Tatu Laine ja Joonas Leppänen olivat sunnuntaina Manskarilla tulikuuma tutkapari. Kaksikko mätti yhteensä peräti yhdeksän maalia ja johdatti Sudet 13–5 (6–1, 5–2, 2–2) voittoon Top Teamista. Voitolla Sudet varmisti paikkansa kakkosdivisioonassa myös ensi kaudeksi!

Sudet pelasi sunnuntaina kauden 16. ottelunsa, kun vastaan asettui sarjataulukon kahdeksannella sijalla majaileva Top Team. Ottelun voittajasta ei ensi sekunneilta lähtien ollut epäselvyyttä, sillä punapaitainen kotijoukkue tuli otteluun täysin erilaisella asenteella, kun pienellä rosterilla Kouvolaan matkannut Top Team.

Ottelusta nousi kaksi nimeä selvästi ylitse muiden. Susien kakkoskentässä pelanneet Tatu Laine ja Joonas Leppänen nimittäin tehoilivat kahdestaan Top Teamin nurin. Kaksikon yhteispisteet olivat huimat 9+4, kun Leppänen iski 5+2 ja Laine 4+2. Kaksikon kolmantena lenkkinä häärännyt Kalle Kalenius saalisti vielä pari syöttöpistettä, joten kyseisen kentän pistesaaliiksi jäi käsittämättömät 9+6!

Kakkoskentän Laine-Kalenius-Leppänen olivat täysin pitelemättömiä 9+6 tehoillaan! Leppänen kiitti hienosti luottamuksesta, Susien valmentaja Tero Laurila hehkutti.

 

Top Team jäi heti Susien jalkoihin

Ottelun maalikimara alkoi jo heti ensimmäisestä hyökkäysestä, kun Kimmo Aalto löi blokista kimmonneen ilmapallon ohi Toppi-veskari Miikka Behmin. Manskarin digitaaleille pysähtyi aika 20 sekuntia.

Tämän jälkeen alkoi kakkoskentän näytös. Ensimmäisenä iski Laine, kun Leppänen jakoi riiston jälkeen pallon keskustaan, josta Laine räväytti hurjalla ranteella pallon verkkoon. Muutama minuutti myöhemmin Kalenius nousi hyvin maalin taakse, josta heitti pienen lätyn suoraan Leppäsen lapaan, eikä Leppänen tästä epäonnistunut.

Maalien välissä meinattiin kirjoittaa melkoista Susi-historiaa, kun uransa ensimmäistä kakkosdivisioonapeliä pelannut 16-vuotias Joni Loikkanen pääsi ensimmäisessä vaihdossaan läpiajoon, mutta maaliviivaa lähemmäs Loikkanen ei ensimmäistä maaliaan vielä päässyt.

Laine iski vielä ensimmäiseen erään kaksi maalia ja samalla täydensi hattutemppunsa. Mies tarvitsi hattutemppuunsa vain yhdeksän minuuttia.

Kun Top Team osui kertaalleen heti aikalisänsä jälkeen ja Mikko Vainio aivan erän lopulla komeili tulostaululla lukemat 6–1. Lukemat oli osoitus kotijoukkueen lähes täydellisestä avauserästä. Sudet oli erässä aivan omaa luokkaansa, eikä savonlinnalaisilla ollut erässä mitään sanavaltaa.

Tällä kertaa vältyttiin heikoilta hetkiltä, mitä tullut melkein joka pelissä. Todella hyvä matsi meiltä, Laurila perkasi.

 

 

Loikkaselle uran ensimmäinen Susi-maali

Toisen erän alkuun Top Team kehitteli vielä pientä kiriä, kun joukkue iski nopeasti kaksi kavennusmaalia.

Top Teamin pyristelyn lopetti kuitenkin Loikkanen, joka pääsi toistamiseen läpiajoon Teemu Karvosen syötöstä. Toista kertaa nuorimies ei paikasta erehtynyt, vaan nosti pallon komeasti kattoon.

Juniorit (Joni) Kaisto ja Loikkanen hoitivat leiviskänsä hienosti. Loikkasen maali on upea tarina! Harmi, ettei ensimmäisen vaihdon läpiajosta pomppinut loppuun asti.

Sudet meni lopulta erässä menojaan, kun Antti Punkkinen hyödynsi ensin ylivoiman ja Leppänen lisäsi johtoa näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi. Leppäsen maalin myötä Top Team vaihtoi myös maalivahtia, kun Behm sai tehdä tilaa Santtu Tuoviselle.

Kauaa ei Tuovinen kerennyt maaliaan pitämään puhtaana, kun Leppänen täräytti hattutemppunsa täyteen. Hyvä nousu laidasta keskustaan, jonka jälkeen hieman heppoinen laukaus upposi verkon perukoille.

Kun erää oli jäljellä vain muutama sekunti, nousi Laine laitaa pitkin maalille ja napautti illan hienoimman maalin aivan takaylänurkkaan.

 

Tekeekö Leppänen tupla-hattutempun?

Kun taululla komeili toisen erän jälkeen lukemat 11–3, oli kolmas erä aikamoista pelailua ja päätössummerin odottelua. Top Team päätti myös vaihtaa maalille takaisin ottelun aloittaneen Behmin.

Lopulta kolmannen erän suurimmaksi jännityksen aiheeksi nousikin, että tekeekö Joonas Leppänen ottelussa niin sanotun tupla-hattutempun, eli kuusi maalia.

Top Team kavensi erän alkuun Susien hieman laiskan puolustuksen seurauksena, mutta Sudet ja Leppänen kuittasi maalin lähes välittömästi. Kaleniuksen täysin epäonnistunut laukaus kimposi päätylaudasta maalin takatolpalle, josta Leppäsellä oli helppo työ nostaa illan neljäs maali.

Kun Leppäsellä oli läpi erän todella hyviä maalipaikkoja, oli vain ajan kysymys, koska mies tekee viidentensä. Lopulta pari minuuttia ennen loppua täysosuma tuli Laineen syötöstä. Lopussa Sudet ja Laurila yritti vielä pelata miehelle kuudennetta maalia, mutta aivan ei aika siihen riittänyt ja maalimäärä jäi viiteen.

Kaikkinensa erinomainen peli meiltä! Hienoa oli myös, että sarjapaikka saatiin varmistettua jo tässä vaiheessa kautta, vaikeista lähtökohdista huolimatta.

 

Sudet pelaa kotipeliputken merkeissä seuraavan kerran kotona jälleen ensi lauantaina 25.2, kun vastassa on orimattilalainen Jymypalikat. Tervetuloa silloinkin sankoin joukoin Manskarille!