Lauantaina pelattiin F07-junioreiden Päijät-Hämeen Lähiliigan viimeinen turnaus Lahden Salpausselkähallissa. Turnaukseen lähdettiin haastavasta tilanteesta, kun mm. molemmat maalivahdit olivat sairastuneet ja uutta maalivahtia etsittiin kissojen sekä koirien kanssa. Lopulta Noel tuli pikahälytyksellä pelaamaan ensimmäisiä pelejä maalivahtina. Lisäksi perjantain harjoitusten jälkeen meni vielä oletetut peliryhmät pari kertaa uusiksi uusien sairastapausten takia. Valmennus oli siis pakotettu muuttamaan ryhmitystä taas kerran niin, että näillä hyökkäyskentillä pelattiin ensimmäistä kertaa yhdessä.

 

Sudet musta kohtasi päivän ensimmäisessä ottelussa SB Heinolan mustan ja ottelu pysyi hyvin alusta asti Susien tassuissa. Jo ennen minuutin täyttymistä Petrus siirsi joukkueen johtoon Jassen laukauksen riparista. Jatkossakin joukkue sai hyvin onnistumisia ja siirtyi erätauolle turvallisessa 8-0 johtoasemassa. Valmennusta ilahdutti poikien hyvä maltti maalintekotilanteissa. Olihan ennen ottelua painotettu taas kerran syöttämisen jaloa taitoa. Monta kertaa onnistuttiin pelaamaan niin, että maali saatiin tehdä hyvien poikkisyöttöjen jälkeen lähes tyhjiin. Perjantain harjoituksissa opiskeltu pelin avaaminen pakki-pakki-sentteri syöttöketju toimi hyvin ja vastustaja sai juosta jatkuvasti pallon perässä pallonhallinnan pysyessä Susilla. Toinen erä meni enemmän tai vähemmän pelaillessa Susien jo laskiessa jalkaa pois kaasulta ja säästellen voimia tuleviin koitoksiin, koska tiedossa oli, että osa pojista pelaa kolme ottelua päivän aikana. Loppulukemat olivat 10-1 ja pisteille pääsivät Petrus 2+1, Nikke 1+1, Jasse 1+1, Iiro 2+2, Topi 2+1, Vilho V 1+0, Rasmus 1+2, ja Topias 0+2.

 

Parin tunnin odottelun jälkeen Sudet musta kohtasi LASB sinisen, jonka kanssa on väännetty tasaisia ja hyvätasoisia kamppailuja koko kauden. Ottelussa oli paljon kovempi vauhti kuin edellisessä ottelussa. Maaleja tehtiin tasatahtiin ensimmäisellä kympillä, mutta erän viimeiset viisi minuuttia oli Susien selvää hallintaa ja joukkue pääsi tauolle 2-5 johtolukemissa. Toinen erä oli vielä selvempää Susien hallintaa ja loppulukemat olivat 2-9 Susille. Vastustaja joutui istumaan neljä kertaa 2 minuuttista. Tällä kertaa ylivoimalla onnistuttiin kahdesti. Ylivoimapelissä onkin seuraava selvä kehityskohde. Ottelussa pisteille pääsivät Petrus 1+1, Rasmus 0+1, Nikke 1+0, Sisu 1+1, Topias 2+1, Topi 1+2, Iiro 2+0, Vilho V 1+1, Miro ja Jasse 0+1 tehoilla.

Heti pienen tauon jälkeen kentälle pääsi Sudet punainen, joka kohtasi LASB Hml Oranssin. Ottelu kerkesi vanhentua 18 sekuntia ennen kuin pallo oli ensi kertaa vastustajan verkossa Iiron onnistuttua Petruksen syötöstä. Liekö nopea onnistuminen sekoittanut pakkaa, koska tästä erästä tuli päivän vaikein Susilaumalla. Vaikka joukkue onnistui vielä siirtymään 2-0 johtoon Petruksen maalatessa Iiron syötöstä, niin LASB onnistui sen jälkeen kolmesti ja ensi kertaa oltiinkin tappiolla. Toista erääkin kerittiin pelata yli 9 minuuttia ennen kuin Iiro tasoitti pelin Vilho S:n syötöstä. Reilu minuutti tästä Sudet siirtyi taas johtoon Vilho S:n maalatessa Petruksen syötöstä. Tästä ei LASB enää toipunut. Kun Sudet onnistui vielä kolmesti erän loppupuolella, niin loppulukemat olivat 7-3 Susille. Pisteille pääsivät Iiro 2+2, Petrus 2+2, Vilho S 1+1, Lasse 1+0, Miko 1+0 ja Eelis 0+1 tehoilla.

 

Reilun tunnin odottelun jälkeen oli aika kohdata PHSB Nastolan joukkue, joka pelasi ensimmäistä kautta tässä sarjassa. Lähtökohtaisesti oli tiedossa, että nyt päästään hallitsemaan selvästi peliä ja valmennuksen ohjenuorana olikin taas kerran keskittyä huolellisesti syöttämiseen sekä tarjoamaan hyviä maalipaikkoja pelikavereille. Miro siirtyi pitkästä aikaa pelaaman hyökkäykseen ja vanhasta muistista homma hoitui hyvin. Nimittäin kesti kokonaiset 13 sekuntia ennen kuin pallo oli Nastolan maalissa Miron maalatessa Niken syötöstä. Hyökkäyskentällisen täydensi Rasmus sentterinä ja tämä kolmikko painoikin pelin jatkuvasti Nastolan kenttäpäätyyn hienoilla syöttökuvioilla pallon pyöriessä monta kertaa myös pakki-pakki syöttöjen kesken. Ottelu päättyi Susien 1-7 voittoon. Pisteille pääsivät Nikke 4+3, Miro 3+2, Rasmus 0+1 ja Eelis 0+1.

 

Salpausselkähallin kenttä oli todella iso ja pienen totuttelun jälkeen huomattiin, että keskiviivalta oli turha vielä viritellä laukausta vaan koko joukkueen on liikuttava vielä lähemmäs vastustajan maalia, jos maalinteossa mielii onnistua. Joka kentällinen onnistui hyvin pelin avaamisessa, hyökkääjien porrastus onnistui aikaisempaa paremmin ja näin pystyttiin hyödyntämään koko kenttää ja kentällistä hyökkäyspelissä. Kaikki neljä peliä onnistuttiin pelaaman ilman jäähyjä. Se lämmitti myös valmennuksen mieltä.

 

F07 pojat osallistuvat vielä kuun lopussa kahdella joukkueella Puffet-Cupiin. Siihen asti harjoitellaan ahkerasti kahdesti viikossa.