Perjantaina edustusjoukkueemme avasi sarjakauden kotoisalla Mansikka-ahon parketilla. Ottelu päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen Imatran Voiman niukkaan 2-5 (1-2, 1-1, 0-2) voittoon.

 

Mansikka-aho, 320 katsojaa, kauden avaus ja näistä seurannut jännitys aiheutti kenties sen, että ensimmäisessä vaihdossa Sudet yllätettiin housut kintuissa. Peliä oli pelattu ehkä n. 7 sekuntia kun Voima pääsi kokeilemaan ensimmäisen kerran keskustasta one timer laukauksella maalivahti Sakari Mikkolan virettä. Tämä löi tahdit pelin alulle. Huolimatta Voiman sähäkästä alusta Susilauma räppäsi kapteeni Miika Heinolan toimesta taululle kaudenavaus maalin ja Sudet 1-0 johtoon noin puolentoista minuutin kohdalla. Tämän jälkeen Voiman onnistui tehdä kulma vaparista sekä vaihtovirheestä taululle 1-2 lukemat joissa mentiin erätauolle.

 

Toinen erä oli puolintoisin suhteellisen avointa peliä, mutta tästä huolimatta erässä nähtiin ainoastaan kaksi maalia. Ensin Voiman Ville Sikiö teki numeroiksi 1-3, mutta tästä meni ainoastaan pari minuuttia kun Kimmo Aalto onnistui karkaamaan 2-1 hyökkäykseen, jossa Aalto teki oman ratkaisun ja siirsi pallon vastustamattomasti takanurkkaan.

 

Kolmannen erän ensimmäinen 8 minuuttia mentiin lähes täysin Susikomennossa ja paikkoja oli kuin siellä kuuluisassa hammaslääkärissä. Ajassa 47.49 Voima valmennus oli pakotettu aikalisään. Tämä palkittiin Voiman 2-4 johtomaalilla keskialueen vapaalyönnistä vain kaksi minuuttia myöhemmin. Tämän jälkeen susien hyvä painostus jatkui mutta kun ei tarpeeksi laadukkaita maalipaikkoja saatu luotua, ja pallokaan ei edes tuurilla pomppinut sisälle, pääsi Voima vielä lopussa kaunistelemaan taululle 2-5 voittonumerot.

 

Ottelun ehdottomia hahmoja olivat molemmissa päissä tolppien välissä huhkineet maalivahdit. Sakari Mikkola 18 torjuntaa, Niko Veijalainen 23 torjuntaa. Näihin torjuntoihin mahtui lukuisia game saver tason torjuntoja joilla maalivahdit antoivat omalle joukkueelleen mahdollisuuden pelata voitosta.

 

Kausi on nyt avattu ja seuraavan kerran Susilauma on tulessa 14.10 lauantaina joukkueen matkustaessa uudistuneen Savonlinnan ylpeyden vieraaksi. Seuraava kotipeli on Pelicansia vastaan  sunnuntaina 29.10. klo 15.00.