Sudet SB – LASB Valkoinen 3 – 7

Sudet matkasi Mäntyharjulle aloittamaan omalta osaltaan aluesarjaa, joka muiden joukkueiden osalta oli polkaistu käyntiin jo syyskuun puolessa välissä. Ilmassa oli sopiva määrä jännitystä niin poikien kuin myös toimihenkilöiden hupparin alla. Marttilan Jari debytoi turnaus valmentajana tämän Susi-kokoonpanon peräsimessä. Vastuuvalmentaja -Joonan ennakkoon antamat tavoitteet peleihin olivat aktiivinen karvauspeli ja 1vs1 –tilanteiden voittaminen. Pallollisessa pelissä painotettaisiin eri syöttövaihtoehtojen löytämistä ja laadukkaita syöttöjä. Pallottoman pelaajan pitää olla pelivalmiina ja miettiä jo etukäteen, mitä teen kun saan pallo. Syöttöpelissä haetaan peräkkäisiä onnistumisia ja silloin ei aina tarvitse hakea maaliin johtavaa syöttöä, eikä laiteta syöttöä ahtaaseen paikkaan. Ei roiskita, vaan haastetaan rohkeasti pallollisena maalipaikoille.

Ohjeistus näytti aluksi menneen perille varsin hyvin, kun jo reilun minuutin pelin jälkeen Otson tiukka karvaus vastustajan kenttäpäädyssä tuotti tulosta ja Ode paukautti Sudet 1 – 0 johtoon. Ajassa 4.15 LASB osoitti vaarallisuutensa, kun me jäimme pyörimään omaan päähän ilman, että pallo saatiin ripeästi liikkeelle ja sitä kautta hyökkäys käyntiin. Oman puolustuspään pallon menetys ja LASB rankaisi vapaasta vetopaikasta tasoittavalla maalilla. Ei aikaakaan, kun vastustaja-katsomossa nostettiin jo käsiä pystyyn maalin merkkinä, mutta veskari-Tove kauhoi tolppalaukauksen jälkeen maaliviivalle pyörimään jääneen reikäpallon meidän kannalta turvallisemmille vesille – ei maalia. Erän viimeiseen puoleentoista minuuttiin saatiin sitten Susien kannalta mukavampaa seurattavaa, kun ajassa 13.42 Otso kuittasi Joonan laukoman ja LASB -maalivahdin eteensä torjuman pallon verkon perille. Vielä ennen erän päätöstä Toven heittokäsi puhui ja niin pallo täydessä vauhdissa viilettävälle Oskarille, joka ei erehtynyt – erätauolle kivassa 3 – 1 -johdossa.

Toisessa erässä Susia vaivannut huono viimeistely, lavasta pomppivat pallot ja puolustuspään virheet alkoivat kostautua ikävällä tavalla. Vajaa minuutti toista erää oli kulunut, kun vastustaja pääsi vetämään vapaasti ykkössektorista pallon Toivon selän taakse. Seuraavassa maalissa Susi-pelaajat saivat maistaa ns. omaa lääkettään. Vaparitilanteessa LASB antoi hienon poikittaissyötön, josta one timer:na lähtenyt veto upposi vastustamattomasti aivan takatolpan juureen. Tilanne oli 3 – 3. Lisää kylmää vettä Susi-turkkiin oli tarjolla vain reilu minuutti myöhemmin, kun jostain syystä puolustaminen lopahti ennen aikojaan, eikä LASB jäänyt odottelemaan, vaan rankaisi meitä maalilla. Sudet oli ottelun puoliväliin tultaessa ensimmäistä kertaa takaa-ajoasemassa. Jotain tapahtui sille hyvälle pöhinälle, jota oli nähty ensimmäisessä erässä ja vastustaja päästettiin toistuvasti laidasta läpi ja todella vaarallisille vetopaikoille. LASB onnistui vielä kaksi kertaa ennen erän loppua ja tauolle mentiin jo kolmen maalin takamatkalta tilanteessa 3 – 6.

Toisen erän lopussa tulleesta jäähystä jäi kärsittävää vielä kolmannen erän alkuun. Vastustaja oli siinäkin juuri niin vaarallinen kuin toisessa erässä oli saatu huomata. LASB:n ylivoimapelin pyöriessä pallo toimitettiin ”siniviivalle”, josta tarkka veto painui aivan meidän maalin yläkulmaan. Aluesarjan sääntöjen mukaan vähintään neljä maalia tappiolla oleva joukkue saa halutessaan ottaa kuudennen kenttäpelaajan. Niin mekin teimme, mutta pelitilannetta ja tulostaulua se ei meidän osaltamme parantanut. Hyvästä alusta vaikeaksi kääntynyt ottelu pelattiin loppuun aika rikkonaisena. Tällaisia pelit joskus vaan ovat. Jäi vähän sellainen fiilis, että aika monen pojan kohdalla se oma hyvä tekeminen jäi saavuttamatta, mutta siinä oli sitten kehitystehtävää seuraavaan matsiin.

Jäppärä – Sudet SB 3 – 10

Päivän toiseen peliin hyppäsi sisuuntuneen ja erityisen keskittyneen oloinen Susi-joukkue. Kuin ensimmäisen pelin toisintona Otsa suti Joonan vedosta kimmonneen ribarin sisään jo reilun minuutin pelin jälkeen. Sudet liikkui kautta linjan paremmin ja karvasi sitkeästi hyökkäyspäässä. Hyvänä osoituksena karvauspelin parantumisesta oli Susien seuraava osuma, jossa Otson hyvä paine vastustajan pallolliseen pelaajaan johti riistoon ja sitä kautta maaliin. Erän puolessa välissä saatiin puolestaan mainio osoitus siitä, että myös syöttöpeli oli kohentunut edellisestä. Hyökkääjät Miko ja Joona juonivat 3 – 0 maalin Mikon antaessa Joonalle passin, josta laukaus ja tulostaululle yksi maali lisää. Monen pojan kohdalla tuntui siltä, että se normaali syöttötarkkuus saatiin toimimaan vasta tähän peliin, mutta hyvä että nyt! Ajassa 9.35 meille tapahtui joku pieni nukahdus, kun muuten hyvällä tolalla ollut joukkueena puolustaminen unohtui ja liian innokas hyökkääminen johti Jäppärän yksin läpi vastaiskuun ja maaliin. Tuo tilanne tuli kuitattua kaksi minuuttia myöhemmin, kun Eemeli laukoi Oskarin vedon ribarin Jäppärän maaliin. Tauolle lähdettiin 1 – 4 johtoasemassa. Hieno osoitus tilanteiden loppuun saakka pelaamisesta!

Toinen erä alkoi Susien kannalta iloisesti kun Otso viimeisteli hattutempun Laurin syötöstä. Jäppärä sai tämän jälkeen ottaa kuudennen kenttäpelaajan takaa-ajoaan vahvistamaan. Ajassa 19.06 maalin teossa onnistui kuitenkin punapaidat – Miko syötti ja Joona teki maalin. Erän loppupuolella näytti jo hetken siltä, että Jäppärän kiri kaventaa Susien etumatkaa oli saanut uuden vaihteen silmään. Kavennusmaali 2 – 6 syntyi tilanteessa, jossa Jäppärän pelaaja pääsi nousemaan laidasta läpi ja laukomaan vapaasta paikasta pallon Toven selän taakse. Jäppärän viimeiseksi maaliksi jäänyt kolmas maali oli puolestaan oppitunti siitä, miten hyökkäävä joukkue hyödyntää puolustavan joukkueen lepsun maalineduspelin. Vapaasti laukomaan päässyt vastustaja laukoi päin Tovea, josta kimmonnut paluupallo jäi maalin edustalle pyörimään ja kun Sudet ei toimittanut sitä pois, Jäppärä toimitti sen meidän maaliin. Taukotilanne kuitenkin 3 – 6. Tuossakin tilanteessa oli täysi luottamus siihen, että pojat hoitavat kyllä pelin kotiin, kun vain jatkavat yhdessä joukkuepeliä ja kaikki tilanteet pelataan aina loppuun asti.

Kolmas erä oli Susien erä. Maaleja tehtiin ja kauniita sellaisia. Ajassa 32.54 Joona viimeisteli oman hattutemppunsa ja millä tavalla! Otso tarjoili Joonalle keskelle hyvän syötön, jonka jälkeen Joonan liikkuminen sivulle pakotti Jäppärän veskari seuraamaan ja kun veskari heittäytyi vedon aavistaen maalin eteen, Joona nosti pallon maalin kattoon. Vajaa kaksi minuuttia siitä ja taas soi vastustajan päässä. Elias antoi Oskarille tarkan, kauniin syötön ja Osku ei erehtynyt – peli turvallisen tuntuisesti 3 – 8. Seuraavakin Susien maali syntyi hienon syötön seurauksena. Miko tarjoili Otsolle ja se oli siinä, 3 – 9. Vielä ajassa 44.19 tehtailtiin yksi maali lisää. Miko laukoi Jäppärän maalia kohti ja ribarissa oli jälleen Joona. Summeri soi ja taululla komeili hienot 3 – 10 voittolukemat Susille! Kaiken kaikkiaan pelistä jäi sellainen maku, että jokainen pelaaja pystyi parantamaan omaa tekemistään verrattuna päivän ensimmäiseen peliin. Joka poika kantoi omaa henkilökohtaista vastuutaan hienolla tavalla joukkueen hyväksi. Positiiviset asiat ruokkivat positiivisia asioita, eikä oikeastaan missään vaiheessa ottelua tullut suuren suurta hätää. Tästä on hyvä jatkaa treenaamista ja pelaamista!

 

Päivän tehot:

Otso 6 + 1, Joona 4 + 2, Miko 0 + 3, Oskari 2 + 0, Elias 0 + 2, Eemeli 1 + 0, Toivo (MV) 0 + 1, Lauri 0 + 1