Sunnuntai 19.3.2017 Päijät-Hämeen lähiliiga rantautui Kuusankosken urheilutalolle, jossa pelattiin Sudet F07 joukkueen kotiturnaus. Valot syttyivät urheilutalolla ensimmäisten saapuessa ennen yhdeksää ja sammuivat vasta kello yhdeksäntoista jälkeen viimeisten poistuttua paikalta. Vaikka matka ei turnaukseen ollut pitkä, niin päivästä tuli silti rankka pelaajille sekä taustajoukoille.

Ekana areenalle astui musta joukkue vastustajanaan SB Heinola valkoinen. Pelin alku oli mustille synkkää synkempi. Pallo oli omassa verkossa läpiajon päätteeksi jo ajassa 1.30. Eikä musta joukkue saanut ensimmäistäkään laukausta aikaiseksi reiluun kahteen ensimmäiseen minuuttiin. Peli tasaantui hiukan maalin jälkeen. Silti Heinola oli kuskin paikalla koko ajan ja musta tyytyi juoksemaan vastustajan sekä pallon perässä. Se näkyi myös tulostaululla. Heinolan toinen oli kaukari ilman estoa alanurkkaan. Kolmannessa mustalla oli huonoakin tuuria, kun pallo pomppasi suuntaa muuttaen pakista maaliin. Neljä nolla tuli läpiajosta ja viides maali kaukarista ilman peittoa. Tauolle mentiin siis Heinolan viiden maalin johdossa.

Erätauko ei tuonut toivottua muutosta mustan peliin ja Heinola mätti maaleja vapaista paikoista aina kahteentoista maaliin saakka. Mustien ainokaisen teki Jasse maalin edestä tyhjiin Sisun mainiosta esityöstä.  Juho-Lauri oli maalissa melkoisessa tulituksessa Heinolan laukoessa kaiken kaikkiaan 52 kertaa eikä häntä voi syyttää tappiosta. Musta sai aikaiseksi 26 laukausta. Vanha hokema: ”Jos et lauo, et voi voittaa!” piti siis nytkin paikkansa.

Pelin jälkeen alkoi puuduttava odotus, koska punainen astui kaukaloon vasta kello 15.00. Vastustajaksi tuli LASB jr sininen. Punainen oli tyly isäntä ja nappasi pelin haltuunsa heti alusta lähtien. Maalin makuun päästiin ajassa 4.15. Jasse nappasi silloin irtopallon, otti tyhjät pois ja pisti verkot tötterölle. Elias maalasi toisen maalin hiukan reilun minuutin kuluttua Sisun syötöstä. Kolmas punaisen maali tuli, kun Topi löi pallon verkkoon Iiron laukauksen riparista. LASBin kavennus tuli Miron kaatamisen jälkitilanteesta. Sudet lopettivat pelaamisen hetkeksi odotellessa vihellystä ja se kostautui. Pian kuitenkin Elias kuittasi maalin Niken syötöstä. Tässä vaiheessa punaisen nuttuun hiipi jo hiukan hyvänolon tunnetta. Sen seurauksena peliote hiukan herpaantui ja LASB pääsi tekemään kaukarista ilman estelyä erätaukolukemiksi 4-2.

Erätauolla Susien valmentajat herättivät pelaajat ja toisen erän alku oli punaisen näytöstä. Petrus sooloili ajassa 20.25 punaisen viidennen maalin Miron syötöstä ja kolme minuuttia myöhemmin Rasmus huitaisi pallon sisään Topin laukauksen riparista. Nuo kaksi maalia vei kummaltakin joukkueelta suurimman taistelutahdon ja homma muuttui pelikellosta ajan loppuun pelailuksi. Loppulukemiksi kirjattiin Susien 6-2 voitto. Sudet olivat aktiivisempi osapuoli myös laukaustilaston mukaan kirjaten 46 laukausta LASBin 23 vastaan. Susien tehoista vastasivat: Elias 2+0, Topi 1+1, Jasse 1+0, Petrus 1+0, Rasmus 1+0, Iiro 0+1, Miro 0+1, Nikke 0+1 ja Sisu 0+1. Myrsky pelasi maalissa hyvin.

Reipas pari tuntia myöhemmin oli taas vuoro punaisen joukkueen astua taistoon. Nyt kaukalossa vastaan asettui BB-88. Susille pelin alku oli shokkihoitoa. BB-88 eka laukaus vaihtoi suuntaan pelaajista ja upposi maalin perukoille. Punainen joukkue ei kuitenkaan jähmettynyt maalista ja ajassa 1.40 Nikke teki maalin läpiajon päätteeksi. Vapauttavan syötön Nikelle antoi Sisu. Peli jatkui kiihkeänä taisteluna, jossa tilaa ei annettu milliäkään ilmaiseksi. Seuraavan maalin teki BB-88 Myrskyn torjuman kovan laukauksen riparista. Seuraavaa maalia pitikin odottaa kymmenen minuuttia. Susien pelatessa ylivoimalla Jasse toimitti pallon maalille Petrukselle, joka ei erehtynyt. Peli oli taas tasan. Erän loppu oli synkkä punaisille. BB- teki kaksi maalia vajaassa minuutissa ja karkasi 4-2 johtoon erätauolle mentäessä. Ekassa erässä Sudet laukoivat 21 kertaa. Maalia kohti laukauksista suuntautui kuitenkin vain 9, kun taas vastustaja laukoi todella tarkasti. Kaikkiaan BB laukoi erässä 14 kertaa, joista kymmenen suuntautui maalia kohti.

Toinen erä alkoi taas Susien kannalta shokkihoidolla, kun pallo oli omassa verkossa ajassa 20.30. Sen jälkeen Susien tassu rupesi painamaan ja pelin hallinta siirtyi vastustajalle. Sudet sinnittelivät vielä kavennuksen Niken vetäessä Iiron syötöstä laudan kautta lukemiksi 3-5. Erän puolivälissä BB kuitenkin katkaisi Susien selkärangan tekemällä 3-6 maalin. Tuo maali jäi myös matsin viimeiseksi. Toisessa erässä laukaukset veivät laadullisesti ja määrällisesti BB. Sudet laukoivat 18 kertaa joista 14 suuntautui ohi. Vastustaja tykitti 30 kertaa. Laukauksista 18 suuntautui ohi ja 12 kohti maalia. Susista pisteitä kirjauttivat: Nikke 2+0, Rasmus 1+0, Iiro 0+1, Jasse 0+1 ja Sisu 0+1. Myrsky maalissa pelasi hyvän pelin.

Illan viimeisessä pelissä pääsivät taas Susien mustat irti puuduttavan yli seitsemän tunnin odottelun jälkeen PHSB oranssia vastaan. Pelin alun musta olikin sillassa. Ensimmäiseen kolmeen minuuttiin mustat eivät saanet ainuttakaan laukausta aikaiseksi. Susien eka laukaus oli Petruksen käsialaa ja upposi saman tien vastustajan verkkoon. Pari minuuttia myöhemmin Olli syötti ja Eelis maalasi. Kello kerkesi käydä vain reilun minuutin, kun Iiro teki Topin syötöstä taululle mustan 3-0 johdon. Hyvänolon tunne valtasi tuon maalin jälkeen Susien nutun ja ote herpaantui. BHSB alkoi tosiaan taistella saatuaan 1-3 maalin vaparin jälkitilanteesta. Kaksi vastustajan seuraavaakin maalia tuli hiukan löysän pelaamisen jälkeen oman maalin edestä. Jälkimmäinen maaleista oli vielä alivoimamaali. Sudet sisuuntuivat siitä ja hankkiutuivat 5-3 johdossa kahdella salamamaalilla. Erän laukaukset vei BHSB. He laukoivat 21 kertaa, joista 15 meni maalia kohti. Sudet laukoivat vain 13 kertaa. Tosin laukauksista 11 suuntautui kohti maalia.

Toisen erän kerkesi vanhentua vain hiukan reilun minuutin, kun Miko teki Eeron syötöstä Susien kuudennen ja samalla viimeisen maalin. Sen jälkeen Susien tassuista loppui tyystin virta. BHSB myllytti koko loppuerän peliä ja takoi taululle voittolukemat 9-6, vaikka Susilla oli kaksi ylivoimaakin erän loppupuolella. Toisen erän laukaukset menivät BHSBeelle. He laukoivat 28 kertaa, joista 15 suuntautui kohti maalia. Sudet laukoivat 14 kertaa ja peräti 10 laukauksista suuntautui ohi maalin. Susista tehoille pääsivät: Iiro 2+0, Topi 1+2, Eelis 1+0, Miko 1+0, Petrus 1+0, Eero 0+1, Olli 0+1 ja Rasmus 0+1. Juho-Lauri oli taas melkoisessa pallosateessa, kun BHSB laukoi kaikkiaan 49 kertaa.