiin kuskata yksin maaliin, unohtaen syöttäminen ja joukkuepelaaminen. NST pääsikin kaventamaan ajassa 25.20 ja taas reboundista tilanteen 3-6. Sudet sai taas pelirytmistä kiinni ja Kaapo laukoikin hirveällä pyssyllä pallon maaliin Noelin syötöstä ajassa 28:13 jonka jälkeen tilanne oli 3-7. Toisen erän lopussa Sudet sai tähänkin otteluun rangaistuslaukauksen, tällä kertaa laukausta meni suorittamaan Joona. Joona saikin pallon maaliin, mutta muutenkin hiukan kyseenalaisesti tuominneet tuomarit hylkäsivät maalin ajassa 15.41, vedoten siihen, että pallo oli liikkunut taaksepäin. Tämä aiheuttikin melkoista ”parranpärinää” niin valmennuksen kuin Susien kannattajienkin suunnalta.

Kolmanteen erään Sudet lähti vankan tuntuisessa 3-7 johdossa ja heti alkuminuuteilla Vili kolisteli maaliputkia hienolla laukauksellaan. Susien joukkuepeli herpaantui taas ja ajassa 36.12 NST pääsi vastahyökkäykseen ja vapaasti laukomaan kavennukseksi numerot 4-7. Sudet heräsi taas pelaamaan kavennusmaalin jälkeen ja Juho tykittikin komean kaukolaukauksen maaliin ajassa 37.49, johon esityön teki Veeti. NST kaivoi vielä tsemppiä loppupeliin, ehkäpä juuri rumpuryhmän ansiosta, ja pääsi kaventamaan ajassa 42.26 Toivon hienosta vastaantulosta huolimatta lukemiin 5-8. Lopussa NST yritti vielä lisää kavennusta ilman maalivahtia, mutta Sudet sai vastahyökkäyksen ja Joonan syötöstä Otso viimeisteli loppulukemat 5-9 tyhjään maaliin.

Alkulohko päättyi Susien lohkovoittoon, kuudella voitolla sekä yhdellä tasapelillä. Susien pelit jatkuvat Sunnuntaina 19.11 Savo-Karjalan joukkueiden kanssa jatkolohkossa, joka tietää aiempaa pidempiä pelimatkoja. Joukkueet jatkosarjassa ovat Sudet SB, NST Sininen (Lappeenranta), Pelicans SB (Lahti), MäVi (Mäntyharju), SB Welhot (Kuopio), FBI (Iisalmi), Josba Punainen (Joensuu) sekä Leba-96 (Kontiolahti).