Edustusjoukkue vieraili lauantaina Savonlinnassa Top Teamin vieraan. Tästä trilleristä oli kotiintuomisina onneksi yksi piste kun kotijoukkue oli parempi 8-7 (3-1, 2-1, 2-5) jatkoajan jälkeen. Ottelu tarjoili yleisölle ja joukkueille uusia kokemuksia salibandyn hienouksista läpi matkan.

 

Sudet sai otteluun salama-alun kun Kimmo Aalto siirsi 23 sekunnin jälkeen pallon maaliin vapaalyönnistä johon syötön antoi Mikko Lehtinen. Maalin jälkeen Top Team vei pallollista peliä läpi erän susien matalaa karvausta vastaan. Ensimmäiseen erään Top Teamin onnistui kolmesti iskeä pallo Susiverkkoon joten erätauolle siis 3-1 kotijohdosta. Susien maalilla Sakari Mikkola piti numerot näinkin siedettävänä.

 

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Susilauma ei päässyt ohi Top Teamin korkean karvauksen, kun taas Top Team leikitteli susien karvausta vastaan. Erän alkuun illan hahmo Könönen vei Topin jo 4-1 johtoon Susivirheen seurauksena. Susien 4-2 kavennuksesta vastasi Miika Heinola ylivoimalla. Tämä maali tuli siirretyn rangaistuksen aikana, joten susilla oli tarjolla momentumin tynkää tulla maalin päähän. Ylivoimaa ei kuitenkaan hyödynnetty toistamiseen, vaan vastapainona ehkä sarjan paras -fox in the box- pelaaja Jani Laakkonen siirtää boksista pallon maaliin ja jälleen kolmen maalin ero. Erätauolle mentiin näissä 5-2 numeroissa.

 

Kolmenteen erään sudet avaa pellit heti alusta asti ja erää lähdettiin pelaamaan hurhumheinä. Tämä tuottaa Topille vaikeuksia, ja kun erässä Pöntinen sekä Vainio osuvat vihdoin maalinteossa on viimeisellä kympille lähdettäessä tilanne 7-4 edelleen Top Teamille. Topin maalintekijöinä olivat toimineet Könönen ja Vaissalo. Tästä alkoi Susien kiri kun Pöntinen tarjoili debyyttiottelua pelaavalle Anton Nuttuselle paikan, ei herra tästä erehtynyt ja 7-5. Susien kiristäessa menoaan, Pöntinen pääsi jälleen tarjoilemaan Vainiolle joka teki 7-6 kavennuksen ajassa 54,01. Pari minuuttia myöhemmin susille tarjotaan ylivoimaa tulla tasoihin. Tähän paikkaan aikalisä, maalivahti pois ja maalia hakemaan 6 vs 4. Ylivoimaa ei ehditty pelata kuin 40 sekuntia, Pöntisen siirtäessä Kimmo Aallolle joka siirsi pallon maaliin ja pelin tasoihin 7-7. Tästä minuutti ja susille tarjottiin kahden pisteen paikkaa kun Top Team sai 5 minuutin rangaistuksen vaarallisesta pelistä.

 

Susien ei onnistunut ylivoimaa hyödyntämään, ja kun pöntinen joutui lopussa rikkomaan, aloitettiin jatkoajan ensimmäiset 2 minuuttia tasavajaalla 3 vs 3. Sudet pääsi pelaamaan Pöntisen jäähyn jälkeen lähes koko kolme minuuttia ylivoimaa, mutta ei onnistunut tätä hyödyntämään. Peliajan lopussa tapahtuu jälleen huolimattomuus virhe ja Toppi pääsee vastariin. Pöntinen oli pakotettu rikkomaan katkaistessaan syöttöä. Summeri kuitenkin ehtii soida ennen tuomarin vihellystä, mutta jollain ilveellä kellooon saadaan kaivettua toimitsijan varakellosta sekunti jäljelle. Viimeisellä minuuttilla ei ole ollut juuri katkoja, joten miksi ihmeessä varakellosta kaivetaan aikaa jäljelle?

 

Tuomareiden arpoessa tapahtumia, kokenyt Könönen tuo pallon lähes maalialueen rajalle, todellinen rike tapahtui noin 5 metriä kauempaa. No kukaanhan ei huomaa ja tajua tätä, joten Könönen pääsee siirtämään itse vapaalyönnistä kotijoukkue Top Teamille voiton.

*Toimituksen katsoessa maalikoosten, voidaan jälkikäteeen todeta että vapaalyönti annettiin “oikeasta” paikasta ja pallo ansaitusti maaliin.

 

“Oltiin tänään todella huonoja, ihan kiva että saatiin piste matkaan vaikka ei sitä ansaittukaan omalla esityksellä ensimmäisestä 40 minuutista. Kaksi erää olimme mukana vain ja ainoastaan Kiitos Sakari Mikkolan. Koomista on sitte taas viimeisen erän tasonnosto ja kaverin sulaminen. Varsinkin viimeistä 10 minuuttia miettien harmittaa todella paljon, että jäimme yhteen pisteeseen. Ja itsessään viimeinen tilanne ja sekunti on tragikoominen suoritus meidän joukkueelta, kuin myös harmaalta jengiltä. Siinä tapahtui niin paljon virheitä ettei niitä pysty pukemaan sanoiksi. Sitä viimeistä tilannetta katsoessa on oikeastaan mahdotonta uskoa että ollaan edes II-divarissa;” tuumaili bussista tavoitettu pettynyt Laurila.

 

Seuraavan kerran Edustusjoukkue matkustaa Hämeenkoskelle 20.10 perjantaina klo 19.00 alkavaan otteluun.