Salibandyliiton C2-junioreiden aluesarja Kaakkois-Suomen osalta polkaistiin käyntiin sunnuntaina Pyhtäällä.

Susien Punainen joukkue kohtasi avauspelissä Kotkan Reippaan. Sudet hallitsivat ottelun tapahtumia alusta lähtien mielin määrin – ja sortuivat samalla tuhlailuun oikein huolella. Pallo kävi Susien kenttä puoliskolla ensimmäisen viiden minuutin aikana vain omista palautuksista. Ensimmäisen erän jälkeen Sudet johtivat lukemin 3-0 Jere Lehdon maalattua kahdesti Juuso Suotulan maukkaista syötöistä ja Tarmo Ek’in karvattua pallon itselleen maalin arvoisesti.
Ottelun maalit jäivät näihin kolmeen. Sudet laukoivat peräti 65 kertaa kotkalaisten maalia kohden. Iso osa vedoista suuntautui niukasti ohi tai päin kotkalaisten hyvin torjunutta maalivahti Aati Vitikaista. Tehottomuus vaivasi susilaumaa: hieman ”huonoja” valintoja vetopaikoissa ja saatiinpa pallo muutaman kerran tyhjästä maalistakin ohi. Pari kertaa tolpat pelastivat kotkanpojat. Susien maalissa Eemeli Floman torjui kaikki kotkalaisten 16 yritystä. Hieno alku kaudelle nollapelillä.

Toisessa ottelussa Susia vastaan asettui LASB jr Lammilta. Ottelun alku oli Susille vaikea joukkueen jouduttua kahdesti alivoimalle ensimmäisen erän alkupuolella. Joukkue hoiteli jäähyt pois maltilla ja Jere Vainosen varmoilla torjunnoilla. Erän loppupuoliskolla LASB siirtyi kuitenkin johtoon Susien harmillisella omalla maalilla. Tästä ei hätäännytty vaan Sudet sai pelin tasoihin vielä erän viimeisellä minuutilla Juuso Suotulan maalattua Pyry Makkosen syötöstä.

Toisessa erässä alkoikin sitten ”Juuso Suotula-show”, joka kesti ottelun loppuun asti. LASB joutui ottamaan toisessa erässä kolme jäähyä Susien painostuksen alla. Kolme jäähyä ja kolme maalia. Kaikissa maalaajana Juuso Suotula syöttäjinä Jere Lehto kahdesti ja Pyry Makkonen kerran.

Ja sama Juuso-show jatkui siis vielä kolmannessakin erässä kolmen maalin verran. Syöttäjinä jälleen kerran Pyry ja Olli Joutjärvi hienon nousun päätteeksi. Myös Joonas Virtanen maalasi ”omasta toimistostaan” maalin edestä kertaalleen. Ottelun alun jäähyjen jälkeen ottelu oli hyvin Susien hallinnassa. Kaikki kolme kentällistä painovat pelin vastustajan päätyyn toistuvasti ja loivat laadukkaita maalipaikkoja. Ero tehottomaan KoRe-peliin oli huima. Maalissa Jere Vainonen oli hyvä torjuen kaikki vastustajan vedot. Se ainut selän taakse tiensä löytänyt pallo kimposi oman pakin mailasta. Susille ansaittu 8-1 voitto LASB jr:stä. Susien ykköskenttä ja erityisesti sen vasen laituri Juuso Suotula oli liekeissä. Juuson teki ottelussa hurjat seitsemän maalia.

Susien kausi alkoi siis hienosti kahdella voitolla. Molemmat voitot tulivat vahvojen esityksen jälkeen. Koko joukkue onnistui pelillisesti hyvin – ainoastaan lievä tehottomuus maalinteossa vaivasi. Paitsi ei vaivannut Juusoa: tehot 7+2 kahdessa pelissä kertovat kaiken oleellisen. Seuraavissa otteluissa Sudet kohtaavat SB Heinolan ja Pelicans akatemian.