Sunnuntaina vieteltiin paljon mainosteltuja 105-vuotissynttäreitä Mansikka-aholla kun susilauma kohtasi Pelicansin Lahdesta. Pelicans korjasi jatkoajalla voiton 6-7 (1-2. 3-2, 2-2,0-1). Yleisöä lehtereille oli kertynyt 327 katsojaa.

 

Ottelun alla kotijoukkue sai jobin postia kun alkulämmittelyssä selvisi että Kalenius ei kykene pelaamaan A-junioripeleissä tulleen vamman vuoksi. Tämä laittoi kentällisiä uusiksi ja ehkä hivenen sekoitti pelin alkua, koska jälleen susilauma oli ottavana osapuolena ensimmäiset vaihdot. Viime kaudella mansikka-aholla monesti BB-88:n paidassa maalannut Tuomas Harmaala aloitti puolen kentän laukauksellaan Pelicans maalinteon.  Erän puolivälin tienoilla Susien Janne Paatinen avasi kaudelle oman maalisaldonsa täräyttäen keskustasta joonas Leppäsen syötöstä pallon sisään. Maalista menee ainoastaan hetki kun Miikka Nipulin onnistui Jarkko Aallosen syötöstä ohittaa Susimaalivahti Joona Tankka (35 torjuntaa). Erän Loppuun Sudet pääsi vielä ylivoimalle. Tätä ei saatu hyödynnettyä, joten toisen erän alkuun jäi vielä 29 sekuntia ylivoimaa käytettäväksi.

 

Toisen erän alkuun, samalla hetkellä kun joukkueet tulivat täysilukuisiksi, pääsi Kimmo Aalto tälläämään Petri Pöntisen syötöstä pelin 2-2 tasanumeroihin. Hetkeä myöhemmin Tatu Laine runnoi kovalla halulle maalille Mikko Lehtisen syötöstä ja runnoi Sudet johtoon 3-2. Heti seuraavassa vaihdossa Mikko Vainio laittoi rebound pallon sisälle, irtopallo kimposi Vainio lapaan Lassi Kokon laukauksesta. Ennen erän loppua Susien nukahduksista Pelicansin Tuomas Harmaala sekä Timo Siltanen toivat pelin tasoihin 4-4.

 

Kolmannessa Sudet siirtyy Antti Punkkisen sekä Kimmo Aallon maaleilla johtoon 6-5 kun peliä on pelattu 52,38. Seuraavassa vaihdossa Petri Pöntinen saa heppoisen jäähyn tilanteen ulkopuolella ja ylivoiman aikana Miikka Nipuli tuo Lahtelaiset tasoihin ajassa 55,03.  Näin oli kolmas perättäinen jatkoaika tosiasia susileirissä.

 

Sudet lähti pelaamaan jatkoaikaa ilman maalivahtia. Tämä ei tuottanut tulosta, vaan Pelicansin Mika Anttila pääsi siirtämään kasvokkain ollessaan pallon ohi hyvin torjuneen Joona Tankan. Näin Lahteen lähti kaksi pistettä ja Susille yksi.

 

“Kyllähän tämä pelin kuva taas jätti harmituksen aihetta. Tai oikeastaan sen ratkaisu. Kyllähän taitavampi joukkue tänään voitti, mutta se että meidän vaihtovirheestä kaveri tekee voittomaalin. Kaipa vaihtovirhe sitten on valmentajan syytä. Mutta noin muuten pelistä on pakko ihailla meidän taisteluilmettä omassa päässä, ja tehtiin aikamoisia taistelumaaleja toiseenkin päähän. Pelicans omalla miesvartiointi karvauksellaan kyllä pakotti meidät todella aseettomiksi pallollisessa pelissä, joten tänään oli mentävä niillä aseilla mitä oli käytettävissä. Kolmas jatkoaikatappio perätysten pistää miettimään tuota mentaalipuolta, lähinnä mitä menee vikaan valmentautumisessa. Samoin helppojen virheiden määrä,” tuumaili tajunnunvirtaa ei niin hyvätuulisena coach Laurila.

 

Seuraavan kerran pelataan Ponovon vieraana Lappeenrannassa 4.11 klo 14.00 alkavassa ottelussa.

 

Seuraava kotiottelu on 16.11 klo 18.30 kun vastaan saapuu Mikkelin Hatsina.