Sudet 06-07 –pojat (Musta) vs Sudet 05 –pojat (Punainen) 5 – 8

Uttihallille kokoontui kolmen eri ikäluokan poikia kauden ensimmäiseen harjoituspeliin. 05-syntyneiden poikien kokoonpanoa (Punainen) vastaan asettui ensimmäistä kertaa 06-07 –syntyneiden poikien yhdistelmäjoukkue (Musta), joka lähtee alkavalla kaudella pelaamaan 06-syntyneiden Salibandyliiton sarjaa. Tässä joukkueessa pelasi tällä kertaa myös yksi 08-syntynyt pelaaja.

Valmennus eli Joona, Jari ja Sami (Punainen) sekä Jarkko ja Mikko (Musta) sopi peliajaksi kolme kertaa 15 minuuttia ja tuomareiksi peliin astelivat Tomi ja Juha. Ensimmäisestä vaihdosta lähtien oli selvää, että tultaisiin näkemään vauhdikas ja paljon kamppailutilanteita sisältävä ottelu. Ensimmäisen erän alkupuoli oli Punaisten hienoista hallintaa, mutta Musta joukkue pisti hienosti kampoihin vanhempia ja isompia poikia vastaan. Mustan teamin alun hienoinen varovaisuus karisi nopeasti ja kaksinkamppailuihin mentiin rohkeasti mukaan. Punaisen joukkueen pidempi kokemus lajin parissa näkyi ehkä eniten siinä, että se hallitsi pitkiä hyökkäyksiä Mustaa enemmän. Musta puolestaan iski vahvasti ja nopeasti vastaiskuja Punaisen päätyyn. Kummaltakin joukkueelta nähtiin hienoa syöttelyä ja varsin napakoita vetoja, joita laina-veskari Saku (Punainen) ja toisessa päässä torjunut Toivo (Musta) parhaansa mukaan poimivat talteen omien pelaajien hyvällä tuella.

Ensimmäisessä erässä Punainen oli yhden maalin verran parempi. Mikael aloitti Punaisten maalin teon hienolla vapaalyönnillä ja seuraavaksi Okko kiitti Otson upeasta syötöstä 2 – 0. Punaisen saatua jäähyn erän lopulla veskarin sormille lyömisestä, Musta pääsi yrittämään kavennusta ylivoimalla. YV:llä sitä ei saatu, mutta sitä vastoin juuri ennen taukoa Iiro kavensi Rasmuksen vapaalyönnistä tilanteeksi 2 – 1.

 

Toisessa erässä Punainen jatkoi ”maalaamista” parin minuutin pelin jälkeen. Juho latoi vapaasta paikasta pallon reppuun Jessen syötöstä. Sen jälkeen Musta kilautti kahdesti tolppaan Iiron ja Tommin toimesta. Kohta oli Otson vuoro olla tarkka ja osua tolppaan toisessa päässä. Erän loppupuolella ei enää tolppia kilistelty, vaan Mikael ampui tarkasti yläkulmaan Juhon esityöstä – peli 4 – 1 Punaiselle. Musta ei missään vaiheessa antanut periksi, vaan tämän takaiskun jälkeen Niklas tarjoili hienon syötön Tommille, joka pääsi laittamaan vapaasti pallon verkkoon. Punainen kuittasi maalin vielä erän lopussa roikupallolla tilanteeksi 5 – 2 Punaiselle.

Kolmas erä oli ottelun runsasmaalisin ja hauska huomio on se, että maalit syntyivät vuorollaan Punaiselle ja Mustalle. Punainen aloitti maalin teon vapaalyönnin jälkitilanteesta – Veeti tarjoili ja Kaapo ampui yläkulmaan. Seuraavaksi oli vuorossa toisessa päässä Mustien kaksikko Elias ja Rasmus. Erän kolmas maali syntyi Punaisten Oskarin yksilösuorituksen jälkeen tilanteeksi 7 – 3 ja sitten oli puolestaan Niklaksen vuoro tehdä kavennusmaali Pekan syötöstä. Heti perään Juho kuittasi toisessa päädyssä Mikaelin syötöstä. Mutta niin vaan Musta joukkue sinnitteli loppuun asti ja kavensi vanhempien poikien etumatkaa maalilla, jossa Iiro tarjosi Rasmukselle upean syötön, josta Rasmus ei erehtynyt, vaan pisti sisään ottelun viimeiseksi jääneen maalin. Lopputulos 8 – 5 Punaiselle.

Kaiken kaikkiaan ilta tarjosi kummallekin joukkueelle kehittävän ja hyvällä tavalla haastetta sisältäneen ottelun. Hyvältä näyttää jo tässä vaiheessa niin Punaisen kuin Mustakin joukkueen osalta alkava kausi!

Tehot Punainen: Mikael 2+1, Juho 2+1, Okko 1+0, Joona 1+0, Kaapo 1+0, Oskari 1+0, Jesse 0+1, Veeti 0+1, Otso 0+1

Tehot Musta: Rasmus 1+1, Iiro 1+1, Niklas 1+1, Tommi 1+0, Elias 1+0, Pekka 0+1