Susien D1-poikien Musta-joukkue Haastajafinaalin voittoon!

Salibandyliiton Savo-Karjalan ja Kaakkois-Suomen alueen Haastajafinaali-tapahtuma pelattiin lauantaina 1.4.2017 Kuusankosken Urheilutalolla. Susien Musta joukkue sai kutsun Haastajafinaaliin alemman jatkosarjan ykkössijan seurauksena.

Välierässä Sudet kohtasivat PHSB:n Lahdesta, joka oli voittanut ylemmän jatkosarjan. PHSB siirtyi kahden minuutin pelin jälkeen 1-0 johtoon lahtelaisten ensimmäisen vedon upotessa yläkulmaan. Maalin jälkeen pelin hallinta siirtyi pikkuhiljaa alun hermoilusta toipuneelle Susille. Erän puolivälissä Sudet tasoitti pelin 1-1 Mikin maalilla. Maalia edelsi Ossin vahva alustus. Erän loppupuolella Sudet siirtyi kuskin paikalle Ollin maalattua Onnin ja Jimin esityöstä lukemiksi 2-1.

Toisessa erässä Susille oli pienoisia vaikeuksia pelin avaamisen kanssa. Pakkien syötöt eivät tahtoneet löytää omia hyökkääjiä. Avaamispeliä ei yhtään helpottanut PHSB:n kova karvaus. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen PHSB tasoitti pelin 2-2:een. Maalia edelsi hieman laiska puolustus Susilta. Erän puolivälissä peli alkoi taas kääntyä Susille. Ensin Joonas käytti pallon tolpassa ja Eetu kohta perään yläputkessa. Ajassa 10:03 Joonas vei Sudet johtoon maalin edestä. Maalin alusti Arttu vahvalla nousulla omasta päästä. Erän lopussa Sudet taisteli upeasti alivoimalla. Joonas ja Atte laittoivat kroppaa peliin blokaten monta lahtelaisvetoa.

Kolmatta erää ei ehditty pelata kuin 8 sekuntia, kun pallo oli Susien maalissa. Harmillisesti pallo meni maaliin omasta pelaajasta. Sudet eivät hätääntyneet tästä. Vajaan minuutin kuluttua omasta maalista Kultasen Joni siirsi Sudet taas johtoon Artun vahvan esityö jälkeen. Peli ratkesi erän puolivälissä. Ensin Eetu pisti pallon maaliin ja heti perään Aarne venytti verkkoa takatolpalta. Minuutti tästä ja Jimin soolo omasta päästä vei Sudet jo neljän maalin karkumatkalle. PHSB yritti vimmatusti kavennusta mutta Eetu torjui kaiken. Pari huikeaa kaksoistorjuntaa lannisti lahtelaiset hyökkääjät. Miki viimeisteli Susien 8-3 voiton pistämällä pallon vielä tyhjiin ottelun lopussa. Susille ansaittu voitto ja paikka finaalissa.

Finaalissa vastaan tuli Welhot Kuopiosta. Ottelu alkoi Susien osalta hermostuneesti ja ottelujännitys näkyikin hieman hätäisinä ratkaisuina. Syötöt eivät löytäneet omia pelaajia, eikä vetoja saatu aikaiseksi. Kolmen minuutin pelin jälkeen Welhot karvasi pallon puolessa kentässä ja karkasi maalin tekoon. Ja lisää kylmää vettä niskaan tuli jo puolen minuutin kuluttua. Susien sokkosyöttö selän taakse parhaalle maalintekoalueelle sattui makeasti Welhojen hyökkääjän lapaan eikä Eemelillä ollut mahdollisuuksia. Minuutti tästä ja löysäily omassa puolustuspäässä kostautui Welhojen kolmantena maalina. Welhot olivat tehneet kolme maalia vajaassa kahdessa minuutissa. Mutta Sudet eivät luovuttaneet. Ajassa 7:58 Nikon jäätävä passi löysi Onnin, joka pisti pallon varmasti maaliin. Seuraavassa vaihdossa Sudet sai vaparin hyökkäyspäässä. Pyryn veto lirui hieman onnekkaasti maalin, mutta kaikki lasketaan. Vain yhdeksän sekunti edellisestä ja Vilho meinasi puhkaista Welhojen maaliverkon. Sudet oli noussut 0-3 tilanteesta tasoihin reilussa minuutissa! Mutta toiseen erään lähdettiin Welhojen 3-4 johdossa. Welhot tekivät maalinsa Susien harhasyötöstä. Erä oli Susilta hermostunutta peliä ja kaikkia Welhojen maaleja edelsi Susien oma koheltaminen.

Toinen erä alkoi Susien kannalta harmillisesti siitä, mihin edellinen päättyi: Pallon menetys puolessa kentässä ja vastahyökkäyksestä pallo Susien maaliin ajassa 00:39. Welhot olivat taas karanneet kahden maalin päähän ja Sudet joutuivat takaa-ajajiksi. Welhot saivat jäähyn kolmen minuutin pelin jälkeen. MP ja Joni juonivat vaparikikan, jonka lopputuloksena Joni pamautti pallon yläkulmaan. Sudet siirsi pelin väkisin Welhojen päätyyn ja hallitsi peliä. Ajassa 9:09 Niko pääsi karkuun ja nokikkain Welhojen maalivahdin kanssa. Oskari seurasi tilannetta hienosti ja pisti reboundin varmasti sisään. Vain viisitoista sekuntia tästä ja Joni vei Sudet ensi kerran johtoon ottelussa.

Kolmanteen ja ratkaisevaan erään lähdettiin Susien niukassa 6-5 johdossa. Peli aaltoili päästä päähän. Noin neljän minuutin pelin jälkeen Welhot tasoitti pelin. Pelin käytännön ratkaisu nähtiin, kun ottelua oli pelattu seitsemän minuuttia. Welhojen pelaaja karkasi läpiajoon, mutta Eemeli otti pelin isoimman torjunnan. Läpiajoa seuranneesta hyökkäyksestä Sudet teki ottelun voittomaalin. Pallo kiersi kaikkien Susien pelaajien kautta: ensin pakeilta Onnille ja lopuksi Nikolta Noelille, joka ohjasi pallon maalin edestä rysään. Loppupelin Welhot hakivat tasoitusta vimmatusti, mutta Sudet kestivät Eemelin hyvien torjuntojen avustamana pelin loppuun asti. Noelin maali jäi ottelun viimeiseksi ja Susien Musta joukkue sai nostella voittopokaalia Haastajafinaalin päätteeksi edellisvuoden tapaan.

Susien Mustassa joukkueessa pelasivat: Nico Nurkka (C), Eetu Harju, Onni Liukkonen, Olli Joutjärvi, Niko Saarenpää, Arttu Sinkkonen, Peetu Pessa, Jere Vainonen (MV), Onni Hakkarainen, Pyry Makkonen, Joonas Virtanen, Noel Nurkka, Joni Kultanen, Oskari Ojala, Vilho Pöllänen, Joni Aaltonen, Aarne Kangas, Atte Suuronen, Eetu Kettunen, Eemeli Floman (MV), Mikko-Pekka Laitinen, Ossi Ekroth, Joona Malvikko, Vertti Valariutta, Jimi Salminen, Eetu Koivula (MV) ja Miki Likander. Joukkuetta valmentavat Erno Kujala, Sami Mäkinen ja Juho Mikkola.