Susien E1-pojat lähtivät Mikkeliin Ikioma-turnaukseen ensimmäistä kertaa niin, että samaan turnaukseen ja samaan sarjaan osallistuttaisiin kahdella eri peliryhmällä. Sudet Punainen ja Musta lähtivät tavoittelemaan kaksi vuotta sitten finaalissa kirvelevästi rankkareilla hävittyä voittopokaalia. Valmennustiimi oli jo turnausta edeltäneissä treeneissä peluuttanut näitä Ikioma-kokoonpanoja vastakkain ja hionut kummankin tiimin taktisia kuvioita paremmaksi. Pelaajille muistutettiin pitkin matkaa, että me olemme koko ajan yksi joukkue, joka pelaa nyt kahdella eri peliryhmällä. Lisäksi painotimme joukkueen hyvää sisäistä ilmapiiriä ja iloa toisen tiimin onnistumisista.

Sudet Musta starttasi Kouvolasta kohti Savonmaata jo ennen seitsemää, Punainen tiimi noin tuntia myöhemmin. Etukäteen oli tiedossa, että jos menestystä tulisi peleissä, päivästä tulisi todella pitkä. Samoin etukäteen puhuttiin siitä mahdollisuudesta, että tiimit voisivat joutua pelaamaan jossain vaiheessa vastakkain. Tässäkin tilanteessa pelattaisiin tosissaan, mutta ei hampaat irvessä. Punaiset ja Mustat ohjeistettiin kannustamaan toista kokoonpanoa oman tiimin lämmittelyiden ja otteluiden mahdollistamissa määrin.

Sudet Musta aloitti Ikioma-urakkansa Hatsinan E1-joukkuetta vastaan. Mustan kokoonpanoon kuuluivat Aapo, Eemeli, Jesse, Juho, Luka, Mikael, Miko, Oskari, Otso, Verneri ja veskari Toivo. Valmentaja Juho ohjeisti pojat tarkkaan peliin varsinkin, kun peliaika oli lyhyt 2 x 15min. Mustat aloitti ottelun vahvasti ja johti ensimmäisen erän jälkeen 3 – 1. Toisen erään kaivattiin enemmän syöttöjä ja tarkempaa oman pelaajan merkkaamista. Toisessa erässä maaleja tehtiin vuorotahtiin ja pääsipä Hatsina kerran jo tasoihinkin numeroissa 4 – 4. Sudet Musta oli kuitenkin tullut voittamaan ja hivuttautui vakaasti keulapaikalle piti sen loppuun asti numeroissa 7 – 5.

Sudet Punaisen urakka alkoi puolestaan Lappeenrannan ylpeyttä NST:ä vastaan, joka oli lähettänyt matkaan 06-ikäisen joukkueensa. Punaisessa tiimissä väänsivät Elias K., Lauri, Niklas, Pekka, Samuli U., Tommi, Tuomo, Veeti, Vili-Veikko ja maalille ”hälytetty” Saku Laakso. Punainen tiimi koki valitettavan menetyksen juuri ennen ensimmäisen pelin alkua, kun Väinö joutui jättämään turnauksen kesken loukkaantumisen vuoksi. Sudet Punainen oli Mustan tavoin liikkeellä voitot mielessä ja ”kepitti” NST:n nippuun numeroin 6 – 4.

Turnaus oli lähtenyt molempien joukkueiden osalta hienosti käyntiin. Mustien seuraava vastustaja oli SB Welhot 05 Black Kuopiosta. Pelin alku oli maaliton, mutta noin viiden minuutin kohdalla Mustien maalijyvä kohdistui todella tarkaksi. Hyvin liikkuva ja syöttelevä joukkue meni menojaan ja ensimmäisen erän jälkeen taululla komeili 5 – 0 Mustien hyväksi. Toisen erän alkuun tuli pieni ”kauneusvirhe”, kun pallo pomppi torjunnan jälkeen Susien maaliin, mutta se tuntui antavan vain lisää virtaa Mustien koneeseen. Peli päättyi selkeään Susien 10 – 1 voittoon.

Punainen joukkue sai seuraavaksi vastaansa Kangasniemen ylpeyden KaPa-51:n. KaPa osoitti vaarallisuutensa siinä, että se iski todella nopeita vastaiskuja Punaisen pallon menetyksistä. Nämä tuottivatkin kaksi kertaa tulosta ja Punainen oli takaa-ajajan asemassa hetken, kunnes se tasoitti 2 – 2 –tilanteeksi Samulin ja Niklaksen maaleilla. KaPa meni vielä ennen erätaukoa maalin edelle, mutta toiseen erään valmentaja-Joona ja Punaisen pelaajat löysivät lääkkeet KaPa:n voittamiseen. Ensin peli tasoihin ja sitten keulapaikalle, josta ei sitten enää luovuttukaan, vaan päätösvihellyksen soidessa iloittiin kummankin tiimin voimin 6 – 3 voitosta. Lounastauolle lähdettiin tilanteessa, jossa kummankin kokoonpanon sijoitus oli lohkonsa kärjessä!

Todella pitkä tauko tuleviin peleihin käytettiin ruokailun lisäksi mm. kävelyreissuun luontopolkua pitkin Mikkelin Naisvuorelle. Punainen joukkue osoitti pitkästä odotteluajasta huolimatta kunnon ”työmoraalia”, kun se sai toistamiseen vastaansa NST-06 joukkueen. Aika ajoin hyvin vikkelästi liikkuva lappeenrantalaisjoukkue ei kyennyt uusinnassakaan ensimmäistä erää lukuun ottamatta vastamaan Punaisen tiimin rynnistykseen. Ensimmäisen erän 1 – 1 -tilanne vaihtui nopeassa tahdissa Susien 5 – 1 johtoon ja lopulta voitto tuli numeroin 6 – 2. Sudet Punainen nähtäisiin ainakin finaalissa! Saataisiinko sinne vastustajaksi Sudet Musta?

Mustan joukkueen välierä vastustaja ratkesi vasta rankkareiden jälkeen ja vastaan asettui KaPa-51. Sen nopeat vastahyökkäykset oli ”scoutattu” ja varsinkin pakeille ja senttereille tulisi olemaan iso tehtävä merkata vastustajan pelaajat ja pysyä iskuetäisyydellä koko ajan. Pelistä tuli juuri niin tiukka kuin odotettiin. Vaikka Sudet Musta pääsi useammin häärimään KaPa:n päädyssä, maalit olivat todella tiukassa, kun kumpikin joukkue pelasi tarkkaa puolustuspeliä ja veskarit hoitivat lopun. Ensimmäinen erä 1 – 1. Toisessa erässä Oskari vei Mustat riemastuttavasti 2 – 1 johtoon, mutta se menetettiin meidän jäähyn aikana tehtyyn yv-maaliin. Sudet Musta pääsi vielä erän loppuun yrittämään ylivoimalla maalin tekoa, mutta siinä ei valitettavasti onnistuttu. Ottelun ratkaisu meni rankkareille. Ne olivat varsinainen trilleri: hiljaisuutta, riemun kiljahduksia, pettymyksen huokauksia. Vasta seitsemän vetäjäpari toi ratkaisun KaPa:n hyväksi. Todella tiukka matsi päättyi suureen pettymykseen, kun toivottu joukkueen keskinäinen finaali lipui käsistä.

Erittäin lyhyen tauon aikana valmentaja-Juho valoi uskoa Mustaan tiimiin ja muistutti, että pronssipokaali ja –mitalit ovat edelleen jaossa. Mustan joukkueen jäsenten kasvoilta näki pettymyksen, mutta jotenkin ihmeellisellä tavalla kentälle asteli päättäväinen joukkue. Finaali oli jäänyt haaveeksi, mutta tyhjin käsin ei oltu valmiita lähtemään kotimatkalle. Pronssipelin NST-06:a vastaan Mustat aloitti räväkästi ja jo kahden minuutin kohdalla taululla oli 2 – 0 johto lukemat. Vastustajan aikalisä näytti tuottavan tulosta, kun hienon kuvion päätteeksi NST kavensi 2 – 1. Mustan kuittaus tuli nopeasti ja se näytti suuntaa ottelun loppua kohti. Erätauolle Mustan johdossa 4 – 2. Toisessa erässä kenttä oli Sudet Mustan. Vuorotellen maalin teossa onnistuivat ainakin Jesse, Oskari, Juho ja Eemeli, eikä sovi unohtaa sitä, että suurin osa niistä syntyi hienojen syöttöjen siivittämänä ja ripareista. Syötöissä kunnostautuivat ainakin Verneri, Otso, Miko ja Mikael. Sudet Musta vei pronssin suvereenisti numeroin 10 – 2. Loppuvihellyksen soidessa koko Musta tiimi ryntäsi veskari Toven kimppuun ja voitetusta pronssista iloittiin riehakkaasti! Joukkue oli osoittanut todella hienoa taistelutahtoa ja halua laittaa pettymys sivuun ja ottaa se, mitä oli vielä tarjolla.

Samaan aikaan viereisellä kentällä Sudet Punainen taisteli finaalissa KaPa-51:ä vastaan. Ainoastaan tulostaululta ja seinämän takaa kuuluneista huudoista pystyi vähän päättelemään, mikä oli tilanne.

Sudet Punainen vietti ’’revanssipäivää’’ ja Susien päänahkaa lähti finaalissa uudelleen tavoittelemaan KaPa-51. Runkosarjan ottelu oli ollut erittäin tiukka, joka lopulta kääntyi punapaitojen hyväksi. Heti ottelun alusta asti pelistä näki, että kullasta kamppailee kaksi todella väsynyttä joukkuetta. Pelin tempo laski ja virheiden määrä nousi kentällä. Susilaumalla näytti olevan kuitenkin pikkuisen enemmän energiaa, halua sekä taitoa ja näin maalipaikat olivat suurimmaksi osaksi KaPan maalin edustalla. Elias-Niklas-Veeti hyökkäyskolmikko juoni välierässä sekä finaalissa lähes jokaisessa vaihdossa vaarallisen maalipaikan. Sudet voittivat ansaitusti finaaliottelun luvuin 3-1 ja voitonjuhlissa nähtiin iloinen ja kaikkensa antanut joukkue!

Finaalikentän summerin soidessa jo pronssimitalit kaulassa ollut Musta joukkue yhtyi Punaisten riemuun ja luvan saatuaan ryntäsivät onnittelemaan kultamitalisteja! Huikean hieno päivä päättyi iloisiin tunnelmiin, kun molemmat tiimit pääsivät kotimatkalle arvometallia kaulassa!

Valmennusjohto nosti pelien jälkeen hattua joukkueille siitä, miten pelaajat onnistuivat latautumaan pitkienkin taukojen jälkeen hienosti peleihin. ’’Ohipelejä’’ ei nähty, vaan jokaisessa ottelussa nähtiin taisteleva susilauma, jonka kasvoilta näkyi pelaamisen ilo. Joukkuekavereita tsempattiin sekä pelaava peliryhmä sai monesti katsomoon fanijoukon huilaavasta peliryhmästä. Tuloksellisesti turnaus oli myös historiallinen, sillä peliryhmät eivät kärsineet päivän aikana yhtään tappiota varsinaisella peliajalla.

Sudet Punainen ja Sudet Musta pelaavat seuraavan kerran Puffet Cupissa Vappuna 29.4.2017!