Kauteen valmistautuminen alkoi huhtikuussa 2016. Heti alusta alkaen kaikille oli selvää että kauden ainut tavoite on nousu takaisin II-divisioonaan. Harjoitukset käynnistyivät 2.5.2016 ja kesäharjoitteluun lähdettiin 22+3 kokoonpanolla. Hieman yllättäen elokuun alussa susille tarjottiin paikkaa takaisin II-divisioonassa ja tämä lisäsi entisestään niin pelaajien kuin toimihenkilöiden motivaatiota. Tämän jälkeen selkeä tavoite oli säilyttää sarjapaikka. Ennen kauden alkua joukkue oli muovautunut muotoon 16+3.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa näkyi mentaalipuolella selvästi vaikea edellinen kausi, ns. apinaa oli pelaajien hartioilla. Kauden kolmas ottelu Imatran voimaa vastaan oli ensimmäinen kauden kulminaatiopisteistä, kun Susilauma onnistui pitkän korpitaipaleen jälkeen vihdoin voittamaan (8-4), tätä seurasi voitot SB Heinolasta sekä BB-88:sta.

Kolmen ottelun voittoputkessa alkoi Susien synkkä vieraskiertue, jolloin seitsemästä ottelusta peräti kuusi oli vieraskentällä, näistä saaliina ainoastaan kaksi sarjapistettä. Vieraskiertue oli tappioista huolimatta lopulta toinen kulminaatiopiste kauden osalta. Bussimatkat ja muu yhdessä vietetty aika lopulta hitsasi joukkuetta yhteen ennen sarjan viimeistä kolmannesta.

Viimeiseltä kolmannekselta joukkue nappasi kuudesta ottelusta neljä voittoa. Molemmat tappiot olivat sarjan kärkijoukkueita vastaan, Mikkelin Hatsina (8-9) ja Lahtelainen PHSB (8-10). Nämäkin tappiot antoivat kaikille itseluottamusta tulevaisuuteen, olihan molemmissa otteluissa voiton avaimet omissa käsissä.

Kymmenen joukkueen II-divisioonassa, joukkueen sijoitus oli lopulta hienosti kuudes ja sarjapaikka varmistui jo kaksi kierrosta ennen sarjan päätöstä. Tämä on hyvä saavutus joukkueelta, mikä edellisellä kaudella voitti yhden ottelun ja putosi suoraan sarjasta.

Oli hienoa nähdä myös Mansikka-aholla ihmisiä huomattavasti aiempaa enemmän. Katsojakeskiarvo kipusi lopulta 210 katsojaan, joka on Sudet salibandyn kaikkien aikojen selkeä ennätys. Iso kiitos tästä kuuluu kannattajille, sekä ennen kaikkea Susiyhteisölle, joka oli tiiviisti kannustamassa ja järjestämässä otteluita.

Kyllä allekirjoittaneelle tämä kausi palautti uskon Kouvolalaiseen salibandyyn monessakin mielessä ja tästä on hyvä jatkaa kohti kautta 2017-2018. Tulevan kauden suunnitelmat ja taustatyöt on aloitettu jo hyvissä ajoin, ja ensi kauteen Susilauma tulee nälkäisempänä kuin koskaan!

Tero Laurila