Sudet SB:n C-junioreiden Punainen joukkue osallistui viime viikonloppuna C2-poikien SM-karsintoihin Forssassa. Turnauksen voittajalle oli luvassa paikka SM-sarjaan ensi kaudeksi.

Lauantain avausottelussa Sudet SB kohtasi SB Vaasan. Ottelun panos näkyi alussa Susien otteissa. Pallo pomppi lavasta eikä matto pelialustana helpottanut parketilla harjoittelevia kouvolalaisia ja SB Vaasa rokotti armottomasti Susien virheistä. Ensimmäisen erän jälkeen peli oli vaasalaisille 4-1.

Toinen erä pelattiin huomattavasti tasaisemmissa merkeissä molempien maalatessa kahdesti erässä.

Sudet lähtivät taistellen kolmanteen erään. Sudet sai onnistui kaventamaan heti erän alkuun pelin lukemiin 4-6. SB Vaasa kuittasi osuman jo heti seuraavassa vaihdossa ja iski uudelleen vain kymmenen sekunnin kuluttua. Tulostaululla komeili lukemat 4-8. Vaasalaiset tekivät vielä lopussa lukemat 4-9 tyhjään maaliin.

Toisessa pelissä vastaan asettui turnauksen ykköseksi sijoitettu RRS Panthers / FoSu-yhteisjoukkue Forssasta. Sudet olivat sisuuntuneet ensimmäisen pelin tappiosta ja päättivät näyttää, että myöskin Kymenlaaksossakin osataan pelata salibandyä. Otteluun lähdettiin aivan eri asenteella ja Sudet pistivät ennakkosuosikeille vahvasti kampoihin ottelun alusta pitäen. Forssa siirtyi kuitenkin johtoon kahden miehen ylivoimalla Susien pelaajien hölmöiltyä itsensä jäähylle. Sudet saivat tasoitettua pelin nopeasti. Forssan jäähyn seuraamuksena Sudet siirtyivät ylivoimamaalilla johtoon ja toiseen erään lähdettiin Susien johdossa 2-1.

Toisessa erässä sama kiivas ja “lämmin” meno jatkui. Forssalaiset tasoittivat pelin ylivoimalla (taas) heti erän alussa. Erä oli tiukkaa ja tasaista vääntöä ja toisen erän jälkeen peli oli kutkuttavasti 2-2.

Forssalaiset saivat heti kolmannen erän alkuun 5 minuutin jäähyn. Sudet pyörittivät peliä Forssan päädyssä, mutta harmillisesti ainoasta maalista vastasi alivoimalla Forssa. Sudet eivät lannistuneet vaan hakivat kiivaasti tasoitusta. Lopulta tasoitusmaali koki päivän valon kolme minuuttia ennen ottelun loppua ja loppusummerin soidessa tulostaulu näytti lukemia 3-3.

Ottelun voittaja ratkaistiin rangaistuslaukauskilpailulla. Pelissä loistavasti pelannut Eemeli Floman teki tilaa Jere Vainoselle maalissa. Taktinen vaihto onnistui nappiin Jeren torjuessa kaikki kolme Forssan rankkaria. Susista Pyry Makkonen onnistui maalaamaan ja varmistamaan maalilla huikean rankkarivoiton susilaumalle.

Sunnuntain ensimmäisessä pelissä Sudet kohtasivat Rauman Salban. Jo ensimmäisestä vaihdosta alkaen oli selvää, että Sudet ovat valmiimpi ja nälkäisempi joukkue. Viiden minuutin pelin jälkeen Sudet johtivat 3-0 ja erän päättyessä tulostaulu näytti lukemia 5-1 Sudet SB:lle.

Toisessa erässä Sudet jatkoivat samaa ilotulitusta ja ottelun puolivälissä lukemat olivat Susille 8-1. Loppu peli olikin tämän jälkeen vain pelailua. Loppulukemat Susille 9-3. Hienoa pelissä oli kaikkien kentällisten onnistuminen omassa pelissään.

Voiton ansiosta panokset viikonlopun viimeisessä pelissä olivat korkeat: jaossa oli paikka jatkokarsintaan ja mahdolliset pelit SM-sarjassa 16 kovimman joukossa.

Pelissä vastaan asettui vanha tuttu ja kovaksi tiedetty Hatsina Mikkelistä. Pelin ensimmäinen erä oli tasainen ja tarkan pelaamisen mallisuoritus. Molemmat rakensivat muutaman maalipaikan, mutta maalit antoivat odottaa itseään. Erän lopussa Susille tuomittiin kahden minuutin jäähy. Hatsina sai sahattua Susien alivoimaneliön hajalle terävillä poikkisyötöillä ja upotettua one-timerin Susien verkkoon vain 50 sekuntia ennen erän loppua.

Toinen erä alkoi Sudet SB:n kannalta murheellisesti Hatsinan iskiessä kaksi maalia alle minuutissa. Valitettavasti tämä kuvio toistui vielä erän loppupuolella Hatsinan iskiessä kahdesti reilun minuutin sisällä. Sudet sai vielä kavennettua erän lopussa pelin lukemiin 1-5 ylivoimalla.

Kolmas erä alkoi Susien vinkkelistä mainiosti: ensin alivoimalla 2-5 kavennus ja reilu minuutti tästä lukemiksi 3-5. Pelissä oli taas kokonaan uusi lataus. Harmillisesti tämä lataus katosi kuitenkin omaan hölmöilyyn: täysin turha jäähy keskialueella pallottoman pelaajan estämisestä. Hatsina ylivoimalle ja minuutin pyörityksen jälkeen pallo Susien maaliin. Loppulukemat 3-7 Hatsina teki tyhjään vielä maaliin.

Tällä kertaa SM-karsinnoista jäi kotiin viemisiksi Kouvolaan lopulta neljäs sija ja turnauksen voittaneen RRS Panthers / FoSun päänahka. Sudet oli ainut joukkue, joka voitti turnauksessa ykkössijoitetut Forssalaiset. Turnauksesta jäi paljon hyvää takataskuun ja paljon nälkää tuleviin koitoksiin.

Susien Punaisen joukkueen osalta kausi jatkuu myöhemmin syksyllä aluesarjassa.